Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pie Adetokunbo trenēšanas tiks galvenā trenera amata debitans Grifins

Emils Ozerinskis

Pie Adetokunbo trenēšanas tiks galvenā trenera amata debitans Grifins
Eidrians Grifins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas labākā komanda Milvoki "Bucks", kas pēc izstāšanās no izslēgšanas spēlēm atbrīvojās no Maiks Budenholcers, par savu jauno galveno treneri nolēmusi iecelt Eidrianu Grifinu, kuram līdz šim nav bijusi pieredze šādā postenī.

2021. gada NBA čempionvienība Milvoki "Bucks" izrakstīja vilka pasi līdz šim komandu vadījušajam Maikam Budenholceram pēc izstāšanās play-off spēļu pirmajā kārtā. Lai gan tikai nesen treneris aizveda komandu līdz pirmajam čempiontitulam 50 gadu laikā, tomēr Lerija O'Braiena titula tīkotājkomandām pacietības mērs mēdz būt pagalam īss.

Interesanti, ka ar vienu no līgas spožākajām zvaigznēm Janni Adetokunbo bruņotā Milvoki "Bucks" nav devusies pēc kāda sevi augstā līmenī apliecinājuša speciālista. Tieši pretēji, Viskonsīnas koamnda nolēmusi dot iespēju trenerim, kurš debitēs galvenā statusā. Komandas vadības grožus uzņemsies 48 gadus vecais Eidrians Grifins, kurš kopš 2018. gada bijis viens no Nika Nērsa asistentiem Toronto "Raptors" vienībā.

Trenera karjeru Grfins uzsāka 2008. gadā tieši Milvoki "Bucks" treneru štābā, kur viņš pavadīja divus gadus. Pēcāk trenera ceļi veda caur Čikāgas "Bulls", Orlando "Magic", Oklahomsitijas "Thunder" un visveidzot Kanādu, kur speciālists strādāja piecas sezonas.

Spēlētāja karjeras laikā vieglā uzbrucēja un uzbrūkošā aizsarga pozīcijās spēlējušais Grifins bija lomas spēlētājs, lielu karjeras daļu pavadot rezervista statusā. NBA karjeru bijušais basketbolsits sāka Bostonas "Celtics" rindās, pavadot ķeltos divas sezonas. Par karjeras labāko gadu Grifinam var saukt trešo sezonu 2002/2003. gadā, kad Dalasas "Mavericks" rindās no 58 aizvadītajām spēlēm Grifins 34 devās sākumsastāvā un guva 7,2 punktus. Tā arī palika viņa rezultatīvākā sezona. Karjeras turpinājumā viņš pārstāvēja arī Hjūstonas "Rockets", Čikāgas "Bulls" un Sietlas "SuperSonics" krāsas.

Kopumā NBA Grifins pavadīja deviņas sezonas, piecreiz iekļūstot izslēgšanas spēlēs. 477 karjeras regulārās sezonas spēlēs Grifins caurmērā guva četrus punktus un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas.

     [+] [-]

, 2023-05-27 22:14, pirms 11 mēnešiem
Te 100% arī liela ietekme no Jāņa,jo bez viņa piekrišanas domājams nebūtu ņems rukijs galvenais treneris.