Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Pistons" uzstāda trenera atalgojuma rekordu un piesaista Viljamsu

Emils Ozerinskis

"Pistons" uzstāda trenera atalgojuma rekordu un piesaista Viljamsu
Montijs Viljamss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Detroitas "Pistons" galvenā trenera amatā stāsies Montijs Viljamss, kurš kļuvis par NBA vēsturē lielākā līguma īpašnieku starp treneriem. Mičiganas komandai izdevies piesaistīt speciālistu ar sešu gadu līgumu 78,5 miljonu vērtībā.

51 gadu vecais Montijs Viljamss, pēc Fīniksas "Suns" neveiksmes izslēgšanas spēļu turnīrā, tika atbrīvots no Arizonas komandas galvenā trenera amata. Tomēr par NBA labāko treneri 2022. gadā atzītajam Viljamsam ilgi bez darba palikt nenācās. Lai iegūtu treneri savas komandas vadības krēslā, Detroitas "Pistons" bija gatava likt galdā līgas vēsturē lielāko galvenā trenera līgumu.

Viljamss četros gados pie Fīniksas stūres sakrāja uzvaru un zaudējumu bilanci 194-115, kas deva 62,8% uzvaru rādītāju. Pērnajā sezonā komanda uzstādīja savu rekordu regulārās sezonas izcīnīto uzvaru skaitā (64), bet 2021. gadā Viljamsa vadībā "Suns" aizcīnījās līdz NBA finālsērijai.

Virzuļu rindās ir potenciāli ļoti labs jauno spēlētāju materiāls. 21 gadu veco Keidu Kaninghemu Detroita draftēja 2021. gada draftā ar pirmo numuru. Savukārt pirms gada "Pistons" savām rindām piesaistīja pirmās kārtas izvēles Džeidenu Aiviju un Deilenu Duernu. Tāpat komanda kļuvusi par otro iespēju ar augstām izvēlēm izvēlētajiem Marvinam Beglijam un Dzeimsam Vaizmenam, kuriem neizdevās karjera pie viņus oriģināli draftējušajām komandām. Tāpat "Pistons" kabatā ir šī gada drafta piektā izvēle un daudz brīvas vietas zem algu cepures.

Pēc "Pistons" un Viljamsa vienošanās vakanti vēl palikuši Toronto "Raptors" un Fīniksas "Suns" galveno treneru posteņu. Vakardien par Niks Nērss piekrita Filadelfijas "76ers" piesāvājumam. Viņa ilggadējais asistents Eidrians Grifins stājies pie Milvoki "Bucks" stūres, bet jau brīdi iepriekš Hjūstonas "Rockets" savā galvenā trenera postenī nozīmēja Ime Udoku.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-01 10:34, pirms 11 mēnešiem
Wizards treneri paturēja?

     [+] [-]

, 2023-06-01 10:41, pirms 11 mēnešiem
martins.prisis rakstīja: Wizards treneri paturēja?
Pagaidām. Ceru, ka jaunais GM pēc pirmajām 10 spēlēm atlaidīs.
Anselds WSH ir savējais, tāpēc auklēsies līdz pēdējam, lai cik slikt viņš arī būtu.
Pistons laikam ļoti gribēja Montiju. Viņš noteikti sākumā teica, ka neies, - nācās Pistons piedāvāt lielu naudiņu.

     [+] [-]

, 2023-06-01 10:45, pirms 11 mēnešiem
Lielākie zaudētāji trenneru nomaiņās ir TOR, jo vainīgs pie visa bija pats GM, kurš neparūpējās, lai sastāvs būtu sabalansēts. Spēlēt gandrīz tikai ar uzbrucējiem ir dīvaina lieta. Aizsargu komandā gandrīz nav labu. Vienīgais FVV spēlē 40 min. katru spēli - beigās sākās savainojumi un nevarēja vairs kājas svaigas dabūt. Udokam pašam vajadzētu atlaisties. Viņa trennerus izķēra pirmos.

     [+] [-]

, 2023-06-01 12:16, pirms 11 mēnešiem
Uz papīra Pistons, protams, ir jauna, perspektīva un talantiem pilna komanda, taču realitātē gan Kaninghems, gan Beglijs, gan arī Waizmens ir uzskatāmi par traumatiskiem spēlētājiem un, lielā mērā, tieši traumu dēļ viņu karjeras nav sākušās tā, kā varbūt varēja gaidīt. Pagaidām tikai Durens un Aivijs ir spēlētāji, uz kuru veselību un talantu var stabili balstīties.
Jā, ir daudz brīvo līdzekļu, taču Detroita galīgi nav tā komanda, kura tagad sāks iepirkt superzvaigznes un dāsnus max līgumus šķiebt iekšā.

     [+] [-]

, 2023-06-01 12:17, pirms 11 mēnešiem
Es ar lielāku interesi šogad vērošu Magic - šī komanda man izskatās interesanta un superuzboostota ar jaunajiem talantiem.

     [+] [-]

, 2023-06-01 14:33, pirms 11 mēnešiem
Emilio rakstīja: Es ar lielāku interesi šogad vērošu Magic - šī komanda man izskatās interesanta un superuzboostota ar jaunajiem talantiem.
Plus no traumas atpakaļ būs Isaac!

     [+] [-]

, 2023-06-01 15:26, pirms 11 mēnešiem
Emilio rakstīja: Es ar lielāku interesi šogad vērošu Magic - šī komanda man izskatās interesanta un superuzboostota ar jaunajiem talantiem.
Plus vēl 2 loterijas piki šogad. Assetu daudz. Tagad galvenais nesačakarēt.