Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Warriors'' uz trim sezonām pagarina līgumu ar Lūniju, ''Cavaliers'' iegūst Lopesu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Warriors'' uz trim sezonām pagarina līgumu ar Lūniju, ''Cavaliers'' iegūst Lopesu
Kevons Lūnijs cīņā ar Marku Gazolu. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas ''Warriors'' parūpējusies, lai nākamajā sezonā krasi nemainītos komandas kodols. Vienība pagarinājusi līgumu ar centra pozīcijā spēlējošo Kevonu Lūniju. Pie līguma ar Klīvlendas ''Cavaliers'' tikmēr ticis centrs Robins Lopess.

Brīvais aģents Kevons Lūnijs parakstīja jaunu līgumu ar čempioni Goldensteitas ''Warriors'', kuru ir pārstāvējis visas septiņas sezonas, kuras pavadījis NBA. Četrkārtējais NBA čempions parakstīja līgumu ar ''Warriors'' uz trim sezonām, kas viņam garantēs 25.5 miljonus ASV dolaru.

Aizvadītajā sezonā Lūnijs ņēma dalību visās 82 regulārās sezonas spēlēs, izceļoties ar sešiem punktiem, 7.3 atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, 0.6 pārtvertām bumbām un 0.6 bloķētiem metieniem vidēji katrā no tām.

Par spīti ne pārāk izteiktajai statistikai, Lūnijs spēlēja lielu lomu ''Warriors'' gājienā pēc titula. Kevons ir komandas spēlētājs, kuram ik sezonu aug kā spēles laiks, tā arī individuālā statistika.

Konferences pusfinnālā ''Warriors'' tikās ar Memfisas ''Grizzlies'', triumfējot sērijā ar 4:1. Izšķirošajā spēlē Lūnijs savāca 22 atlēkušās bumbas. Četrās no visām ''play-off'' spēlēm viņš savāca vismaz desmit atlēkušās bumbas.

Goldensteita aizvadīto sezonu noslēdza trešajā pozīcijā Rietumu konferencē, izcīnot 53 panākumus 82 mačos. Vienība pārsteidza arī sporta pasauli un ceturto reizi astoņās sezonās kļuva par NBA čempioni.

Brīvais aģents Robins Lopess tikmēr noslēdzis līgumu uz vienu gadu ar Klīvlendas ''Cavaliers''.

Lopess ir NBA veterāns, kurš līgā pavadījis 14 pilnas sezonas. ''Cavaliers'' būs jau viņa devītā komanda. Aizvadītajā sezonā viņš pārstāvēja Orlando ''Magic'', dodoties laukumā gan tikai 36 spēlēs. Tajās viņš izcēlās ar vidēji 7.1 punktu, 3.5 atlēkušajām bumbām un 1.5 rezultatīvām piespēlēm.

Individuāli sekmīgāko sezonu 34 gadus vecais centrs aizvadīja 2013./2014. gada sezonā, kad pārstāvēja Portlendas ''Trail Blazers''. 82 mačos viņš izcēlās ar vidēji 11.1 punktu, 8.5 atlēkušajām bumbām, 0.9 rezultatīvām piespēlēm, 0.3 pārtvertām bumbām un 1.7 bloķētiem metieniem.

''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija tikmēr informē, ka ''Cavaliers'' rindām pievienosies arī aizsargs Rauls Neto.

Deriks Džounss tikmēr uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar Čikāgas ''Bulls''. Jaunais līgums paredz, ka basketbolists par to saņems 6.6 miljonus ASV dolāru.

Starp brīvajiem aģentiem joprojām ir palikuši vairāki zināmi vārdi. To starpā ir Džeimss Hārdens, Deandrē Eitons, Seržs Ibaka un arī citi.