Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Makmilens pagarina līgumu ar "Pacers"

Andrejs Siliņš

Makmilens pagarina līgumu ar "Pacers"
Neits Makmilens
Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Indianas "Pacers" vadība vienojusies ar galveno treneri Neitu Makmilenu par jauna līguma noslēgšanu uz vairākām sezonām, vēstī ESPN.

53 gadus vecais Makmilens par "Pacers" galveno treneri strādā kopš 2016. gada. Pirmajā sezonā Makmilena vadībā komanda izcīnīja 42 uzvaras, bet pagājušajā - 48 panākumi. Tiesa, abās sezonās tālāk par pirmo kārtu izslēgšanas turnīrā tikt neizdevās.

Lai gan Makmilenam bija spēkā līgums ar klubu arī uz nākamo sezonu, "Pacers" devusi drošības sajūtu trenerim par darbu, piedāvājot līgumu pagarināt. ESPN vēstī, ka Makmilens piedāvājumu pieņēmis, tiesa, pagaidām nav zināms, kāds ir jaunā līguma termiņš.

Pēc 12 gadu ilgas spēlētāja karjeras beigšanas 1998. gadā Makmilens uzsāka trenera gaitas. Sākotnēji sezonu Makmilens nostrādāja par Sietlas "SuperSonics" asistentu, bet jau otrajā sezonā tika iecelts par galveno treneri. 2005. gadā Makmilens parakstīja līgumu ar Portlendas "Trail Blazers", ko vadīja nākamās piecas sezonas. 2013. gadā treneris pievienojās "Pacers", kļūstot par asistentu.

Tāpat Makmilenam bijusi pieredze kā Maika Kžiževska asistentam pie ASV izlases stūres.

Izmantotie resursi:
ESPN