Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA lokauts: sarunas turpināsies pirmdien

Andrejs Siliņš

NBA lokauts: sarunas turpināsies pirmdien
Deivids Sterns (centrā)
Foto: AFP/Scanpix

Pēc asajām diskusijām aizvadītās nakts Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu īpašnieku un Spēlētāju asociācijas (NBAPA) sanāksmē, kurā kopsaucējs joprojām netika atrasts, nolemts, ka sarunas tiks turpinātas pēc vienas dienas atpūtas – pirmdien.

Regulārās sezonas starts pēc iepriekš izstrādātā kalendāra paredzēts jau 1.novembrī un šobrīd izskatās, ka mērķa – sezonas uzsākšana laikus – sasniegšana būs nereāla. "Joprojām esam jūdzēm tālu viens no otra," situāciju trāpīgi raksturoja NBAPA direktors Bilijs Hanters. "Starp mums ir milzīga plaisa, par kuras samazināšanu neesmu pārliecināts."

Jau vakar izplatījās informācija, ka kādā sarunu brīdī situācija uzkarsusi tiktāl, ka balsis nācies vienam pret otru pacelt Maiami "Heat" superzvaigznei Dveinam Veidam un NBA komisāram Deividam Sternam. Veidam nav šķitis pieņemami, ka Sterns ar pirkstu norādījis uz spēlētāju. Pirms sanāksmes Veids tika citēts sakām – spēlētājiem, kāds ir viņš, būtu iespējams saņemt pat pa 50 miljoniem sezonā, ja vien nebūtu noteikti algu griesti.

Veids aicinājis Sternu nerādīt uz viņu ar pirkstu un beigt uzvesties bērnišķīgi. Pēc šīs bezkontakta sadursmes Sterns un Hanters veikuši privātas sarunas, lai pārējie un arī paši nomierinātu nervus un neizjauktu turpmākās sarunas. Vienubrīd spēlētāji esot bijuši gatavi piecelties un iziet no sarunu telpas. "Esmu kvēls mūsu izveidotās sistēmas atbalstītājs, tā devusi rezultātu gan spēlētājiem, gan īpašniekiem. Viņš arī ir dedzīgs savas idejas atbalstītājs," konfliktu vēlāk skaidroja Sterns. "Domāju, ja kādam ir jāuzņemas īpašnieku tiesību aizstāvēšana, tas ir mans darbs."

Spēlētājus bez NBAPA prezidenta Dereka Fišera pārstāvēja arī jau minētais Veids, Lebrons Džeimss, Karmelo Entonijs, Kevins Durants, Beirons Deiviss un valdes loceklis Kriss Pols. Viens no šiem vīriem, visticamāk, ne Fišers un Pols, aicinājuši pārējos doties projām.

Iepriekš izskanējušo informāciju par to, ka, ja vienošanās netiks panākta šajā nedēļas nogalē, tad sezona tā arī nesāksies, Sterns komentēja īsi, bet skaidri: "Absurds." Tiesa, brīdī, kad tas tika jautāts, Sterns acīmredzami nebija labākajā garastāvoklī un pēc jautājuma, vai komisārs redz jaunā kolektīvā līguma struktūru, Sterns atbildēja: "Atstāsim šo darbiņu blogeriem."

  -4 [+] [-]

, 2011-10-02 14:49, pirms 13 gadiem
sha bish pabuhaaas un buus viss kartiibaa

  -1 [+] [-]

, 2011-10-02 14:55, pirms 13 gadiem
Te nekā nebūs.Cik ilgi jau runājas.

  +5 [+] [-]

, 2011-10-02 14:58, pirms 13 gadiem
paņemtie kādā pirtī normāli šņabi iekāpājiet un viss būs skaidrs - vai visu sarunāsiet, vai purnus sazilināsiet

  +5 [+] [-]

, 2011-10-02 15:08, pirms 13 gadiem
neslikti 50 ļimoni

es vairāk pa 5 nedotu... jo laikam krīze bija

  +2 [+] [-]

, 2011-10-02 15:09, pirms 13 gadiem
nesaprotu, kā NBA valdība var neizmantot savas spējas un vnk pateikt, kā jābūt un viss.. ja tie nēģeri nepiekrīt, tad lai nespēlē, paņems no Eiropas spēlētājus, kuri grib spēlēt, kaut vai, par mazāku summu.. vēl tak no NCAA.. daudz!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-10-02 15:20, pirms 13 gadiem
Profilakses pēc šo sezonu NBA vajadzētu izlaist. Lai abas puses nomierinās un saprot, ka viens bez otra nevar pastāvēt un sāk runāt ar vēsāku galvu. Lielākoties spēlētāji vēl nejūt algas iztrūkumu savā ikmēneša konta izrakstā, bet pēc gadiņa dažam labam tas sāks traucēt un vienoties būs daudz vienkāršāk.

Bet vienu lietu es gan nespēšu saprast. Vai dzīve diez baigi uzlabojas ja tu saņem 20 miljonus pa sezonu vai 50 miljonus? Diez vai...

     [+] [-]

, 2011-10-02 15:27, pirms 13 gadiem
Kur tad Mērkaķu planēta palikusi?))

  -1 [+] [-]

, 2011-10-02 15:39, pirms 13 gadiem
TomiisH rakstīja: nesaprotu, kā NBA valdība var neizmantot savas spējas un vnk pateikt, kā jābūt un viss.. ja tie nēģeri nepiekrīt, tad lai nespēlē, paņems no Eiropas spēlētājus, kuri grib spēlēt, kaut vai, par mazāku summu.. vēl tak no NCAA.. daudz!!
lai labākie spēlētāji uztaisa alternatīvu līgu un viss NBA aiziet pa burbuli? es domāju, ka Amerikā nebūtu lielas problēmas atrast pāris cilvēkus, kas naudu neskaita

  +7 [+] [-]

, 2011-10-02 15:51, pirms 13 gadiem
Sportiņš rakstīja: Profilakses pēc šo sezonu NBA vajadzētu izlaist. Lai abas puses nomierinās un saprot, ka viens bez otra nevar pastāvēt un sāk runāt ar vēsāku galvu. Lielākoties spēlētāji vēl nejūt algas iztrūkumu savā ikmēneša konta izrakstā, bet pēc gadiņa dažam labam tas sāks traucēt un vienoties būs daudz vienkāršāk.

Bet vienu lietu es gan nespēšu saprast. Vai dzīve diez baigi uzlabojas ja tu saņem 20 miljonus pa sezonu vai 50 miljonus? Diez vai...
Piemēram, saņemot 20 miljonus tu vari atļauties dzīvot necilā būdā ar tikai 8 guļamistabām un 6 tualetēm, savukārt, saņemot 50 miljonus iespējama kļūst dzīves vieta ar 14 guļamistabām un 11 tualetēm. Vai tad dzīves uzlabojums nav acīm redzams?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-10-02 16:00, pirms 13 gadiem
es nesaprotu te jau nav runa par baigajiem algas nogriezumiem......nba bija gatava gandriiiz dot to passu.....mazliet mazaak.....bet tie melnie grib paaugstinaajumu......vajag vinnus badaa patureet tas ariii viss.....te nu neizskataas I lOVE this game.......driizaak I love this money $$$

  -1 [+] [-]

, 2011-10-02 16:00, pirms 13 gadiem
Poish rakstīja: Piemēram, saņemot 20 miljonus tu vari atļauties dzīvot necilā būdā ar tikai 8 guļamistabām un 6 tualetēm, savukārt, saņemot 50 miljonus iespējama kļūst dzīves vieta ar 14 guļamistabām un 11 tualetēm. Vai tad dzīves uzlabojums nav acīm redzams?
Bet tik un tā starpības pa lielam nav, vispārīgi runājot...

  +4 [+] [-]

, 2011-10-02 16:03, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: Ehh, gribētu būt Tavs priekšnieks. Kāda starpība - 20Ls vai 50Ls par padarīto darbu Tev maksāt.
Nelasi manu jautājumu tik burtiski...

  +3 [+] [-]

, 2011-10-02 17:05, pirms 13 gadiem
luicalvin rakstīja: es nesaprotu te jau nav runa par baigajiem algas nogriezumiem......nba bija gatava gandriiiz dot to passu.....mazliet mazaak.....bet tie melnie grib paaugstinaajumu......vajag vinnus badaa patureet tas ariii viss.....te nu neizskataas I lOVE this game.......driizaak I love this money $$$
Tieši tā re kur Lebrons ar savu I LOVE THIS GAME arī bija. Viņš taču to skandina tik bieži ka riebjas.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-02 17:19, pirms 13 gadiem
Krisons_bez_olām rakstīja: Neticu, ka kā NBA fans es to teikšu, bet tiešām šeit ir daļa taisnības. Veids paspēja paplātīt muti, ka viņam vajadzētu saņemt 50 miljonus sezonā, Bass (LA īpašnieks) teica, ka Kobe esot 70 miljonus vērts. Nu tad lai viņi meklē tos klubus, kas tādu summu maksās.
tas butu diez gan absurdi, jo tad izveidotos liela plaisa starp biezajiem un ne tik biezajiem klubiem. ligai pamazinatos intriga un apmeklejumu skaits. piemeram, nabadzigako komanu majasspeles, jo kurs gan grib iet uz speli, ja zini, ka tavejie zaudes. principa tad nba ietu khl celu ar oligarhu atbalstu...
nu nav jau tikai spitibas vai skopuma del izdomati tie algu griesti!

     [+] [-]

, 2011-10-02 17:54, pirms 13 gadiem
TomiisH rakstīja: nesaprotu, kā NBA valdība var neizmantot savas spējas un vnk pateikt, kā jābūt un viss.. ja tie nēģeri nepiekrīt, tad lai nespēlē, paņems no Eiropas spēlētājus, kuri grib spēlēt, kaut vai, par mazāku summu.. vēl tak no NCAA.. daudz!!
un kursh naktiis celsies, lai skatiitos shaadas speeles?

  +2 [+] [-]

, 2011-10-02 22:58, pirms 13 gadiem
Pirmdien atkal būs raksts "NBA lokauts: sarunas turpināsies trešdien"

     [+] [-]

, 2011-10-03 13:00, pirms 13 gadiem
eduss25 rakstīja: Pirmdien atkal būs raksts "NBA lokauts: sarunas turpināsies trešdien"
tiesi taa,tas jau i pierasts raksts pirmdienaas un nedeelas viduu..........

     [+] [-]

, 2011-10-03 13:13, pirms 13 gadiem
'Lebron James and NBA take over the world - that is the plot of the movie The rise of the planet of the apes.'