Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lebrons – pirmais basketbolists, kura vērtība karjeras laikā sasniegusi miljardu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lebrons – pirmais basketbolists, kura vērtība karjeras laikā sasniegusi miljardu
Lebrons Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss atstājis kārtējo nospiedumu vēsturē. Prestižais biznesa izdevums Forbes aprēķinājis, ka viņa vērtība pārsniegusi miljardu dolāru. Karjeras laikā tas nebija izdevies nevienam citam basketbolistam.

Lebrons Džeimss izcīnījis četrus NBA titulus – 2012. un 2013. gadā kopā ar Maiami "Heat", 2016. gadā dzimtās Klīvlendas "Cavaliers" rindās un 2020. gadā spožās Losandželosas "Lakers" sastāvā. Kopā ar Amerikas Savienotajām Valstīm viņš divas reizes triumfējis olimpiskajās spēlēs. Panākumiem laukumā sekojuši panākumi biznesā.

Pagājušajā gadā 121,2 miljonus dolāru nopelnījušais Džeimss pievienojies miljardieru klubam, aprēķinājis izdevums Forbes. 37 gadus vecais Lebrons to paveicis karjeras laikā, kļūstot par pirmo basketbolistu, kuram tas izdevies. Maikls Džordans, kurš bija līdz šim vienīgais basketbola miljardieris, klubiņam pievienojās 2014. gadā – vairāk nekā desmit gadus pēc karjeras noslēguma, kad ļoti ienesīgs izrādījās ieguldījums Šarlotes "Hornets" klubā.

Džeimss jau agrāk neslēpa, ka miljards ir viņa lielākais mērķis un ka viņš cenšas izmantot visu biznesa potenciālu. Algā Lebrons karjeras laikā saņēmis 385 miljonus dolāru, bet ārpus laukuma nopelnījis 900 miljonus, noslēdzot reklāmas līgumus un veicot ieguldījumus biznesā.

Viņam piederošās daļas televīzijas un kino producēšanas kompānijā SpringHill, kas piedalījās filmas Space Jam: A New Legacy un dokumentālās filmas What's My Name: Muhammad Ali tapšanā, novērtētas 300 miljonu vērtībā. Pērnajā oktobrī vairāki investori iegādājās šī uzņēmuma mazākuma paketi par 725 miljoniem.

Lebronam pieder 1% no Fenway Sports Group, kam pieder Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Liverpool" un kas nesen iegādājās Nacionālās hokeja līgas klubu Pitsburgas "Penguins". Šī 1% vērtība ir 90 miljoni dolāru. Tāpat Lebronam pieder nekustamie īpašumi 80 miljonu vērtībā, picas uzņēmuma daļas par 30 miljoniem. Citi Džeimsa ieguldījumi uzņēmumos un akcijās tiek lēsti pusmiljarda vērtībā.

Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com/sites/chasew...

  -3 [+] [-]

, 2022-06-02 18:14, pirms 2 gadiem
Lai dzīvo karalis

     [+] [-]

, 2022-06-02 20:42, pirms 2 gadiem
Viņš bija savas lielās karjeras sākumā kad viņš teica ka grib nopelnīt miljardu. Es smīkņāju un teicu, ok, 20 gadi x 20 miljoni sezonā 400 miljoni, par kurpēm vēl 200, bet ne jau miljardu. Reku bik vēlāk ir. Bet nu tagad arī miljards nav vairs tas kas bija.
Nu tagad kad sapņi sasniegti varētu sākt palīdzēt cilvēkiem. Nevis muti brūķēt par to cik ASV slikta, jo deva viņam iespēju kļūt par labāko, bet piemēram kādas slimnīcas un skolas āfrikā sacelt. nu tas ir tas ko es darītu...

     [+] [-]

, 2022-06-02 20:49, pirms 2 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Viņš bija savas lielās karjeras sākumā kad viņš teica ka grib nopelnīt miljardu. Es smīkņāju un teicu, ok, 20 gadi x 20 miljoni sezonā 400 miljoni, par kurpēm vēl 200, bet ne jau miljardu. Reku bik vēlāk ir. Bet nu tagad arī miljards nav vairs tas kas bija.
Nu tagad kad sapņi sasniegti varētu sākt palīdzēt cilvēkiem. Nevis muti brūķēt par to cik ASV slikta, jo deva viņam iespēju kļūt par labāko, bet piemēram kādas slimnīcas un skolas āfrikā sacelt. nu tas ir tas ko es darītu...
Skolas un slimnīcas var arī paši āfrikāņi celt!

  +2 [+] [-]

, 2022-06-02 20:59, pirms 2 gadiem
Paskatos kā MJ spēlēja 90 gados un ir skaidrs kurš ir visu laiku labākais. Tas kā MJ spēja komandas biedrus padarīt labākus, tā kā viņš spēlēja un kāda vērtība viņš patiesi ir. Liek saprast ka tie āksti kas kaut uz brīdi grib šo fruktu Džeimsu pielīdzināt varenajām MJ neko nesajēdz no basīša. UN ta nav savākt super trio lai izcīnītu titulus..

     [+] [-]

, 2022-06-02 23:12, pirms 2 gadiem
Džeks grib būt "redzamākais" visur. Ar to arī apsveicu.

     [+] [-]

, 2022-06-03 01:09, pirms 2 gadiem
Nākamais būs Luka Magic