Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Čavars: "Japānas B3 līga - tas, protams, ne tuvu nav tas pats, kas LBL3"

Rolands Eliņš

Čavars: "Japānas B3 līga - tas, protams, ne tuvu nav tas pats, kas LBL3"
Klāvs Čavars. Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Klāvs Čavars šodien oficiāli noslēdza līgumu ar Japānas komandu "Yokohama Excellence", kas nākamsezon spēlēs Japānas B3 līgā - šīs valsts basketbola piramīdas trešajā līmenī. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Čavars paskaidroja savu izvēli, norādot, ka sākumā nedaudz minstinājies vārdu "Japānas trešā līga" dēļ, taču pēc dziļākas komandas un līgas izpētes secinājis, ka arī tur būs augsts basketbola līmenis un sportiskais izaicinājums.

"Ar noslēgto līgumu es ļoti apmierināts," sacīja Klāvs Čavars, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Polijas komandā "Start", bet pēc nonākšanas brīvā aģenta statusā tagad jau jūlija sākumā ticis skaidrībā par nākamās sezonas komandu. "Šis variants parādījās pirms kādām trim nedēļām, bija ilgākas sarunas par detaļām un pārējo. Nebija tā, ka vienā dienā atnāca piedāvājums un uzreiz parakstīju."

Čavars jau vairākas sezonas ir leģionāra gaitās, taču līdz šim spēlējis ģeogrāfiski daudz tuvāk Latvijai - Spānijā, Turcijā, Baltkrievijā un iepriekšējos divus gadus Polijā. "Piekrītu, ka Japānas līga ir kaut kas daudz mazāk pazīstams Latvijas auditorijai," teica Čavars. "Taču man laikam stāsts jāsāk no cita gala, jo viss šis pavērsiens sākās ar manu sarunu ar treneri Pepu Klarosu."

"Viņš ir Angolas basketbola izlases galvenais treneris, kuram ir pieredze arī Japānas basketbolā, un viņš nākamsezon vadīs "Excellence" komandu," skaidroja Čavars. "Peps ar Angolas izlasi piedalīsies Pasaules kausā, viņš ir nopietns augsta līmeņa treneris, un man bija saruna ar viņu un Jokohamas kluba ģenerālmenedžeri, un tur situācija ir tāda - klubs ļoti vēlas uzvarēt B3 līgā, kas pagājušajā sezonā neizdevās, un tāpēc tagad tiek tēmēts uz nopietniem spēlētājiem, lai šo mērķi piepildītu."

"Tad man atsūtīja dažus video, lai es varētu iepazīties ar to, kāds būs mūsu komandas spēlētais basketbols," turpināja Latvijas centra spēlētājs, kurš iekļauts valstsvienības kandidātos Pasaules kausa izcīņai. "Redzēju, ka tiek spēlēta agresīva aizsardzība, man patika šis stils, vēl papētīju nedaudz pašu līgu un pieņēmu lēmumu, ka jā, parakstīšu līgumu."

Lai arī Japānu Eiropā īsti neviens nesauc par basketbola lielvalsti, pirms astoņiem gadā tajā tika izveidots vērienīgs basketbola projekts - "B.League", kurā trīs divīzijās piedalās 54 komandas. "Excellence" nākamsezon spēlēs Japānas trešajā divīzijā, un Čavars atzina, ka sākotnēji arī bijis piesardzīgs par to, cik augsts līmenis īsti viņam tiek piedāvāts.

"Sākumā likās - Japānas trešā līga? Šāds vārdu salikums sākumā lika būt atturīgam, jā. Taču tad es ievācu informāciju, aprunājos ar zinātājiem un sapratu, ka atšķirības starp Japānas B1, B2 un B3 līgām nemaz nav tik lielas. Jā, varbūt naudas izteiksmē tas ir novērojams, bet no sportiskās puses - komandas tur staigā augšā lejā pa tām divīzijām. Protams, B1 ir spēcīgāka, bet Japānas situāciju nevar salīdzināt, piemēram, ar atšķirību starp LBL un LBL3 - tā ir pilnīgi cita situācija, B3 ir augsta līmeņa līga, kuras kalendārā ir iekļauti arī FIBA izlašu logi," uzsvēra Čavars, reizē arī norādot, ka viņa pieejamība Latvijas izlases vajadzībām nemainās - ar klubu viss ir atrunāts, vienīgā atšķirība būs, ka fiziski nāksies ceļā pavadīt ilgāku laiku nekā no Polijas.

Par sava jaunā līguma finansiālo pusi Čavars izteicās piesardzīgi, taču atzina, ka Jokohamas piedāvājumam bija jābūt lielākam nekā iepriekš Polijas "Start" komandā. "Nebija tā, ka es par tādu pašu naudu, kā saņēmu Polijā, tagad metos uz otru pasaules malu izpētīt jaunu līgu. Tad jau es tikpat labi varēju palikt Polijā," viņš teica. "Jā, atalgojums ir lielāks. Bet tā, kā visi tagad saka, ka tas ir kaut kādā kosmosa līmenī un ka es tur braucu tikai naudiņas dēļ, tā nav."

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs: Newcastle United

  +3 [+] [-]

, 2023-07-04 16:59, pirms gada
Veiksmi Klāvam

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 17:00, pirms gada
Otrais profesionālais basketbola klubs Jokohamā(gandrīz 4 miljoni iedzīvotāju)!

Tad jau es tikpat labi varēju palikt Polijā," viņš teica. "Jā, atalgojums ir lielāks.

  +4 [+] [-]

, 2023-07-04 17:03, pirms gada
labi, netaisnojies, tāpat viss skaidrs😉

  -3 [+] [-]

, 2023-07-04 17:47, pirms gada
varēs vismaz japānietes padrāz ...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-04 17:49, pirms gada
Būs vienīgais visā līgā, kurš prot driblēt ar vienu roku ! 😂

  +7 [+] [-]

, 2023-07-04 18:11, pirms gada
Nu arī par LBL nekas diži augstāks nav, ja nu vienīgi atalgojuma ziņā

  +8 [+] [-]

, 2023-07-04 18:32, pirms gada
Eiropas top6 izlases pamatcentrs spēlēs Japānas 3. līgā - diezgan drausmīgi skan. Un neticu līdz galam Klāvam, ka tur būs tāds līmenis, kas viņam ļaus uzlabot/noturēt to līmeni, ko prasa izlases vajadzības.

  +6 [+] [-]

, 2023-07-04 18:43, pirms gada
Nu, domāju ekskursija laba. Labprāt iepazītos ar valsti, ja par to vēl maksā algu. Varēs karate, džudo, aikido, džiudžitsu, sumo...apgūt
Slēpts komentārs: MazaFaka5

  +2 [+] [-]

, 2023-07-04 18:47, pirms gada
Būba rakstīja: Eiropas top6 izlases pamatcentrs spēlēs Japānas 3. līgā - diezgan drausmīgi skan. Un neticu līdz galam Klāvam, ka tur būs tāds līmenis, kas viņam ļaus uzlabot/noturēt to līmeni, ko prasa izlases vajadzības.
Nav jau pirmais gadījums Latvijas sportā!
Latvijas vadošais hokeja aizsargs spēlēja Vācijas hokeja 3 līgā, kad tā vadošā hokeja līga nemaz nebija tik spēcīga!

  -2 [+] [-]

, 2023-07-04 19:40, pirms gada
Būba rakstīja: Eiropas top6 izlases pamatcentrs spēlēs Japānas 3. līgā - diezgan drausmīgi skan. Un neticu līdz galam Klāvam, ka tur būs tāds līmenis, kas viņam ļaus uzlabot/noturēt to līmeni, ko prasa izlases vajadzības.
pēdējo reizi nebija top24 Eiropā

  -4 [+] [-]

, 2023-07-04 19:42, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: Nav kaifa, viņām starpene horizontāli.
tu mazais tikai sapņot vari
es kā tā reģiona speciālists zinu ka kaifs ir labs

  -1 [+] [-]

, 2023-07-04 20:13, pirms gada
Nožēlojami, ka 27 gadu vecumā, sportiskās ambīcijas tiek liktas malā! Galvenais, ka kontā ieripo naudiņa! Diemžēl, spēlētāja degradācija ir tikai laika jautājums!

     [+] [-]

, 2023-07-04 21:02, pirms gada
Tiešām nekur Eiropā viņš nav vajadzīgs par normālām naudām? Kaut tai pašā VEF? Es nesaprotu - izlases centrs tak...

     [+] [-]

, 2023-07-04 21:37, pirms gada
Japāna ir 54 komandas!!! Tas gan ir pārsteigums. Līmenis tur varētu būt vidējs, tad jau manis pēc Čavara statistikas. Paskatījos tur komandu sastāvus, visas komandas pa 2-3 Amerikāņu spēlētājiem. Būs interesanti pasakot līdzi Japāņu līgai.
Un kāds viņš tur izlases centra spēlētājs, tāds robu aizlāpītājs. Bija redzams, kad Polijā bija viņa griesti.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-04 22:07, pirms gada
kāda izlase, tāds centra spēlētājs

  -2 [+] [-]

, 2023-07-04 22:19, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: Nav kaifa, viņām starpene horizontāli.
Kāp virsū sāniski!

  +3 [+] [-]

, 2023-07-04 22:46, pirms gada
Ja Puertoriko un Big3 te dažiem labiem nav pietiekami labai priekš izlases līmeņa, tad ko teikt par šo?

  +2 [+] [-]

, 2023-07-05 08:37, pirms gada
Rinn rakstīja: varēs vismaz japānietes padrāz ...
Daudz labākas par mūsējām mākoņos aizlīdušajām blozgām jau ir .

  +2 [+] [-]

, 2023-07-05 09:35, pirms gada
Stabili te savākušies speci, kuriem basketbolu spēlē tikai NBA un vaarbūt vēl Spānijā un pasaules kausā Un kāpēc ta 27 gadus vecs čalis nevar pabaudīt eksotiku? 52 spēles regulārajā sezonā nerunā par sliktu progresa iespējām. Neesmu tā nopietnāk papētījis, bet nu tur tiešam nespēlē tikai miniatūri čali, starp kuriem Klāvs būs kā vecākais brālis. Te tāda panika sataisīta, it kā ir kaut kāds likums, ka pēc šīs līgas kedas jākar vadzi un jāsāk nodarboties ar dārzkopību

  -2 [+] [-]

, 2023-07-05 10:27, pirms gada
Ja nekur citur neņem, tad var aŗi Japānas 3 līgā spēlēt. Progresa tāpat nebūs Klāvam nekāda, bet kontā nauda būs. Tik vien ausīs griež, tas Latvijas izlases centra spēlētāja statuss.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-05 10:59, pirms gada
Jocīgs lēmums... Tikpat jocīgs kā Gutkovska spēlēsana Korejā.

     [+] [-]

, 2023-07-05 11:29, pirms gada
Neviens nav paskatījies, kas šajā līgā notiek un bļauj!
Tie, kas runā par VEF piedāvājumu, vispār liekas smieklīgi.
Es papētīju spēlētājus šajā līgā. B1 spēlē izbijuši Eirolīgas džeki (pamanīju 5 dzirdētus uzvārdus NBAar vismaz 1 sez ieraktu - O'QUINN), kuri meta ap 10 punktiem (pirms 2-3 sezonām), B2 spēlē džeki kas Vācijas, Itālijas, Francijās līgā metuši ap 10 punktiem (piem. AGUILAR) un B-3 ir bagāta ar amerikāņu spēlētājiem. Valsts basketbola ziņā eksotiska, bet iskatās, ekonomiski stipra un attīstās.

  +4 [+] [-]

, 2023-07-05 12:22, pirms gada
Pieļauju, ka, tik tiešām, 1. no 3. līgas baigi neatšķiras līmeņa ziņā - dinamiski braukā no līgas uz līgu kā tādā datorspēlē. Par līgas līmeni kopumā nevar spriest, drīzākais, ka tur spēlē arī spēlētāji ar skaļiem ierakstiem CV, taču bez sevišķas spriedzes, tā teikt - izbauda basīti.
Valsts eksotiska, maksā labi - kāpēc neaizbraukt... nepatiks, gan jau Eiropā kādā ne top līgas klubā darbu dabūs. Diezvai var uzskatīt, ka šis ir tik dramatisks solis uz leju, ka karjera Eiropā beigusies un turpmāk tikai amatieros.

     [+] [-]

, 2023-07-05 15:19, pirms gada
pinkainis rakstīja: Neviens nav paskatījies, kas šajā līgā notiek un bļauj!
Tie, kas runā par VEF piedāvājumu, vispār liekas smieklīgi.
Es papētīju spēlētājus šajā līgā. B1 spēlē izbijuši Eirolīgas džeki (pamanīju 5 dzirdētus uzvārdus NBAar vismaz 1 sez ieraktu - O'QUINN), kuri meta ap 10 punktiem (pirms 2-3 sezonām), B2 spēlē džeki kas Vācijas, Itālijas, Francijās līgā metuši ap 10 punktiem (piem. AGUILAR) un B-3 ir bagāta ar amerikāņu spēlētājiem. Valsts basketbola ziņā eksotiska, bet iskatās, ekonomiski stipra un attīstās.
Amerikāņi... Arī pie mums Baltijā ir bijis daudz amerikāņu, īpaši Ķēdaiņu un Tallinna Kalev (tajā otrajā, jocīgajā Kalev), kuri spēja iemest tikai pāris punktus un nebija nekas vairāk par totohuiņas statistiem.

     [+] [-]

, 2023-07-05 16:02, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Amerikāņi... Arī pie mums Baltijā ir bijis daudz amerikāņu, īpaši Ķēdaiņu un Tallinna Kalev (tajā otrajā, jocīgajā Kalev), kuri spēja iemest tikai pāris punktus un nebija nekas vairāk par totohuiņas statistiem.
Tur jau tā atšķirība, ka tie nav noneimi no skolām, bet džeki, kas vismaz 3 sezonas nospēlējuši Eiropas līgās un neslikti nospēlējuši.

     [+] [-]

, 2023-07-05 16:32, pirms gada
Vai no 3. līgas ņems izlasē ?

     [+] [-]

, 2023-07-05 19:04, pirms gada
Eh, varēja būt piedāvājums no Sauda Arabijas... 😔

     [+] [-]

, 2023-07-05 20:13, pirms gada
Okey, viņa izvēle, viņa karjerā- visu cieņu, bet, Eiropas TOP izlase centra spēlētājs Japānas 3. līga. Skan briesmīgi. Jau pirmā līga būtu sviests, bet trešā.
Kā izlases fanam, kauns un cerams, ka viņa vietā uz Pasaules kausu tiks kāds cits, kaut vai tas pats Šiliņš. Čavars principā savu basketbolista karjeru ir apracis.

     [+] [-]

, 2023-07-05 20:26, pirms gada
9KK3 rakstīja: Okey, viņa izvēle, viņa karjerā- visu cieņu, bet, Eiropas TOP izlase centra spēlētājs Japānas 3. līga. Skan briesmīgi. Jau pirmā līga būtu sviests, bet trešā.
Kā izlases fanam, kauns un cerams, ka viņa vietā uz Pasaules kausu tiks kāds cits, kaut vai tas pats Šiliņš. Čavars principā savu basketbolista karjeru ir apracis.
Eiropas TOP izlase, kura netika pat uz ieprieksejo EC.

     [+] [-]

, 2023-07-05 20:48, pirms gada
Domāju, laba ziņa visiem - Klāvs paceļos pa pasauli un ieripinād labu piķi, tajā pašā laikā graužot zemi izlases spēlēs, lai Eiropas kontekstā skauti par viņu neaizmirstu pavisam.

Dīvanā pirdējiem - mani ieskaitot - arī labi. Cik tad var apspriest kaut kādas Rumānijas, Lielbritānijas, vai Nīderlandes 2. līgas.

Taču Japānas 3. līga - vot! Vārdi raisās, kā pēc Hektora pudeles izraušanas rūjienas klondaikā, vai ns?

     [+] [-]

, 2023-07-05 23:12, pirms gada
Balderis savulaik arī bija spiests "nolaisties" līdz Japānai, bet pēc tam uzspēlāja NHL. Bet tur protams bija citi laiki un citi nosacījumi lai tiktu ārpus žoga

     [+] [-]

, 2023-07-06 00:05, pirms gada
Reāli idiņi...

Bet Klāvam veiksmi!

     [+] [-]

, 2023-07-06 09:00, pirms gada
Un Timma pat bez kluba...
1 2 37 komentāri