Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Brendons Rojs varētu apsvērt karjeras beigšanu

Andrejs Siliņš

Brendons Rojs varētu apsvērt karjeras beigšanu
Vai Brendons Rojs vēl uzvilks "Blazers" kreklu - jautājums ir atklāts!
Foto: AFP/Scanpix

Portlendas "Trail Blazers" aizsargs Brendons Rojs varētu apsvērt karjeras beigšanu, ja kluba vadība izmantos Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) jaunajā kolektīvajā līgumā iekļauto amnestiju tieši pret šo spēlētāju.

Ja "Blazers" atbrīvosies no Roja, spēlētājam noteikti būs vairāki piedāvājumi no citām līgas organizācijām. Lai gan bieži cīnījies ar veselības likstām, Rojs allaž bijis viens no Portlendas līderiem. Vidēji karjerā Rojs guvis 19 punktus, atdevis 4,7 rezultatīvas piespēles, izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas, kā arī pārtvēris vienu bumbu. Pagājušajā sezonā abu ceļgalu problēmu dēļ Rojs laukumā pabija vien 47 spēlēs. Spēkā esošais līgums paredz, ka Rojs nākamajās četrās sezonās spēlētājs saņems vairāk nekā 68 miljonus dolāru.

"Lēmums par amnestiju vēl nav pieņemts," skaidroja "Blazers" prezidents Lerijs Millers. "Joprojām izskatām katru iespēju, kas mums būs pieejama, bet lēmumu vēl pieņēmuši neesam." Tomēr ir zīmes, kas norāda, ka tieši Rojs būs tas, pret kuru izmantos amnestijas iespēju jeb atbrīvosies no šī spēlētāja. Novembra pēdējā dienā "Blazers" sakontaktējās ar Roja aģentu, lai norunātu tikšanos.

Lai gan 198 centimetrus garais aizsargs ir trīskārtējs Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks un divkārt iekļauts simboliskajos pieciniekos (tiesa, ne pirmajos), atbrīvošanos no spēlētāja uzstājis tieši "Blazers" īpašnieks Pols Alens.

Amnestijas likums paredz to, ka uz spēlētāju, kuru atbrīvojusi cita komanda, priekšroka būs komandām, kas nepārsniedz algu griestus. Tas savukārt nozīmē, ka visticamākā ir Roja nonākšana komandā, kas nav reāla "play-off" kandidāte. Līdz ar to augstāko izglītību Vašingtonas universitātē ieguvušais Rojs varētu arī apsvērt iespēju tikai 27 gadu vecumā beigt karjeru.

Izmantotie resursi:
NBA Rumors and Basketball News | HOOPSWORLD

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 09:35, pirms 13 gadiem
tikai 27 gadi, bet nu ja traumas ar smagas ir bijusas, bet nu ne tik ipasas, ka vina komandas biedram Odenam, vot vinu jau var saukt, par nelaimes putnu

  +5 [+] [-]

, 2011-12-02 09:35, pirms 13 gadiem
Naudu sapelnījis ir tad jau var atpūsties,bet nu 27 gadi ir par ātru lai beigtu spēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-12-02 11:19, pirms 13 gadiem
Gan jau paliks NBA,kur ta liksies!

  -2 [+] [-]

, 2011-12-02 13:45, pirms 13 gadiem
Ja jāspēlē caur sāpēm, tad var saprast kāpēc negrib mocīties kādā lejasgala komandā

  +2 [+] [-]

, 2011-12-02 14:14, pirms 13 gadiem
Būtu žēl patīk kā viņš spēlē kā darbojas uz laukuma