Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Viens no "TalTech" līderiem Gludītis dodas uz Itālijas 3. līgu, Stefenss dankos Japānā

Agris Suveizda

Viens no "TalTech" līderiem Gludītis dodas uz Itālijas 3. līgu, Stefenss dankos Japānā
Kristaps Gludītis. Foto: Catherine Kõrtsmik

Itālijas B sērijas jeb trešās divīzijas basketbola klubs San Vendemjāno "Rucker" pavēstījis par 27 gadus vecā latviešu uzbrūkošā aizsarga Kristapa Gludīša pievienošanos komandai.

"Pēc sezonām Igaunijas-Latvijas līgā gribēju citu pieredzi, un "Rucker" piedāvājums pienāca īstajā laikā, jo spēlēšana man nepazīstamā līgā bija tieši tas, ko es meklēju. Tas ir izaicinājums, kurā sākumā, iespējams, būs jāsastopas ar grūtībām, bet centīšos tās pārvarēt ar darbu zālē, palīdzību komandas biedriem, adaptēšanos sistēmai, lai palīdzētu komandai uzvarēt," klubs citē Gludīti.

"Kad ieraudzījām Kristapu spēlējam, viņš uz mums atstāja lielu iespaidu. Viņam ir tās īpašības, kuras meklējām, - prasmi dažādos veidos trāpīt grozā. Viņš ir teicams metējs ar nozīmīgu pieredzi, īpaši Spānijā. Saņēmām ļoti labas atsauksmes," piebilda Trevīzo provinces kluba ģenerālmenedžeris Mikele Gerardīni. "Rucker" ar bilanci 19-11 savā zonā ieņēma trešo vietu, bet izslēgšanas spēlēs ar 0-3 piekāpās citas zonas otrās vietas īpašniecei "Vigevano".

Gludītis karjeras laikā ārpus Latvijas ir spēlējis arī Spānijā, Lietuvā un Igaunijā un iepriekšējo sezonu pavadīja "TalTech" komandā, kurā bija starta piecinieka spēlētājs. Gludītis Latvijas-Igaunijas līgā 29 spēlēs un vidēji 30,7 minūtēs tika pie 14,8 punktiem, 3,6 rezultatīvām piespēlēm, 3,3 atlēkušajām bumbām un 2,1 kļūdas. Gludītis vidēji spēlē izpildīja 7,7 tālmetienus un realizēja 36%. Pirms trim nedēļām Gludītis kopā ar Kārli Apsīti, Zigmāru Raimo un Franci Lāci kļuva par Eiropas spēļu čempionu 3x3 basketbolā.

"TalTech" ar bilanci 12-18 ierindojās devītajā vietā – trīs uzvaru attālumā no astoņnieka, bet par līgas čempioni kļuva debitante Ukrainas "Prometey". Spēles stila ziņā viens no līgas spilgtākajiem basketbolistiem bija amerikāņu uzbrucējs Dīdžejs Stefenss, kurš izcēlās ar efektīgiem triecieniem grozā. Stefenss "Prometey" rindās gan nepaliks un karjeru turpinās Japānas vicečempionē "Chiba Jets". 32 gadus vecais Stefenss 28 spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā aizvadīja vidēji 22,2 minūtes, sakrājot 11,3 punktus un 4,7 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/RuckerSanv...
https://chibajets.jp/news/detail/id...

     [+] [-]

, 2023-07-15 12:50, pirms gada
nu bāc, liekās pa zemu līmenis