Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Nelsons: "Stīvs Nešs ir labākais spēlētājs, kuru esmu trenējis"

Andrejs Siliņš

Nelsons: "Stīvs Nešs ir labākais spēlētājs, kuru esmu trenējis"
Dons Nelsons
Foto: AP/Scanpix

Nesen tika paziņots, ka šogad Basketbola Slavas zālē tiks iekļauts bijušais Goldensteitas "Warriors" un daudzu citu klubu treneris Dons Nelsons. Pats 71 gadu vecais vīrs atzinis, ka labākais spēlētājs, ko nācies trenēt, ir Stīvs Nešs, kurš šobrīd 38 gadu vecumā joprojām ir labākais Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) rezultatīvo piespēļu atdevējs.

Pēc spēlētāja karjeras, kas uzbrucējam Nelsonam atnesa piecus čempiontitulus ar Bostonas "Celtics", Nellijs kļuva par Milvoki "Bucks" galveno treneri. Tas notika 1976. gada rudenī, un tieši Milvoki Nelsons nostrādāja visilgāk - līdz pat 1987. gadam. Tāpēc diezgan loģiska šķiet Nelsona tēze par to, ka "Bucks" ir komanda, ar ko kā treneris bijis vistuvāk čempiona titulam, ko tā arī ne reizi karjerā neizdevās izcīnīt.

"Mana labākā iespēja uzvarēt bija Milvoki, kur izveidoju patiešām ļoti labu komandu. Diemžēl Bostonas "Celtics" toreiz bija labākā komanda visā basketbola pasaulē un izcīnīja titulu. Kad to neizdarīja viņi, priekšā aizsteidzās "76ers" ar Mozusu Melounu, Dakteri Džei un pārējiem puišiem... Bet es neko nenožēloju. Mēs cīnījāmies, darījām visu, ko spējām. No katras komandas dabūju tās labāko sniegumu. Tas ir svarīgi," noteic Nelsons. "Ierados sliktās komandās un padarīju tās labākas. Tādas, kam ir izredzēs uzvarēt. Vispirms ir jāpiedzīvo diezgan daudz zaudējumu, tad, ja esi pietiekami veiksmīgs, komanda izmaina spēli un sāk izcīnīt uzvaras. Tā tas notika ikvienā vietā, kur biju, izņemot Ņujorku, bet tur piestāju vien uz kafijas tasīti."

Ņujorkas "Knicks" vienību Nelsons vadīja no 1995. rudens līdz 1996. gada pavasarim. Nellijs centās pierunāt kluba vadību aizmainīt Patriku Jūingu, lai pretī saņemtu Šakilu O'Nīlu, taču klubs to nebija gatavs darīt. Tāpat komanda nelabprāt pieņēma Nellija ieceres uz dzelžaino aizsardzību balstīto "Knicks" pārvērst par ātra uzbrukuma basketbola stila vienību. 1997. gadā Nelsons kļuva par Dalasas "Mavericks" galveno treneri un arī ģenerālmenedžeri. Dalasu Nelsons pameta 2005. gadā un ne bez blīkšķa - trenerim bija ass konflikts ar īpašnieku Marku Kjūbanu. "Viņu vajadzētu iekļaut nevis Slavas zālē, bet kauna zālē," nupat sniegtajā intervijā par Kjūbanu jokoja Nelsons.

Tomēr tieši Dalasā Nelsons strādājis ar , viņaprāt, labāko spēlētāju, kuru izdevies trenēt. "Tā bija milzīga kļūda, kad [Dalasas] klubs nepagarināja ar viņu līgumu. Tas arī tagad ir pierādījies - viņš 38 gadu vecumā spēlē visaugstākajā līmenī. Labākais basketbolists, kuru esmu trenējis, ir Stīvs Nešs. Pie manis ir bijuši vairāki izcili, bet šis ir labākais no visiem." Jāatceras, ka Nešs Nelsona komandā spēlēja kopā ar Dirku Novicki...

Izmantotie resursi:
KNBR

  +7 [+] [-]

, 2012-04-01 17:37, pirms 13 gadiem
man gan visu laiku likās ka viņam labākais ir Biedriņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-04-01 17:37, pirms 13 gadiem
Biedriņam arī ir jāpateicas šim vecajam kungam,kurš viņam nodrošināja pārtikušu dzīvi un tagad teikt,ka viņš vairs neko nevar izdarīt. Kaut esmu pārliecināts nebūtu tie lielie miljoni,tad Biedriņš tagad rautos laukumā vaiga sviedros. Vispā tas ir absurds iedot jaunam un stulbam tīnim 60 miljonus pēc vienas ļoti labas sezonas.
Slēpts komentārs: grafsanity
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-04-01 18:05, pirms 13 gadiem
Un Biedriņš viņam var arī pateikties par sačekarēto karjeru.
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Biedriņam arī ir jāpateicas šim vecajam kungam,kurš viņam nodrošināja pārtikušu dzīvi un tagad teikt,ka viņš vairs neko nevar izdarīt. Kaut esmu pārliecināts nebūtu tie lielie miljoni,tad Biedriņš tagad rautos laukumā vaiga sviedros. Vispā tas ir absurds iedot jaunam un stulbam tīnim 60 miljonus pēc vienas ļoti labas sezonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-01 18:09, pirms 13 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Dakteris Džei Es figeju. Ja nebūtu 1.aprīlis, nesaprastu
Ak jūs aprobežotie cilvēciņi pazīstat tik karaļus džeimus un melnās mabas un nez vel ko!

Julius Winfield Erving II , commonly known by the nickname Dr. J
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-01 18:17, pirms 13 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Nē, nē, Tu mani pārprati. Dr.J ir saprotams, bet kāpēc tagad jāsāk tulkot viss? Tieši tāpat kā Pasaules Miers. WTF? World Peace un viss. Ko, sāksim tagad visus vārdus uzvāŗdus un īpašvārdus tulkot?
tada gadijumā atvainojos, bet šajā saitā jau sen bezjēdzīgi un tizli tulko gan vārdus, gan iesaukas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-01 19:43, pirms 13 gadiem
20.00 OKC-Čikāga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-01 21:47, pirms 13 gadiem
Biedriņš: ';

     [+] [-]

, 2012-04-02 13:47, pirms 13 gadiem
Nelsons ir sliktākais treneris, ko es esmu redzējis.

     [+] [-]

, 2012-04-02 23:22, pirms 13 gadiem
Tam es varētu piekrist...visu cieņu Novickim, bet Nash ir Nash...