Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais LBL čempions Miška dodas uz Romu pēc maģistra grāda

Emils Ozerinskis

Divkārtējais LBL čempions Miška dodas uz Romu pēc maģistra grāda
Anrijs Miška (#8) cīņa zem groza. Foto: Ģirts Gertsons

Pēdējo divu gadu Latvijas basketbola līgas (LBL) čempions Anrijs Miška savas basketbola gaitas turpinās Itālijas A2 sērijā jeb pēc spēka otrajā līgā. Spēka uzbrucējs Romas "Luiss" rindās paralēli groza bumbas spēlei turpinās mācības, lai iegūtu maģistra grādu biznesa vadībā.

23 gadus vecais un 208 cm garais Anrijs Miška pagājušajā sezonā aizvadīja savu otro gadu "VEF Rīga" rindās, pildot pamatsastāva spēka uzbrucēja funkcijas. No Rūjienas nākošais basketbolists piedalījās visās sešās Vefiņa FIBA Čempionu līgas spēlēs, vidēji gūstot 5,7 punktus un izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas. "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas sezonā spēka uzbrucējs ņēma dalību visās 34 spēlēs, tiekot pie 9,4 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām. Otro gadu pēc kārtas basketbolists rīdzinieku rindās tika gan pie "Užavas" basketbola kausa, gan Latvijas čempiontitula. LBL play-off turnīrā Miškas statistika caurmērā sasniedza 9,6 punktus un 5,9 izcīnītas bumbas zem groziem desmit aizvadītajās cīņās.

Miškas nākamais karjeras izaicinājums ir Itālijas A2 sērija, rūjienietim pievienojoties turnīra jaunpienācējai "Luiss", kura aizvadītajā sezonā izcīnīja tiesības pakāpties augstāk pēc triumfa savā grupā Sērijas B turnīrā. "Luiss" ir universitātes komanda un tieši mācību aspekts spēlēja izšķirošu lomu Miškas izvēlē pievienoties vienības rindām. LUISS (Brīvā Starptautiskā Sociālo Zinātņu Universitāte) biznesa administrācijas programma tiek uzskatīta par prestižākajām šī virziena mācībām Itālijā. Vienošanās ar universitātes komandu iekļauj latviešu basketbolistam atmaksātas studijas maģistratūrā.

Šovasar Miška absolvēja Latvijas Universitāti un ieguva bakalauru Biznesa vadības Mārketinga apakšprogrammā. Basketbolists pēdējos divus gadus turpināja studijas arī pēc pārcelšanās no LU studentu komandas uz valsts vadošo vienību "VEF Rīga".

2015. gadā Miška kļuva par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš nonāca Madrides "Real" jaunatnes sistēmā. Tomēr pašam karaliskā kluba jaunatnes sistēmas gadam tā izrādījās neveiksmīga sezona, pēcāk izmainot komandas sastāvu. Miška no "Real" pārcēlās uz cita Madrides kluba "Fuenlabrada" sistēmu. Latvijas basketbola līgā Miška debitēja 2017./2018. gada sezonā, pārstāvot "Valmiera/Ordo" krāsas vienības pēdējā pastāvēšanas gadā.

Pēc sezonas Gaujas krastos Miška devās atpakaļ uz Spāniju un aizvadīja sezonu trešās līgas vienībā "Tormes". 2019. gadā spēka uzbrucējs pievienojās "Liepājai", taču klubs tajā sezonā saskārās ar virkni problēmām, milzīgu spēlētāju mainību un arī agru galvenā trenera nomaiņu. Pie serba Braņislava Vičentiča Miška uzticību neieguva un sezonas laikā pārcēlās uz "Latvijas Universitāti", kas izrādījās lielisks lēmums. Aizvadot pilnvērtīgu sezonu LU rindās, Miška saņēma sezonas labākā jaunā spēlētāja atzinību un izpelnījās ievērību no Rīgas VEF, pavadot galvaspilsētas vadošajā komandā pēdējās divas sezonas.

A2 sērijā jaunajā sezonā spēlēs arī Saldus basketbola audzēknis Kristofers Strautmanis, kurš kopā ar "Vigevano" nopelnīja tiesības startēt līgu augstāk tādā pašā manierē kā Miškas jaunā vienība "Luiss". Uz Itālijas trešo līgu jeb B sēriju devies Kristaps Gludītis, kurš papildinājis San Vendemjāno "Rucker" rindas, kamēr A sērijā klubus mainījis Artūrs Strautiņš, pārceļoties uz Tortonas "Derthona Basket".

     [+] [-]

, 2023-07-26 12:29, pirms 9 mēnešiem
Pratigs lemums

  +2 [+] [-]

, 2023-07-26 12:32, pirms 9 mēnešiem
Miška malacis, saprot, ka izglītība svarīga. Par Itālijas 2.līgas līmeni arī šaubu nav, tur spēlē ļoti labi leģionāri!

  +2 [+] [-]

, 2023-07-26 12:34, pirms 9 mēnešiem
Lai veicas! Jānovēl iet Gražuļa ceļu, kurš pēc sezonas VEF pārgāja uz Itālijas 2.līgu un nu jau ir stabili nostabilizējies A sērijā

  +4 [+] [-]

, 2023-07-26 12:46, pirms 9 mēnešiem
Rubenietis rakstīja: Lai veicas! Jānovēl iet Gražuļa ceļu, kurš pēc sezonas VEF pārgāja uz Itālijas 2.līgu un nu jau ir stabili nostabilizējies A sērijā
Aizvadīs labu sezonu iespējams kāds A sērijas klubs pamanīs , bet ja viņš 1. vietā liek mācības nevis basketbolista karjēru , malacis draudzējas ar galvu domā jau savlaicīgi ko darīs kad beigs spēlēt !

  +1 [+] [-]

, 2023-07-26 12:46, pirms 9 mēnešiem
ideāls variants.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-26 13:50, pirms 9 mēnešiem
Vēl daži LBL brīvie aģenti ir pieejami:
1 Artūrs Ausējs
2 Guntis Sīpoliņš
3 Edgars Lasenbergs
4 Dāvids Vīksne
5 Edmunds Elksnis
6 Arnolds Helmanis
7 Renārs Magone
8 Kristaps Mediss
9 Andrejs Šeļakovs
10 Juris Vītols

     [+] [-]

, 2023-07-26 16:14, pirms 9 mēnešiem
juings rakstīja: Aizvadīs labu sezonu iespējams kāds A sērijas klubs pamanīs , bet ja viņš 1. vietā liek mācības nevis basketbolista karjēru , malacis draudzējas ar galvu domā jau savlaicīgi ko darīs kad beigs spēlēt !
"karjĒra"

     [+] [-]

, 2023-07-26 20:14, pirms 9 mēnešiem
Prātīgs lēmums un labs līmenis, tagad skaidrs, kāpēc nepagarināja līgumu

     [+] [-]

, 2023-07-26 21:01, pirms 9 mēnešiem
Interesanti,kas VEF shogad speles...vispar pilnigs klusums no kluba puses...

     [+] [-]

, 2023-07-26 21:19, pirms 9 mēnešiem
popins rakstīja: Interesanti,kas VEF shogad speles...vispar pilnigs klusums no kluba puses...
Par Bertānu aizmirsi?

     [+] [-]

, 2023-07-26 21:31, pirms 9 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Par Bertānu aizmirsi?
Bertāns,tad jā...arī zviedrs,bet viss pārējais baigā miglā tīts...