Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" J.Bērziņam piedāvāja 2+2 gadu līgumu un īri "Fuenlabrada"

Agris Suveizda

"Barcelona" J.Bērziņam piedāvāja 2+2 gadu līgumu un īri "Fuenlabrada"
Jānis Bērziņš šovasar paspēja ne tikai izcīnīt Eiropas U20 sudraba godalgas, bet arī debitēt pieaugušo izlasē
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases basketbolists Jānis Bērziņš intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" apstiprināja, ka šovasar par viņu bija interese no Eiropas basketbola smagsvara "Barcelona". Bērziņš sacīja, ka viņam tika piedāvāts 2+2 gadu līgums un īre "Fuenlabrada", tomēr nepietiekamo garantiju dēļ Jānis izlēma palikt Rīgas VEF.

"Sarunu procesā bijām jau čempionāta laikā. Pēc tā beigām VEF piedāvāja man konkrētu līgumu, un starp pārējiem variantiem izvēlējos tieši šo," Jānis Bērziņš komentēja līguma pagarināšanu ar VEF. "Bija vairāki piedāvājumi. Ne tikai no Barselonas, taču nekā konkrēta. Protams, skan labi, taču neko garantēt Barselona man nevarēja – būtu sekojusi īre uz kādu ACB līgas lejasgala komandu, turklāt ar nosacījumu, ka par visu atbild un nodrošina šis klubs. No Barselonas tur būtu tikai nosaukums."

"Zinot, kāda šobrīd Spānijā ir nestabilitāte, situācija ar finansēm un viss pārējais, nolēmām neriskēt," Bērziņš turpināja. "Arī spēļu šādā gadījumā sezonas laikā būtu maz - tik, cik ACB līgā, bet man šobrīd jāspēlē pēc iespējas vairāk. Domāju, VEF to man šobrīd spēj sniegt, jo klubs spēlē augstā līmenī, vairākos turnīros, un, ja pats tam būšu gatavs, tad arī spēlēšu. Šobrīd jūtos gatavs paņemt savas minūtes. Protams, jebkura izvēle saistās ar risku, taču šajā gadījumā vismaz spēlēšu Latvijā. Turklāt man ar VEF vēl bija spēkā gada līgums un gribēju pabeigt to, ko esmu uzsācis, nevis pēc pirmajiem piedāvājumiem mesties kaut kur ar galvu pa priekšu. Bija vairākas sarunas gan ar aģentu, gan spēlētājiem,kas tur bijuši, un beigās nosliecos par labu šim variantam."

"Tas bija 2+2 gadu līgums, taču šos pirmos divus gadus es būtu pavadījis «Fuenlabrada" klubā, kas man attiecīgi
maksātu algu un nodrošinātu visu pārējo. Kā man teica, dzīvošana būtu kopā ar Rolandu Šmitu [arī valmierieti,
vienu no U18 izlases līderiem – A.S.], kurš arī ir šā kluba sistēmā," teica Bērziņš. "Nekādu garantiju par spēles laiku nebija. Tas būtu trenera lēmums, un pēc šiem diviem gadiem Barselonai būtu brīva izvēle – paturēt mani vai atteikties bez jebkādām sekām. Padomāju, parunājos ar cilvēkiem un sapratu, ka nav jēgas tur dzīties – tikai tāpēc, ka līgums it kā būtu ar Barselonu, kurai patiesībā nebūtu pat tuvumā. Domāju, ja divu trīs gadu laikā sasniegšu to līmeni, tad sasniegšu – to pašu vēl labāk varu paveikt tepat, Rīgā. Tad arī skatīšos, kam būs interese un kur spēlēšu."

Pilnu interviju ar Jāni Bērziņu lasiet jaunākajā "Sporta Avīzes" numurā.

Izmantotie resursi:
"Sporya Avīze"

1 2 3 82 komentāri
Slēpts komentārs: Rich

  -3 [+] [-]

, 2013-08-20 15:00, pirms 11 gadiem
Ar kādiem cilvēkiem tad viņš runāja? Labi, ja šāds variants nebija pieņemams, tad atteikumu var saprast, bet kāpēc neizskatīt kādu no citiem piedāvājumiem, tā vietā parakstot līgumu ar VEF, kur galvenais treneris ir Ramūns"neuzticos jaunajiem spēlētājiem"Butauts.

  -2 [+] [-]

, 2013-08-20 15:01, pirms 11 gadiem
Un Fuenlabrada paņēma citu latvieti..

     [+] [-]

, 2013-08-20 15:02, pirms 11 gadiem
nja... zinot ka VEFam iet ar jauno iespeleshanu, tads diezgan divains tas lemums ir... vai tad tiesham ar Shmitu nevareja parunaties? Barselona ne Barselona, Funeralblada 2 gadi jau butu daudz labak par VEF :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-08-20 15:07, pirms 11 gadiem
Pareizi ir, nav kur dzīties..ja visu darīs ar pareizo attieksmi, tad arī savs laiks pienāks!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-20 15:09, pirms 11 gadiem
Tā bija paša Jāņa izvēle.

 +13 [+] [-]

, 2013-08-20 15:09, pirms 11 gadiem
Leitnants_Aldo rakstīja: nē, VV bija pirmais .
Domāju, ka pats Bērziņš vai viņa aģents uzzināja pirmais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-08-20 15:16, pirms 11 gadiem
Piggy_ rakstīja: Loders. vairaak nekas, paliec savaa VEF. vareej vismaz pacleties gailis
Var tikai apbrīnot cik cilvēkam sekla domāšana Pats sēdi uz dīvāna un spaidi taustiņus jo neko savā'dzīvē neesi izdarījis! Ja nav smadzeņu, tad nav Žēl man tādu kā TU!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-08-20 15:22, pirms 11 gadiem
Situācija ir tāda , ka ir pat visnotaļ grūti pateikt,kurš no variantiem būtu priekš Jāņa optimālāks! Tuvākie pāris gadi arī sniegs (būtu jāsniedz) atbildi, vai Jānis rīkojās pareizi! Lai gan , ko nozīmē pareizi , tas viss ir relatīvi...

Šobrīd Jānim ir jāstrādā melnu muti VEFĀ un tad jau ,kas zin ,būs arī Barselona līmeņa klubs! Katrā ziņā , Jāni,lai izdodas!

Galvenais bez traumām un potenciālām zvaigznītēm galvā , tad būs viss kārtībā,jo ar Jāņa dotumiem un attieksmi , ir visi priekšnosacījumi , lai pēc kāda laika posma , mēs par Jāni runātu , kā par ļoti augsta līmeņa sportistu!

Lai izdodas!!!

     [+] [-]

, 2013-08-20 15:25, pirms 11 gadiem
HB rakstīja: nja... zinot ka VEFam iet ar jauno iespeleshanu, tads diezgan divains tas lemums ir... vai tad tiesham ar Shmitu nevareja parunaties? Barselona ne Barselona, Funeralblada 2 gadi jau butu daudz labak par VEF :/
ar ko tieši tur 2 gadi būtu labāki? Šobrīd viņam priekšā ir Janičenoks un daļēji viens melnais, strēlnieks...

  +8 [+] [-]

, 2013-08-20 15:26, pirms 11 gadiem
teemusalami rakstīja: Ar kādiem cilvēkiem tad viņš runāja? Labi, ja šāds variants nebija pieņemams, tad atteikumu var saprast, bet kāpēc neizskatīt kādu no citiem piedāvājumiem, tā vietā parakstot līgumu ar VEF, kur galvenais treneris ir Ramūns"neuzticos jaunajiem spēlētājiem"Butauts.
Visi tādi Speciālisti pēķšņi šajā jautājumā Kad VEF pirmajos gados spēlēja jaunie, tad visi nolika, jo nebija rezultāti! Sak- neesot jēga iet skatīties! Tagad grib labu basketbolu, bet lai spēlē tikai jaunie! Pamosties taču! Nebūs ne skatītāji, ne atdzims basketbols, ja Latvijā nebūs neviens klubs, kas var atvest uz mūsu valsti kādu no grandiem! Bet ar jaunajiem tikai to nevar sasniegt! Nosauc prātvēder 3 piemērus, kur tikai jaunie ir ko nozīmīgu izdarījuši Eiropas basketbolā! Ja nevari- tad labāk paklusē!!!! Jaunajiem sava vieta ir jāizcīna un nevienam neko tāpat vien nedod- un visur tā ir! Ja Tev nebūtu tik šaura domāšana- iespējams to redzētu, bet ko gan no tāda kā Tu var prasīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-08-20 15:31, pirms 11 gadiem
Basketbols Latvijā ir atdzimis!

  -3 [+] [-]

, 2013-08-20 15:32, pirms 11 gadiem
Gangsterz rakstīja: Visi tādi Speciālisti pēķšņi šajā jautājumā Kad VEF pirmajos gados spēlēja jaunie, tad visi nolika, jo nebija rezultāti! Sak- neesot jēga iet skatīties! Tagad grib labu basketbolu, bet lai spēlē tikai jaunie! Pamosties taču! Nebūs ne skatītāji, ne atdzims basketbols, ja Latvijā nebūs neviens klubs, kas var atvest uz mūsu valsti kādu no grandiem! Bet ar jaunajiem tikai to nevar sasniegt! Nosauc prātvēder 3 piemērus, kur tikai jaunie ir ko nozīmīgu izdarījuši Eiropas basketbolā! Ja nevari- tad labāk paklusē!!!! Jaunajiem sava vieta ir jāizcīna un nevienam neko tāpat vien nedod- un visur tā ir! Ja Tev nebūtu tik šaura domāšana- iespējams to redzētu, bet ko gan no tāda kā Tu var prasīt!
Labais . Jaunie spēlēja jo bija VV, pie tam neslikti, skātams, ātrs basketbols. Eiropas basketbolā ar jaunajiem neviens nav neko sasniedzis? Ivkovičs ar jaunajiem serbiem 2.vieta Polijā, FMP Eirokausā labi spēlēja, kad vēl pastāvēja, vēl Partizan liek grandiem pasvīst. 3 piemēri. Tad labāk ņemt piemēru no Real, CSKA, Barca, Brose (ieskaitot gandrīz visus vācu klubus), 3-4 vietējie un pārējie ir legi, jo galvenais ir rezultāts. Es labāk skatītos kā spēlē VV Vefs nekā Butauta. Tas ir mans viedoklis var patikt, var nepatikt. Ja nebūtu Koļa VEF'ā jaunie varētu pūt treniņos.

  +8 [+] [-]

, 2013-08-20 15:33, pirms 11 gadiem
Sharps rakstīja: Labais . Jaunie spēlēja jo bija VV, pie tam neslikti, skātams, ātrs basketbols. Eiropas basketbolā ar jaunajiem neviens nav neko sasniedzis? Ivkovičs ar jaunajiem serbiem 2.vieta Polijā, FMP Eirokausā labi spēlēja, kad vēl pastāvēja, vēl Partizan liek grandiem pasvīst. 3 piemēri. Tad labāk ņemt piemēru no Real, CSKA, Barca, Brose (ieskaitot gandrīz visus vācu klubus), 3-4 vietējie un pārējie ir legi, jo galvenais ir rezultāts. Es labāk skatītos kā spēlē VV Vefs nekā Butauta. Tas ir mans viedoklis var patikt, var nepatikt. Ja nebūtu Koļa VEF'ā jaunie varētu pūt treniņos.
Atkal Partizan... Tu apsites, kas tur ir novākti. Tur ir top jaunie spēlētāji ar Bertānu priekšgalā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-20 15:45, pirms 11 gadiem
sandis44442 rakstīja: Redzot vinja speles stilu un to laba nozime nekaunibu laukumā Bērziņam būtu labas šances izsisties no Fuenlabrada lidz Barselonai..

redzēs kā izvērtīsies vinja sezona VEFā, bet zinot Butauta attieksmi pret jaunajiem.. laukumā viņš tiks tikai tad ja VEFam buus +20 vai -20..

daudzi te saka ka tieši Butauts atklāja lielajam basketbolam Dairi Bertānu, bet reāli Bertānu atklāja finansiālā krize kas tolaik plosija ASK/Rīgu un tolaik ASK speleja ja nemaldos tad tikai 7ni basketbolisti un Buķikam nekas neatlika kaa likt Dairi uz laukuma..

ja situacija ar finansēm būtu savādāka visticamāk ka Dairis sēdētu uz solinja kur Butauts marinē jaunos latvijas basketbolistus..


par Bērziņu un citiem jaunajime un talantigajiem latvijas sportistiem.. kas vinjiem ir primārais? Nauda vai attīstība..??


ņemsim par piemēru hokejistus Ķēniņu un Gudļevski.. viens dzivoja un speleja labu hokeju prestižā Šveices klubā, pelnija labu naudu.. otrs visticamāk būtu Dinamo Rīga 2ais v/sargs, ar labu līgumu (savam vecumam un stāžam).. bet ko vinji izdarija.. paņēma ljooti mazus līgumus (salidzinot ar Eiropas ligumiem Amerikā nauda būs ljooti daudz mazāka) un aizbraucat cīnīties par vietu zem saules..

basketbolists Bērziņš paņēma siltu vietu Rīgā pie trenera kas vinju apraks..
Jāpiemin tas, ka Fuenlabrada pēdējā laikā ir viena no labākajām basketbola sistēmā, jo daži spēlētāji caur Fuenlabrada ir izsitušies līdz NBA, daži Spānijā uz spēcīgāku klubu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-20 15:46, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Atkal Partizan... Tu apsites, kas tur ir novākti. Tur ir top jaunie spēlētāji ar Bertānu priekšgalā.
Un tas maina faktu, ka viņi spēlē ar jaunajiem un sasniedz rezultātu gan spēlētāju izaugsmē, gan uz tablo?
Slēpts komentārs: flipsider
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-20 15:48, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Atkal Partizan... Tu apsites, kas tur ir novākti. Tur ir top jaunie spēlētāji ar Bertānu priekšgalā.
Prasīja piemēru un tas ir LIELISKS piemērs, lai ar kas tur nespēlētu.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-20 15:49, pirms 11 gadiem
Sharps rakstīja: Labais . Jaunie spēlēja jo bija VV, pie tam neslikti, skātams, ātrs basketbols. Eiropas basketbolā ar jaunajiem neviens nav neko sasniedzis? Ivkovičs ar jaunajiem serbiem 2.vieta Polijā, FMP Eirokausā labi spēlēja, kad vēl pastāvēja, vēl Partizan liek grandiem pasvīst. 3 piemēri. Tad labāk ņemt piemēru no Real, CSKA, Barca, Brose (ieskaitot gandrīz visus vācu klubus), 3-4 vietējie un pārējie ir legi, jo galvenais ir rezultāts. Es labāk skatītos kā spēlē VV Vefs nekā Butauta. Tas ir mans viedoklis var patikt, var nepatikt. Ja nebūtu Koļa VEF'ā jaunie varētu pūt treniņos.
Hahahahahaha Zināju, ka būs kāds, kas pieminēs Partizan Uzreiz var redzēt, ka tev ir nopietns sētas kranča sindroms: pamet kociņu kāds un skrien pakaļ lai tur vai kas Paskaties kas spēlē Partizan! Iedziļinies taču kaut kur nevis rej! Tikai savējie jaunie ??? LoL Vēl viens kas samīlējies VV un dzied līdzi, jo pašam savas galvas nav kā tikai klausīties kādas muļķības runā aizvainotais VV

  +6 [+] [-]

, 2013-08-20 15:52, pirms 11 gadiem
Laiks visu saliks savaas vietaas. Ja Jaanis pats straadaas, tad rezultaats neizpaliks. Naaks arī taa Barcelona vai kaads cits klubs agri vai veelu. Viss pasha rokaas vai tas buutu VEFs vai kaads cits klubs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-08-20 15:58, pirms 11 gadiem
resnais putns rakstīja: Godīgi sakot, man tas izskatās nedaudz pēc tāda mēģinājuma celt spēlētāja akcijas Butauta acīs. Tas viss ir ļoti abstrakti, to saka spēlētājs, aģents, bet kā tur patiesībā bija jau mēs nezinam. Nesaku, ka Barcelona nepiedāvāja kādu līgumu, bet neticu, ka uzreiz lielajā komandā, vai arī kaut uz īri kādai ciai ACB komandai. Visticamāk būtu spēlējis Barcelona dublieros, vai jauniešu komandā ar iespējām sevi pierādīt, kas nekad tā arī var neatnākt. Nozīme tomēr ir arī naudai, jo Spānījā nemaksā gandrīz neviens. Nav jau viņš miljonārs, lai aizbrauktu par vecāku līdzekļiem padzīvot spānijā.. Grūti spriest par šo situāciju. Es tiešām ceru, ka VEFs viņu izmanots jo progress ir bijis kosmisks. Ja tomēr nē, tad varēs nožēlot.
Kas ir "Barcelona dublieri"?????

     [+] [-]

, 2013-08-20 16:00, pirms 11 gadiem
Gangsterz rakstīja: Hahahahahaha Zināju, ka būs kāds, kas pieminēs Partizan Uzreiz var redzēt, ka tev ir nopietns sētas kranča sindroms: pamet kociņu kāds un skrien pakaļ lai tur vai kas Paskaties kas spēlē Partizan! Iedziļinies taču kaut kur nevis rej! Tikai savējie jaunie ??? LoL Vēl viens kas samīlējies VV un dzied līdzi, jo pašam savas galvas nav kā tikai klausīties kādas muļķības runā aizvainotais VV
Un kas spēlē Partizan? 1 latvietis, 2 francūži un 9 serbi (vidējais vecums pat nav 20 gadu, 19,81), kas viegli izsitas Eirolīgas vai Eirokausa komandās? Ja gribi piemēru, kur tikai savējie jaunie, kas vispār ir spēlējuši augstākajā līmenī un vismaz normālā, tad tāda piemēra nekur pasaulē nekad nav bijis un nebūs! Prātiņ nāc mājās! Latvija ar saviem resursiem nevar izveidot vienu tādu komandu. Neesmu samīlējies VV, dažreiz arī kaut ko labu, noderīgu pasaka. Un par grandu atvešanu, ja VEF ar VTB knapi salasa 4000 uz CSKA, tad piedo, atvaino kāda jēga no tās līgas un spēlēšanas tur, jo spēlējot tikai pret spēcīgajiem VEF kļūst labāks, nebūt tā nav, ja paskatās, ka spēlētāji bija brieduma "labākajos" gados komandā, tas ir tikai normāli, ka bija progress pēc 2.sezonas VTB. Tavā teiktajā vispār nekas argumentēts, tad kur ir tavs viedoklis. Un tu nebūtu aizvainots, ja tevi ,piemēram, paša izveidota uzņēmuma, kur tu esi prezidents, direktors vienkārši kāds kolēģis ārā. Nedomā ar pakaļu, draudziņ.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-20 16:02, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kas ir "Barcelona dublieri"?????
2.komanda, kas spēlē LEBA GOLD (uzreiz aiz ACB līgas), kurā kodolu veido jaunie spēlētāji.

  -2 [+] [-]

, 2013-08-20 16:02, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Basketbols Latvijā ir atdzimis!
Beidz tak vienreiz muldēt. Ilasijis kkādu pīli un saka ka atdzimašan ir sākusies
maz redzēji kas darijās LBL pēdējos finālos? Pilnīks kolhoz, pie pustukšām šķūņa sienām. Tā tev atdzimšana skaitās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 82 komentāri