Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņš izmet pirmos sodiņus sezonā, "Warriors" zaudē Fīniksā

Andrejs Siliņš

Biedriņš izmet pirmos sodiņus sezonā, "Warriors" zaudē Fīniksā
Dominiks Makgvairs un Čenings Frajs
Foto: AP/Scanpix

Andrim Biedriņam izmetot pirmos soda metienus šajā sezonā, latviešu centra pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" vienība otrdien piedzīvoja trešo zaudējumu piecās spēlēs, viesos ļaujot Fīniksas "Suns" aizvadīt līdz šim rezultatīvāko spēli sezonā - 91:102.

Mājiniecei "Suns" pavisam nesen pievienojās veterāns Maikls Reds, kurš gan mačā pret "Warriors" vēl bija ģērbies uzvalkā laukuma malā. Deivids Lī slimības dēļ laukumā nevarēja doties, tāpēc spēka uzbrucēja vietu "kareivju" pamata pieciniekā ieņēma Dominiks Makgvairs. Toties komandā pēc viena mača izlaišanas ģimenes apstākļu dēļ bija atgriezies aizsargs Monta Eliss.

Makgvairs jau no paša sakuma diezgan uzteicami tika galā ar Lī pienākumiem, vismaz uzbrukumā. Tāpat arī visa "Warriors" komanda, kas divreiz ieguva sešu punktu pārsvaru pirmajā ceturksnī. Tomēr nosargāt to neizdevās un pēc 12 minūtēm tikai plus viens viesiem no Oklendas (26:25). Andris pēc "pick'n'roll" ietrieca bumbu no augšas, taču saņēma divas piezīmes un laukumu atstāja ceturtdaļas vidū.

"Suns", kā ierasts, labāk sāka spēlēt brīdī, kad laukumā devās rezervisti, un tas ļāva mājiniecei pārņemt vadību otrās ceturtdaļas ievadā. Neilgi pēc iesaistīšanās spēlē otrajā ceturtdaļā Biedriņš realizēja āķi, taču "Warriors" joprojām atradās iedzinējos. Diemžēl jau vienā no nākamajiem uzbrukumiem Andrim tiesnesis fiksēja piezīmi uzbrukumā, kas latvietim bija jau trešā mačā. Tikpat ātri, cik atgriezies laukumā, Biedriņš atkal bija malā, dodot spēles laiku Kvame Braunam. Aizsardzība otrajā ceturtdaļā Goldensteitas izpildījumā atkal atgādināja iepriekšējo sezonu "Warriors", un pēc 24 spēlētām minūtēm "Suns" bija labākās pozīcijās, lai izcīnītu uzvaru (51:47).

Trešo piezīmi otrā puslaika sākumā saņēma arī "Warriors" līderis Karijs, bet divas minūtes pēc trešās ceturtdaļas sākuma Biedriņš divas reizes pēc kārtas neiemeta no visai labām pozīcijām. Tomēr spēle savā laukuma galā jūtami uzlabojās, un viesu izrāviens ļāva atkal pārņemt vadību. Četras minūtes pēc sākuma Biedriņš pirmo reizi sezonā devās izpildīt soda metienus, taču neviens no abiem raidījumiem mērķi nesasniedza. Mirkli vēlāk Andrim otro reizi mačā piežīme, veidojot aizsegu, un četras personiskās piežīmes lika trenerim Džeksonam Biedriņu nomainīt.

Latvietim esot laukuma malā, "Suns" nekavējoties veica kārtējo izrāvienu un atguva vadību. Nonākuši iedzinējos ar deviņiem punktiem (61:70), "Warriors" pārgāja uz zonas aizsardzību. Tas palīdzēja pietuvoties līdz trim punktiem pirms noslēdzošās ceturtdaļas – 69:72. Pēdējo ceturksni gan atkal ar izrāvienu sāka "Suns", kas trīs minūšu laikā pirmo reizi mačā panāca plus desmit (79:69). Pārejot uz spēli ar četriem mazajiem, "Warriors" guva astoņus punktus pēc kārtas, pietuvojoties līdz četriem punktiem, vēlāk arī trim (80:83). Tomēr, tuvojoties izskaņai, "Suns" sāka trāpīt metienus no distances, un tas izšķīra mača likteni. "Suns" aizvadīja rezultatīvāko spēli šajā sezonā un izcīnīja pirmo uzvaru savā laukumā - 91:102.

Andris Biedriņš laukumā devās pamata pieciniekā, spēlēja 12 minūtes, guva četrus punktus (2p. 2/4, s.m. 0/2), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja četras piezīmes. Biedriņam bija labākais +/- rādītājs komandā - Andrim esot laukumā, "Warriors" bija +8.

Rezultatīvāko spēli "Warriors" rindās aizvadīja Biedriņa konkurents centra pozīcijā – Kvame Brauns, kurš guva deviņus punktus un izcīnīja septiņas bumbas. Tiesa, Braunam sliktākais +/- rādītājs visā mačā - ar šo centru laukumā "Warriors" bija -17...

Rezultatīvākais Oklendas komandā bija Monta Eliss, kurš guva 18 punktus, kā arī atdeva 11 rezultatīvas piespēles. 14 punkti un deviņas bumbas Dominikam Makgvairam. "Suns" rindās 21 punkts un deviņas piespēles veterānam Stīvam Nešam, savukārt spēka uzbrucējs Markīfs Moriss aizvadīja labāko spēli savā pirmajā NBA sezonā - 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Šī bija "Warriors" trešā neveiksme sezonā un otrā pēc kārtas, līdz ar to komandas bilance kļuva negatīva (2-3). Savukārt "Suns", kam šī bija 13. uzvara pār "Warriors" savā laukumā pēc kārtas, izcīnīja otro uzvaru sezonas piecos mačos.

Izbraukuma tūri "Warriors" turpinās pēc vienas dienas atpūtas,kad Sanantonio tiksies ar "Spurs". Savukārt saulaino Teksasu pēc tam nomainīs atgriešanās ne mazāk saulainajā Kalifornijā. Tiesa, pirms došanās mājup jāpiestāj vēl Losandželosā, kur jātiekas ar "Lakers".

1 2 3 91 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-01-03 00:55, pirms 13 gadiem
Biedriņ, pieprasi maiņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: chubaki

 +22 [+] [-]

, 2012-01-03 00:57, pirms 13 gadiem
Biedriņam pirmie sodi un no komentētājiem jau uzreiz joki par to

  +8 [+] [-]

, 2012-01-03 00:58, pirms 13 gadiem
Atkal dēļ taktikas 12 minūtes nospēlēja?

 +17 [+] [-]

, 2012-01-03 00:58, pirms 13 gadiem
Nezinu pie kādiem sodiņiem Biedriņš vasarā ir piestrādājis, bet tie ko viņš šodien izmeta izskatījās drausmīgi. Bet nu vismaz komentētājiem bija atkal par ko pasmieties Kopumā vāja spēle no Biedriņa, nekāda agresivitātes uzbrukumā - kā dabū bumbu tā dod to atpakaļ vai uzreiz lādē pa grozu tikai lai nebūtu sods. Aizsardzībā it ka neizskatās slikti - daudz rotē ir aktīvs, palīdz komandas biedriem, bet ātri savāc piezīmes, arī uzbrukumā šķiet pārīti savāca, kas ir nepiedodami (lai gan šoreiz kādas 2 no piezīmēm es vismaz nesapratu par ko viņam iedeva)

  -2 [+] [-]

, 2012-01-03 00:58, pirms 13 gadiem
Redzeju ka Biedrins met sodus Komentetaji vel piemetinaja, ka tie ir Andra pirmie sodini sosezon un jasaka godigi, ka otrais sodins bija loti tuvu savam merkim. Nekas, gan jau Andris neuztaisis vel lielaku antirekordu sodos. Sanemies.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-03 00:58, pirms 13 gadiem
Sodiņi gan krimināli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: DDavid
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-03 01:01, pirms 13 gadiem
Par trešo (laikam)piezīmi man arī pēc atkārtojuma nav skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-03 01:02, pirms 13 gadiem
nožēlojama GSW spēle. komentētājs Džeksons atkal gudri runās .. labi, nav Biedriņš nekāds monstrs, bet kad PHO uztaisīja pārsvaru - tad kad spēlēja īsie sastāvi, Džeksons atkal pielāgojās pretiniekam un atkal zaudēja - izskatās visiem tagad NBA skaidrs kā jāspēlē pret GSW. labākais ko Džeksons spēles izšķirīgajā brīdī izdomā - bombardēt 3p, tas ko GSW darīja iepriekšējās sezonās ..

lai arī cik Biedriņš tagad vārgs, tomēr savai komandai var dot vairāk - ļoti jācer uz maiņu (cerams aģents kaut ko meklē)

  -1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:02, pirms 13 gadiem
chubaki rakstīja: AB uz Mavs!
Gribi lai viņš visas mūža spēles zaudē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:03, pirms 13 gadiem
BIEDRIŅU UZ "HEAT" !
Andrim ir jāpalīdz Lebronam beidzot dabūt NBA gradzenu !

  +6 [+] [-]

, 2012-01-03 01:03, pirms 13 gadiem
Treneris ir spiests viņu mainīt nost, ja viņš tik ātri sapelna tās piezīmes. Diemžēl es neredzu to AB paša izdaudzināto pārliecību, tieši tas krīt acīs, ja salīdzina viņu ar citiem spēlētajiem. Bet šaubos, vai viņš to pārliecību atgūs, ja tiks marinēts uz soliņa. Sodiņu tehnika - wtf? skaidrs, ka tas suns nav apraksts tehnikā. He's definately lacking confidence.
Bet šī bija kārtējā GS spēlē, kas galīgi nebija skatāma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-01-03 01:04, pirms 13 gadiem
Rave-x rakstīja: man patiik Goldensteitas treneris,jo kaapeec gan laist laukumaa Biedrinu kurs savaas 12min var savaakt lieteriibas koificentu +8,ja labaak var uzlaist speeleet Brownu, kurs speelee divreiz vairaak nekaa Biedrins un nopelna lielisku lieteriibas koificentu -19, taa turpinaat un goldensteitai neredzeet Play-off kaa savas ausis!!!
spēli skatījies, vai pēc boxscore spried, godīgi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-03 01:06, pirms 13 gadiem
Biedriņš ir labākais LV centrs....bet daudz ko izšķir arī galva...tāda sajūta , ka kaut kur viņam ir zudusi pārliecība par sevi...un neredz gribasspēku viņa izpildījumā ,

  +2 [+] [-]

, 2012-01-03 01:07, pirms 13 gadiem
Mjaa, sodi bija kriminali. Paradijushies kaut kadi drebuli celot bumbu augsha un vel ar tadu speku praktiski bez trajektorijas tika ieladets pa groz, kaut kas divains...Kas tur piestradats? Manuprat jebkuram speletajam 3-4 nedelas varetu izmainit sodinu tehniku un uztaisit vinu +/- cieshamu, bet Biedrina gadijuma paliek tikai sliktak. Kaut kas nesaprotams...
Suns beigas gan norm uzkrita, bet ta pat shis komandas komplektacija patreiz izskatas viena no divainakajam liga, ja nem vera to, ka pirms 2 gadiem play-off tadu pretestibu izradija toposhajiem cempioniem Lakers.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:08, pirms 13 gadiem
Paus rakstīja: spēli skatījies, vai pēc boxscore spried, godīgi?
Mazliet paskatijos, bet teiksu godiigi nebija nekaada lielaa interese ciitiigi skatiities,jo Biedrinu nelaida laukumaa un tas kaa speelee melniisi man iipasi neinteresee,protams nesaku ka vins speeleeja fantastiski, bet nu es arii neteiksu ka tas Browns ir labaks par biedrinu!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:09, pirms 13 gadiem
Andris ir kārtigs letiņš ar ļoti lielām ambīcijām....

  +1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:11, pirms 13 gadiem
His Airness rakstīja: Aģentam tur maza teikšana. Vairāk jau GM lieta tā ir. Aģents var gribēt jebko, bet gala vārds tāpat piederēs komandu GM. Viņš nevar neko iet un piedāvāt citām komandām.
ja GM apmierināts, kāpēc lai kaut ko meklētu? ja spēlētājs nav apmierināts, tad jāstrādā aģentam. ja Biedriņš pats saka, ka ir ļoti apmierināts ar situāciju, tad protams daudz mazāka iespējamība izmaiņām.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-03 01:12, pirms 13 gadiem
es iisti nesaprotu, nevar vai negrib viņš būt tāds kā agrāk. pat komentētāji ierēc, damn, tak par izsmieklu gan nevar palikt, vismaz kkcik solidi jānospēlē, lai nepaliek par gatavo idiņu...

     [+] [-]

, 2012-01-03 01:12, pirms 13 gadiem
Skatījos spēli šovakar gan Andris nebija pelnījis vairāk pa 15 minūtēm spēlēt, jo, ja aizsardzība vēl bija ok, tad uzbrukums izskatījās bēdīgi un gsw vēl joprojām vēlas uzbrukuma spēli spēlēt, bet iepriekšējās spēles gan bija mistika nospēlēto minūšu ziņā.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:14, pirms 13 gadiem
Rave-x rakstīja: Mazliet paskatijos, bet teiksu godiigi nebija nekaada lielaa interese ciitiigi skatiities,jo Biedrinu nelaida laukumaa un tas kaa speelee melniisi man iipasi neinteresee,protams nesaku ka vins speeleeja fantastiski, bet nu es arii neteiksu ka tas Browns ir labaks par biedrinu!
ja AB nesavāktu tik ātri piezīmes, tad droši vien, ka spēlētu Browna vietā

  +1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:14, pirms 13 gadiem
Viss būtu ok, ja uzbrukumā būtu drošāks! Pārāk sasteigti tie daži metieni, kurus pa spēli uzliek. Baidās ka tik pret viņu sodu kāds nepaspētu uztaisīt.
Sodiņi - The same story

  +1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:18, pirms 13 gadiem
GS ar tik tupu spēli bija pelnijuši zaudēt. Curry vispār - dabū bumbu, 3 sekundēs aizskrien līdz 3ptlīnijai un puļī trīni pāri rokām, protams neiemet, PHO savāc atlēkušo , mierīgi pāriet laukumam, izspēlē kommbināciju caur Nash un iemet. Un tā gandrīz visu otro puslaiku.
Rebi - GS 39, PHO 58.
Ok, Biedrinam piezimes , bet arī pārejie centri bija nulles - Kvame un Judo , abiem pa gandrīz 25 min , uz abiem 10 rebi.

 +14 [+] [-]

, 2012-01-03 01:22, pirms 13 gadiem
Es paskatījos spēli, speciāli patinu Biedra spēli. Jāatzīst, ka tās 8-12 min ir pilnīgi pamatotas, jo GSW variantam nav vajadzīgs centrs laukumā, kurš spēlē tikai aizsardzību.

Brīžam GSW aizsardzība bija laba, bet brīžam Biedrs tur raujas visās frontēs. Vislabākais moments bija kādā 4.minūtē, kad AB vienu no saviem biedriem, Lee aizstājējiem burtiski stūma pretī savam pretspēlētājam, tipa, "ākst, darbojies defā..".

Bet uzbrukums AB izpildījumā ir vājš, ļoti vājš. Blokus liek, par rebu cīnās, bet ar to jau nepietiek. Jāatceras, ka aktīvs centrs dod brīvākas rokas metējiem, bet ja centru neviens īsti necešas ganīt, jo zina, ka viņš neuzbruks un nespiedīs postā, tad nekāda jēga no šāda centra uzbrukumā nav. To redz arī pretinieki un GSW treneri.

Par sodiem - nu tur vispār vārdu nav. Varbūt kāds zina labāk- vai Andrim ir kāda rokas iedzimta deformācija, ka nespēj plūdeni palaist bumbu trejektorijā virs 0es leņķa? Es nopietni. Varbūt mēs te visi iesmejam, un saķeram galvu, bet, varbūt, AB ir kāds fizisks defekts, kas līdz šim nebija atklāts? Kāpēc viņš nemēģina mest ar kreiso roku? āķus viņš izpilda ar kreiso.

Es atvainojos, bet jebkurš 6gadīgs puika pie līdzīgiem apstākļiem un ar kreiso roku izmetīs precīzāk un ar lielāku iespējamību iekrist metienam.

Kopumā, es neredzu nevienu citu iespēju, kā tomēr iemācīties mest sodus un mēģināt tikt citā komandā - jauna vieta, jauni partneri, jaunas iespējas. Bet bez sodiem nekas tur nebūs....

Baigi žēl.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-03 01:23, pirms 13 gadiem
"Neilgi pēc iesaistīšanās spēlē otrajā ceturtdaļā Birdiņš realizēja āķi, ...'' Kas ir Birdiņš un ko viņš birdina?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 91 komentārs