Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" vienojas par maksimālo trīs gadu līgumu ar Alenu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

"Cavaliers" vienojas par maksimālo trīs gadu līgumu ar Alenu
Džerets Alens (pa vidu). Foto: AFP/Scanpix

LETA. Par līguma pagarināšanu uz trim gadiem ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Klīvlendas "Cavaliers" vienojies centra spēlētājs Džerets Allens, trešdien ESPN apstiprināja viņa aģents Deriks Pauels.

Vienošanās panākta par maksimālo summu - 91 miljonu ASV dolāru (84 miljoni eiro). Līdz ar to nākamajās piecās sezonās 26 gadus vecam basketbolistam garantētā alga būs 131 miljons ASV dolāru (121 miljons eiro).

Alens kļuvis par trešo "Cavaliers" līderi, kurš starpsezonā pagarinājis līgumu ar vienību. Pirms viņa to izdarīja Donovans Mičels un Evans Moblijs.

Aizvadītajā sezonā Alens laukumā devās 77 mačos un vidēji spēlē guva 16,5 punktus, izcīnīja 10,5 atlēkušās bumbas zem groziem un atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā Alens sakrāja 42 "double-double", kas ir labākais "Cavaliers" šāds rādītājs kopš Lebrona Džeimsa tādām 52 spēlēm 2017./2018.gada sezonā. Allens bija viens no diviem līgas spēlētājiem, kas pagājušajā sezonā no spēles realizēja vismaz 60% metienu - to paveica arī Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks".

Alens karjeras laikā NBA regulārajā čempionātā Bruklinas "Nets" un "Cavaliers" rindās aizvadījis 486 spēles, vidēji mačā guvis 12,7 punktus, izcīnījis 9,1 bumbu zem groziem, atdevis 1,6 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,3 metienus. Savukārt 18 "play off" spēlēs viņš vidēji guvis 11,7 punktus, izcīnījis 10,3atlēkušās bumbas, atdevis 2,1 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,1 metienu.

Pagājušajā sezonā "Cavaliers" izslēgšanas turnīrā tika līdz otrajai kārtai, kur sērijā ar 1-4 atzina nākamās čempiones Bostonas "Celtics" pārākumu.

Izmantotie resursi:
LETA