Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Mavs" pret līgas līderiem "Thunder" ar Durantu un Vestbrūku priekšgalā

Čempioni "Mavs" pret līgas līderiem "Thunder" ar Durantu un Vestbrūku priekšgalā
Džeimss Hārdens un Kevins Durants
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) ietvaros Dalasā, American Airlines Center basketbola arēnā, laukumā dosies pašreizējie NBA čempioni „Mavericks” basketbolisti, kuri stāsies pretī pašreizējai līgas līdervienībai Oklahomsitijas „Thunder” vienību ar Kevinu Durantu un Raselu Vestbrūku priekšgalā. Šī būs jau trešā abu komandu savstarpējā tikšanās šajā sezonā.

Pēc vājā sezonas sākuma „Mavericks” (bilance 14-8, savā laukumā 9-3, 4. v. Rietumu konferencē) vienība beidzot sāk ieskrieties, un gaidāmajā mačā pret „Thunder” centīsies paturpināt uzvaru sēriju, cīnoties par ceturto uzvaru pēc kārtas.

Abām vienībām vēl labā atmiņā ir pagājušās sezonas konferences fināls, kad Dalasa izcīnīja uzvaru sērijā ar 4-1. Visi sērijas mači aizritēja saspringtā un līdzvērtīgā cīņā, un visos piecos mačos uzvarētājs izcīnīja uzvaru ar mazāk kā 10 punktu pārsvaru. Dirks Novickis „Mavs” labā sērijā pret Oklahomsitiju guva vidēji mačā 32.2 punktus, divās spēlēs gūstot 40 un vairāk punktus, savukārt Durants konferences finālā vidēji mačā guva 28 punktus.

„Thunder” (16-4, izbraukumā 8-3, 1. v. Rietumu konferencē un visā līgā) vienība, kura pirms sezonas tika iekļauta to vienību skaitā, kas visreālāk pretendēs sezonas noslēgumā uz uzvaru Rietumu konferencē, sezonu uzsāka ar bilanci 5-0, pirmo zaudējumu sezonā piedzīvojot tieši pret „Mavs” vienību izbraukumā ar 100:87. Turpretī Dalasa uzsāka sezonu ar 0-3 bilanci, vienu no zaudējumiem sezonas sākumā piedzīvojot tieši pret „Thunder”, kad Durants pēdējā sekundē realizēja tālmetienu, izraujot savai komandai uzvaru ar 104:102.

Čempionus sezonas sākumā nomocīja traumas, taču pirms mača pret „Thunder” Dalasa būs gandrīz optimālajā sastāvā. Vinss Kārters, kuram pāris nedēļas iepriekš nācās izlaist piecas spēles pēdas traumas dēļ, triju uzvaru sērijas laikā vidēji mačā gūst 18 punktus. Novickis svētdien pret „Rockets” atgriezās komandas pamatsastāvā pēc četru spēļu izlaišanas, jo izlaida maču, lai uzlabotu fizisko kondīciju un pilnībā izārstētu labo ceļgalu. Iepriekšējās divās spēlēs NBA 2011. gada finālsērijas MVP guva 10 punktus.

Saspēles vadītājs Džeisons Kids ir izlaidis pēdējos divus mačus traumas dēļ, taču viņu lieliski ir spējis aizstāt Rodrige Babuā, kurš iepriekšējo trijos mačos vidēji spēlē ir guvis 14.7 punktus un atdevis 7 rezultatīvas piespēles.

Gaidāmajā mačā Babuā būs uzdevums apstādināt Raselu Vestbrūku, kurš iepriekšējos septiņos mačos ir guvis vidēji 25.7 punktus. Ar Vestbrūka 31 gūto punktu pirmdienas mačā pret „Clippers” Oklahomsitijai bija par maz, lai izcīnītu uzvaru, piedzīvojot neveiksmi ar 100:112. „Clippers” no spēles uzbruka ar 56.3 procentu precizitāti, kas ir augtākais rādītājs šajā sezonā, ko kāds pretinieks ir sasniedzis mačos pret „Thunder”.

Novickis divos mačos pret „Thunder” kopā ir guvis 55 punktus, kas ir par diviem mazāk nekā Durants ir pamanījies gūt šīs sezonas mačos pret „Mavs. Divkārtējais līgas labākais punktu guvējs iepriekšējos divos mačos ir vidēji guvis 36.5 punktus un izcīnījis 13.5 atlēkušās bumbas.

Vestbrūkam un Durantam noteikti būtu nepieciešama palīdzība punktu gūšanā arī no citiem komandas biedriem, un labākais palīgs ir Džeimss Hārdens, kurš mačos pret „Mavs” šajā sezonā ir guvis vidēji 15.5 punktus. Durants regulārās sezonas mačos, kas ir aizvadīti Dalasā, vidēji mačā ir guvis 19.8, kas ir viņa sliktākais rādītājs pret Rietumu konferences komandām tieši izbraukuma spēlēs.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kurš būs rezultatīvākais spēlētājs "Thunder" sastāvā mačā pret "Mavs"?

  • 30

  • 8

  • 6


  -2 [+] [-]

, 2012-02-01 22:47, pirms 13 gadiem
Durantiņš izbumbos veco "Mavs"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-02-01 22:53, pirms 13 gadiem
aptauja vajadzeja uzlikt kurs izmetis vairak metienus Durants vai Vestbruks

  -2 [+] [-]

, 2012-02-01 22:58, pirms 13 gadiem
Thunder +30

  +2 [+] [-]

, 2012-02-01 23:02, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: aptauja vajadzeja uzlikt kurs izmetis vairak metienus Durants vai Vestbruks
Tas tiešām ir labs jautājums. Cīņa starp abiem būs pamatīga.
Ja "Thunder" uzvarēs, tad Vestbrūkam piedos arī tos 20+ metienus no spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-02-01 23:11, pirms 13 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Skolnieks iemīlējies Thunderos un par viņiem tikai raksta, cerams, ka veterāni ierādīs vietu mīkstajam Vestbrūkam!

Jautājumam vajadzēja būt: Kura komanda uzvarēs, nevis atsevišķi, vai vismaz 2 spēlētāji no Thu, 2 no DAL, bet nē!

nah ta tu pirmo komentaaru tadu rakstiji.?
Durantiņš izbumbos veco "Mavs"!

  +3 [+] [-]

, 2012-02-01 23:56, pirms 13 gadiem
Nu skaidrs,ka taa pat kaa visas iepriekseejaas ciinas viss izskirsies pasaas speeles beigaas.No 4 speeleem kas 3 00 peec lv laika sitaa manaa skatiijumaa top 2.3 vietaa MIAMI-MIlWAUKEE ceturtaa PHX-NOH,bet pirmaa Indiana(14-6)-Minnesota(10-11).Indiana sosezon uguno un pozitiivi paarsteidz!Paarsteidz arii wolves kuriem sonakt maajas speelee iespeeja uztaisiit even 11-11 bilanci.Vajadzeetu buut baigi labai speelei!Un vispaar patiikami skatiities kaa veidojas kaut kas...!?(uzmini nu)Kaut kas vienoziimiigi labsBiizlijs pavisam nesen atpakalno traumas un iepriekseejaa speelee 34 punkti!Iespaidiigi.Vispaar vilki naakotnee vareetu buut stabila playoff komanda to jau var redzeet tagad tikai jaasaliek taa puzle kaartiigu tas taa kaa darbins trenerim un es domaaju,ka Adelmans ir uz pareizaa cela.Lovs buuss vienmeer labs par to var nesaubiities!Jaunais paarsteidzosais rukijs izskataas,ka tuuvaakajaa naakotnee buus fenomenaals tikai jaapiestraadaa pie jump shot tad vins buus neapturams!Kevin LOve and Rubio tandeems taa ir Minesotas naakotne tas nu tagad taa kaa buutu skaidrs,bet vai buus veel kaads komandaa kurs spees speeleet noziimiigu lomu komandas panaakumu kaldinaasanaa!!!Tam jaabuut Biislijam.Rubio speeles redzeejums kurs laika gaitaa kluus veel labaaks noteikti padariis talantiigo Biizliju labaaku ar piespeeleem ar speeles kontroli.Vienoziimiigi buus interesanti.Biizlijam ir milziigs potenciaals kurs veel pilniibaa nav realizeets.Taa kaa buutu laiks un apstaakli ir loti labi.Kas buus ja Biizlijs speelees taa kaa pagaajusajaa speelee Lovs turpinaas savaa garaa Rubio arri Oi!!!

P.s.Ok viniem trijiem pirmais gads kopaa(vajadziiga kiimija),bet jaa taa padomaa iespeejams nenormaali labs naakotnes BIG 3 !!!

Rubio-Beasly-Love 21-22-23

  +2 [+] [-]

, 2012-02-02 00:38, pirms 13 gadiem
Edgars Orlovskis rakstīja: Tas tiešām ir labs jautājums. Cīņa starp abiem būs pamatīga.
Ja "Thunder" uzvarēs, tad Vestbrūkam piedos arī tos 20+ metienus no spēles.
Vinam gandriiz vienmeer piedodWestbrukam ir milziigs talants,bet mani kaut kaa neaizrauj vina speele.20 metieni sodien!?Oi da nebuutu briinumsVina probleema,ka vina basketbola IQ nav uz pusi tik labs kaa piemeeram CP3 Nesam vai Kidam kuru speeles ir bauda skatiities!A vinam veel straadaat un straadaat un jaanobriest kaa speeleetaajam.Pagaajusogad Dalasa vs OKC seerijas otrajaa faazee vins vispaar nepaarliecinaaja un bija pazudis izskatiijaas,ka tuliit apraudaasies!Cerams jau,ka vinam viss izdosies,bet mani vins pagaidaam iipasi nepaarliecina.Galvenais,ka OKC vadiiba vinam tic un iedeva ilgtermina megaliigumu tas i labi vins varees koncentreeties tikai basketbolam sevis un speeles izpratnes sliipeesanai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-02 01:12, pirms 13 gadiem
Edgars Orlovskis rakstīja: Tas tiešām ir labs jautājums. Cīņa starp abiem būs pamatīga.
Ja "Thunder" uzvarēs, tad Vestbrūkam piedos arī tos 20+ metienus no spēles.
kaut kad notiks tikai 2 varianti vai nu ieksejais konflikts vai ari komanda aizmainis Vestbruku jo sapratis ka vajag saspelnieku kas dala piespeles ka Rondo.Komandai ir potencials ne tikai starta piecinieka bet ari solins ir labs.Tagad komanda uzvares bet jo ilgak vini netiks kaut vai lidz finalam jo vairak Vestbruka 20-30 metieni spele dursies acis.

     [+] [-]

, 2012-02-02 11:07, pirms 13 gadiem
Jā, mani maziņie paņēma uzvaru. Prieks, ka tā. Vestbrūks līmenī, malacis.