Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam tālmetiens, Lenards izrauj uzvaru pret "Pacers"

Emils Ozerinskis

Bertānam tālmetiens, Lenards izrauj uzvaru pret "Pacers"
Kavai Lenards
Foto: Darron Cummings/Associated Press

Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", pēc garā Rodeo ceļojuma, atgriezusies savā laukumā ar dramatisku uzvaru pār Indianas "Pacers". Kavai Lenarda 31 gūtais punktu un uzvaras metiens spēles beigās nodrošināja "Spurs" vienībai sezonas 46. uzvaru.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 6 minūtes un 52 sekundes, kurās realizēja tālmetienu, gūstot trīs punktus (3p. 1/1). Tāpat statistikā latvietis atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu pārķertu bumbu, personīgo piezīmi un divām kļūdām. Bertānam esot laukumā "Spurs" +/- koeficients bija +5.

Spēles starp Sanantonio "Spurs" un Indianas "Pacers" allaž atgādina par maiņas darījumu 2011. gadā, kad "Spurs" iemainīja Grega Popoviča iemīļoto saspēles vadītāju Džordžu Hilu pret divām drafta izvēlēm, kuras realizējās Kavai Lenarda un Dāvja Bertāna draftēšanā.

Spēlē pret "Pacers" Sanantonio komandai nevarēja palīdzēt komandas pamatsastāva saspēles vadītājs Tonijs Pārkers, kura vietu starta pieciniekā ieņēma Dežonte Murejs."Pacers" sastāvā spēlei nebija pieteikts rezerves centrs Als Džefersons.

"Spurs" pēdējās spēlēs savus pirmos uzbrukumus viedo uz komandas centru Dveinu Dedmonu, kurš arī šī mača sākumā izvirzīja vadībā "Spurs". Pēc nedaudz vairāk kā vienas nospēlētas minūtes Denija Grīna trejacis panāca 7:2 vadību Teksasas komandai. Neapmierināts par tiesnešu darbību tehnisko piezīmi spēles trešajā minūtē izpelnījās Gregs Popovičs. Turpmākajās minūtēs "Pacers" samazināja rezultāta starpību un izlīdzināja spēli. Pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 13:13. Pirmā ceturkšņa otrajā pusē Pols Džordžs panāca Indianas komandai septiņu punktu vadību. Ceturtdaļas pēdējā minūtē dominēja "Spurs" basketbolisti. Pau Gazols atmeta lielisku piespēli Deividam Lī, kurš trieca bumbu grozā no augšas, bet Manu Džinobili ar caurgājienu un "and one" panāca vadību piešiem - 29:28.

Spēles otrās ceturtdaļas ievadā komandas vairākkārt apmainījās ar nelielu vadību, bet ceturkšņa vidū trīs punktu pārsvaru bija iekrājusi Indianas komanda. Četras minūtes pirms puslaika noslēguma Džinobili otro reizi spēlē realizēja caurgājienu, gūstot divus punktus ar sodu un panākot "Spurs" vadību - 43:42. Nākamajos divos uzbrukumos piecus punktus guva Džordžs, atjaunojot pārsvaru viesiem. Pēc spēles pirmā puslaika "Spurs" atradās viena metiena tiesas attālumā, pārtraukumā dodoties ar rezultātu 47:49.

Mača otrā puslaika sākumā Sīdžejs Milss ar diviem stūra tālmetieniem panāca rezultātu 56:47 par labu viesiem. "Spurs" atspēlēšanos sāka ar Lenarda diviem punktiem ar sodu. Intensīvi spēlējot aizsardzībā, "Spurs" piespieda pretiniekus kļūdīties un ar diviem trejačeim Lenards izlīdzināja spēles rezultātu - 58:58. Piecas ar pusi minūtes pirms trešā ceturkšņa noslēguma Gazols raidīja grozā tālmetienu, panākot mājiniekiem minimālu vadību 63:62. Spēles turpinājumā "Pacers" atguva vadību ar Džefa Tīga tālmetienu, bet nepilnas divas ar pusi minūtes pirms ceturtkšņa noslēguma Džordžs realizēja četru punktu gājieni, panākot "Pacers" 72:67 pārsvaru. Uz trešās ceturtdaļas pēdējo minūti un 48 sekundēm laukumā devās Dāvis Bertāns. Pirmajā uzbrukumā tālmetiena vietā latvietis izvēlējās izdarīt piespēli, kas pārvērtās pārtvertā bumbā. Ceturkšņa noslēgumā Lī starp vairākiem pretspēlētājiem izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un noslēdza ceturksni ar rezultatīvu metienu no groza apakšas, samazinot "Spurs" deficītu līdz 73:76.

Bertāns laukumā devās arī pēc ceturtdaļu pārtraukuma, uzreiz izskrienot pēc aizsega un raidot grozā trīs punktu metienu, kas izlīdzināja spēles rezultātu. Brīdi vēlāk, dodoties caurgājienā, Bertāns pēc kontakta ar pretinieku pazaudēja bumbu un pieļāva otro kļūdu, bet nākošajā aizsardzībā rūjienietis reabilitējās, izprovocējot pretinieku uz uzbrukuma sodu. Astoņas minūtes pirms spēles pamatlaika noslēguma "Spurs" debitanta Mureja trejacis izlīdzināja rezultātu, bet Milss uzreiz atbildēja ar tālmetienu, atjaunojot vadību "Pacers" - 87:84. Noslēdzošās ceturtdaļas vidū "Spurs" laukumā sūtīja vadošos spēlētājus un lieliski spēlējošais Lī izvirzīja vadībā teksasiešus - 91:89. Četras minūtes pirms spēles noslēguma Lenards divos uzbrukumos pēc kārtas guva piecus punktu un panāca "Spurs" 96:91 pārsvaru. Ar šiem punktiem Lenards pārsniedza 6000 karjeras gūto punktu robežu. Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika noslēguma traku "buzzer beater" tālmetienu realizēja Sīdžejs Milss, panākot minimālu starpību - 97:98. Lielisku izdevību no groza apakšas nerealizēja Denijs Grīns, bet Mailss Turners pusotru minūti pirms mača noslēguma ar pustālo metienu panāca minimālu vadību "Pacers". Pola Džordža lieliskā aizsardzība pēdējā minūtē vairākkārt apturēja "Spurs" uzbrukuma centienus, bet Montas Elisa divi neprecīzie soda metieni deva cerības teksasiešiem izglābties pēdējās deviņās sekundēs no zaudējuma. "Spurs" pēdējā uzbrukumā Lenards centās groza apakšā iespiest Džordžu un, izdarot metienu pēc pagrieziena atliecienā, bumba lidoja grozā. Viesiem palika divas sekundes uzbrukumam, bet Džordža trejacis nebija precīzs un "Spurs" izcīnīja panākumu ar rezultātu 100:99.

Kavai Lenards šajā spēlē guva 31 punktu, tādējādi 20. reizi sezonā pārsniedzot 30 gūto punktu robežu. Tā ir pirmā reize kopš Tima Dankana 2001/2002. gada sezonas, kad Sanantonio "Spurs" spēlētājs vienā sezonā tik daudz spēlēs guvis vismaz 30 punktus. Dankans karjeras laikā šo rādītāju sasniedza tikai vienā sezonā. Četrās sezonās šo statistikas rādītāju spēja sasniegt Deivids Robinsons, bet Džordžs Gervins to izdarīja sešas reizes.

Pēc vienas aizvadītas mājas spēles "Spurs" atkal dosies ceļā, naktī uz sestdienu tiekoties ar Demarkusu Kazinsu, Entoniju Deivisu un "Pelicans" Ņūorleānā.

"Spurs" - "Pacers" 100:99 (29:28, 18:21, 26:27. 27:23)
Spurs: Lenards 31 (10 atl. bum.), Gazols 18, Lī 18, Džinobili 9, Oldridžs 6, Murejs 6, Dedmons 4, Grīns 3, Bertāns 3, Milzs 2, Simonss
Pacers: Džordžs 22, Milss 19, Turners 16, Eliss 11, Serafins 8, Tīgs 7 (9 rez.pies.), Robinsons 6, Alens 5, Jangs 4, Krismass 1, Stakijs

Statistika

KomandaMet. %Tālm. %Soda m.Atl.b.Rez.p.Kļūdas
Spurs35/74 (47%)9/29 (31%)21/24 (88%)362018
Pacers37/81 (46%)7/24 (29%)18/25 (72%)412217

Lenarda uzvaras metiens:

  -3 [+] [-]

, 2017-03-02 06:54, pirms 8 gadiem
Labi ieplivināja rižix
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2017-03-02 11:18, pirms 8 gadiem
Berčam atkal precizitāte 100% Nu savu darbiņu dara. Par čempiona titulu pirmajā sezonā!

     [+] [-]

, 2017-03-02 13:23, pirms 8 gadiem
Trāpītais troika bija super. Laikam grūtāk nāk pilnīgi brīvie metieni, nekā tādi ar sedzēju.

     [+] [-]

, 2017-03-02 16:00, pirms 8 gadiem
Autor, Pacers sastāvā nav neviens Milss.