Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" uzbrucējam Džefersonam izkrāpti septiņi miljoni dolāru

Rolands Eliņš

"Cavaliers" uzbrucējam Džefersonam izkrāpti septiņi miljoni dolāru
Ričards Džefersons
Foto: AP/Scanpix

Arizonas štata tiesā ierosināta prāva pret Teodoru Kricu, bijušo NBA basketbolista Ričarda Džefersona pārstāvi. Viņš tiek apsūdzēts 22 dažādos gadījumos par krāpšanu un identitātes viltošanu, kopumā nodarot Džefersonam zaudējumus 6.99 miljonu dolāru apmērā.

Ričards Džefersons NBA spēlē kopš 2001. gada, savulaik izceļoties arī ar divām sezonām, kuras pabeidza ar vairāk nekā vidēji spēlē 22 gūtiem punktiem. Iepriekšējās divās sezonās viņš kopā ar “Cavaliers” aizkļuva līdz NBA finālam, kļūstot arī par NBA čempionu.

Savas ilgās NBA karjeras laikā Džefersons noslēdzis vairākus naudīgus līgumus, kuru kopējā vērtība bija 110 miljoni dolāru, turklāt Džefersonam ir vēl līgums uz divām sezonām par 5,1 miljoniem dolāru.

Kā to mēdz darīt praktiski visi NBA spēlētāji, par Džefersona finansēm rūpējās viņa nolīgti pārstāvji. No 2004. līdz 2013. gadam to darīja Teodors Krica. Kā vēsta Arizonas mediji, Krica jau 2005. gadā viltojis Džefersona parakstu, lai kļūtu par viņa uzticības persona ar lielākām pilnvarām nekā Džefersons vēlējies. Pats basketbolists par to uzzinājis tikai pēc septiņiem gadiem.

Arizonas tiesā iesniegta prasība pret Kricu, apsūdzot viņu vairākos atsevišķos gadījumos par krāpnieciskām darbībām, kuru rezultātā Džefersons zaudējis septiņus miljonus dolāru. Jāpiemin, ka Džefersons par savu finanšu pārvaldīšanu maksāja līdz pat 250 tūkstošiem dolāru gadā.

Jāatgādina, ka līdzīgu nelaimi pieredzēja arī Džefersona bijušais komandas biedrs, “Spurs” leģenda Tims Dankans. Arī viņa bijušais finanšu konsultants izmantoja situāciju, izkrāpjot Dankanam miljoniem dolāru, un pavisam nesen tiesā atzina vainu. Dankana apzadzējam tika piespriests atmaksāt 7.5 miljonus dolāru, kā arī četru gadu cietumsods.

Izmantotie resursi:
Former business manager for Richard Jefferson...