Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strautmanis kopā ar komandu dodas uz Itālijas A2 sēriju

Emils Ozerinskis

Strautmanis kopā ar komandu dodas uz Itālijas A2 sēriju
Kristofers Strautmanis (#12) Foto: Vigevano 1955

Saldus basketbola audzēknis Kristofers Strautmanis arī nākamajā sezonā pārstāvēs Itālijas komandu "Vigevano", kurai latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā palīdzēja uzvarēt B sērijas cīņā par kvalificēšanos Itālijas basketbola otrajam ešelonam.

22 gadus vecais un divus metrus garais uzbrucējs Kristofers Strautmanis jau vairākas iepriekšējās sezonas pārstāvēja dažādus Itālijas pēc spēka trešās līgas klubus. Tomēr aizvadītajā sezonā saldenieks "Vigevano" rindās Strautmanis nonāca vienā no turnīra sekmīgākajām komandām, kas pamatturnīrā guva 24 uzvaras 32 spēlēs un aizcīnījās līdz turnīra finālam. Izšķirošajā sērijā četru maču cīņā "Vigevano" uzveica pamatturnīrā par vienu uzvaru vairāk izcīnījušo "Livorno Libertas", nodrošinot ceļu uz A2 sēriju, kas ir Itālijas otrā spēcīgākā līga.

"Vigevano" vienība pavēstījusi par sadarbības turpināšanu ar Strautmani, kurš aizvadītajā sezonā komandas rindās devās laukumā 39 spēlēs, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un un 3,4 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Latvijas jaunatnes izlasēs Strautmanis spēlējis trīs Eiropas čempionātos, 2017. gadā spēlējot U-16 izlases rindās, bet divas nākamās vasaras pavadot U-18 Eiropas čempionātos. Kopumā jaunatnes izlasēs Strautmanis piedalījies 40 spēlēs, bet Latvijas klubu basketbola sistēmā uzbrucējs pavadīja pavisam maz laika, LBL 2. divīzijas čempionātā debitējot dzimtās "Saldus" rindās jau 15 gadu vecumā. Pēc 12 saldenieku rindās aizvadītām spēlēm (vidēji 7,2 punkti un 3,9 izcīnītas bumbas) Strautmanis devās uz Itāliju.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/NPV1955