Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA vājākā komanda Detroitas "Pistons" šķiras no ģenerālmenedžera

Agris Suveizda

NBA vājākā komanda Detroitas "Pistons" šķiras no ģenerālmenedžera
Trojs Vīvers. Foto: NBA

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Detroitas "Pistons" nolēmusi šķirties no ģenerālmenedžera Troja Vīvera, ziņo ESPN, The Athletic un citi Ziemeļamerikas mediji.

2008. gada konferences fināliste Detroitas "Pistons" divas sezonas pēc kārtas bijusi vājākā komanda līgā, piecas sezonas pēc kārtas nav iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, trīspadsmit no iepriekšējām sešpadsmit sezonām nav tikusi izslēgšanas spēlēs un arī pārējās trijās reizēs izkritusi jau pirmajā kārtā. Ja 2021. gadā "Pistons" ar pirmo numuru draftēja Keidu Kaninghemu, nākamajās reizēs nav veicies arī drafta loterijā – trešo gadu pēc kārtas Detroitai ticis piektais numurs.

Starpsezona liecina, ka Detroitā gaidāmas pārmaiņas. Par jauno basketbola operāciju prezidentu izvēlēts bijušais Ņūorleānas "Pelicans" ģenerālmenedžeris Treidžans Lengdons, kurš spēlētāja karjeras sākumā pārstāvēja Klīvlendas "Cavaliers", bet lielāko daļu karjeras pavadīja Eiropā. Līdz ar Lengdona ierašanos nolemts šķirties no 56 gadus vecā ģenerālmenedžera Troja Vīvera, kurš pēc ilgiem gadiem Oklahomsitijas "Thunders" organizācijā, kur bija arī basketbola operāciju viceprezidents, par "Pistons" ģenerālmenedžeri kļuva 2020. gadā.

Pirmo sezonu "Pistons" galvenā trenera amatā aizvadīja 52 gadus vecais Montijs Viljamss, kurš pirms tam trenēja Fīniksas "Suns", vienreiz tika atzīts par līgas labāko treneri NBA balsojumā un divreiz – par labāko treneri arodbiedrības jeb citu treneru balsojumā. Viljamsa debijas sezonā "Pistons" izcīnīja tikai 14 uzvaras, par viena panākuma tiesu atpaliekot no Vašingtonas "Wizards".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...