Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" sastāvu papildina Rondo, Rendls izvēlas "Pelicans" piedāvājumu

Emils Ozerinskis

"Lakers" sastāvu papildina Rondo, Rendls izvēlas "Pelicans" piedāvājumu
Reižons Rondo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) turpinās brīvo aģentu tirgus, komandām aktīvi komplektējot sastāvus jaunajai sezonai. Par Lebrona Džeimsa komandas biedru Losandželosas "Lakers" rindās kļūs Reižons Rondo. Savukārt pretējā virzienā no Losandželosas uz Ņūorleānu devies Džuliuss Rendls.

Par Losandželosas "Lakers" saspēles vadītāju kļuvis NBA čempions Reižons Rondo, kurš savā laikā aizvadījis vairākas saspringtas izslēgšanas spēļu sērijas pret savu jauno komandas biedru Lebronu Džeimsu. Rondo karjeras spilgtāko posmu aizvadījis Bostonas "Celtics" rindās, 2008. gadā kļūstot par līgas čempionu un četras reizes spēlējot Zvaigžņu spēlē. Kopš ķeltu pamešanas, Rondo pēdējos gados kļuvis par līgas ceļotāju, iepriekšējos četros gados pārstāvot četras dažādas komandas - Dalasas "Mavericks", Sakramento "Kings", Čikāgas "Bulls" un Ņūorleānas "Pelicans".

32 gadus vecā Rondo vienošanās ar Losandželosas komandu paredz saspēles vadītājam deviņu miljonu ASV dolāru atlīdzību uz nākamo sezonu. Tikmēr "Lakers" neizdevās panākt vienošanos ar Džuliusu Rendlu un komanda atteicās no tiesībām uz basketbolistu. Līdz ar to 23 gadus vecais spēka uzbrucējs kļuva par neierobežoti brīvo aģentu. Tomēr šādā statusā Rendls pavadīja vien dažas stundas, jo divu gadu līgumu par 18 miljoniem spēka uzbrucējam piedāvāja Ņūorleānas "Pelicans".

NBA apskatnieki norādījuši, ka "Lakers" kontekstā bažas radot piesaistīto spēlētāju prasmes metienos no tālās distances. Džeimsa efektīvai spēlei nepieciešami komandas biedri, kuri ar augstu precizitāti spēj izpildīt metienus no distances. Tomēr ne Rondo, ne Lenss Stīvensons, ne arī Lonzo Bols nav sevi apliecinājuši kā meistari šajā spēles elementā.

Otra Losandželosas komanda savā sastāvā paturējusi aizvadītās sezonas beigās iemainīto aizsargu Eiveriju Bredliju. 27 gadus vecais Bredlijs ar "Clippers" vienojies par divu gadu līgumu par 25 miljoniem. Pagājušajā starpsezonā basketbolists no Bostonas "Cetics" tika aizmainīts uz Detroitas "Pistons", bet janvārī Bredlijs tika iesaistīts vēl vienā maiņā, nonākot Losandželosā.

TIkmēr par galveno favorīti Austrumu konferencē kļuvusī Bostonas "Celtics" oficiāli parakstījusi līgumu ar Eirolīgas spīdekli Bredu Vanameikeru, kurš aizvadītajā sezonā "Fenerbahche" rindās Eiropas spēcīgākajā turnīrā vidēji guva 12,9 punktus un izdarīja 3,8 rezultatīvas piespēles. Aizsargu pozīcijās spēlējošais Vanameikers savu debiju NBA sagaidīs 29 gadu vecumā. Amerikāņu basketbolists saņems pirmgadnieka minimumu 831 tūkstoti dolārus, lai gan "Barcelona" bijusi gatava Vanameikeram maksāt 3,8 miljonus par palikšanu Vecajā kontinentā.

NBA čempiona Stefena Karija brālis Sets Karijs piekritis divu gadu līgumam ar Portlendas "Trail Blazers" par 5,6 miljoniem. Pirms līguma otrā gada spēlētājam būs tiesības izvēlēties vai turpināt pārstāvēt Portlendas komandu.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 08:03, pirms 6 gadiem
Kazinss

     [+] [-]

, 2018-07-03 08:29, pirms 6 gadiem
kols00 rakstīja: Kazinss
kur kazinssssssss?????

     [+] [-]

, 2018-07-03 08:30, pirms 6 gadiem
spacet rakstīja: kur kazinssssssss?????
Palasi otru rakstu

GSW!

     [+] [-]

, 2018-07-03 08:31, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Palasi otru rakstu

GSW!
sajuka! lai paliek... varētu jau izdzēst

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 09:06, pirms 6 gadiem
Tad jau Adavis ar uz lal un turpinam 4 komandu līgu 😁

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 09:07, pirms 6 gadiem
Pirms izlasīju rakstu jau nodomāju, ka Rondo lai arī labs tīrais saspēlnieks Lebronam neder, jo Lebrons pats daudz vada saspēli un viņam komandā vajag snaiperus, ko barot ar piespēlēm uz perimetru. Rondo lai nu kas, bet metējs viņš nav.

     [+] [-]

, 2018-07-03 10:13, pirms 6 gadiem
Kas notiks ar Thomasu no LAL, viņš paliek vai viņu mainīs prom? Es ļoti ceru, ka Madžiks domā kā aizmainīt Lonzo, savādāk tā būtu liela nelaime LJ klausīties visu laiku tos murgus no tēva

     [+] [-]

, 2018-07-03 10:22, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Kas notiks ar Thomasu no LAL, viņš paliek vai viņu mainīs prom? Es ļoti ceru, ka Madžiks domā kā aizmainīt Lonzo, savādāk tā būtu liela nelaime LJ klausīties visu laiku tos murgus no tēva
LBJ ir īstais vīrs,kas aizfisīs Lavara muti uz ilgu laiku. Ja vispār vajadzēs.

     [+] [-]

, 2018-07-03 11:26, pirms 6 gadiem
Interesanti, pie LBJ komandā jau otrais spēlētājs, kas agrāk ir "beefojis" ar LBJ. Rondo tak kaut kad šamam kaut ko brauca virsū arī

Bet kopumā NBA jūk prātā.

     [+] [-]

, 2018-07-03 11:30, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Kas notiks ar Thomasu no LAL, viņš paliek vai viņu mainīs prom? Es ļoti ceru, ka Madžiks domā kā aizmainīt Lonzo, savādāk tā būtu liela nelaime LJ klausīties visu laiku tos murgus no tēva
Kā var mainīt spēlētāju kuram nav līguma?
Uz Orlando ies

     [+] [-]

, 2018-07-03 12:21, pirms 6 gadiem
Kam Rondo? Briest maiņas? Lonzo nav vietas komandā.

     [+] [-]

, 2018-07-03 12:38, pirms 6 gadiem
Dvaits Hovards gribot pie LBJ
Hovards vēlas spēlēt kopā ar Džeimsu,...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-04 09:12, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Kam Rondo? Briest maiņas? Lonzo nav vietas komandā.
Reku daži "eksperti" saka, ka Rondo un Lance ir kā "mentori" un tāds kā stimuls Lonzo un Ingram'am rauties, attīstīties un cīnīties par vietu starting 5.
Citi saka, ka tie kā asseti treidam.. Bet neticu, ka LAL vispār ir spējīgi aizmainīt Lonzo, kurš tad viņu ņemtu vispār. Spurs jau tāds Lonzo neinteresē pavisam noteikti.