Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Muižnieka un Galvanovska klubi saņem atteikumus spēlēt Eiropas kausos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Muižnieka un Galvanovska klubi saņem atteikumus spēlēt Eiropas kausos
Kārlis Muižnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ukrainas basketbola klubi 2015. gada sezonā nebūs pārstāvēti FIBA un ULEB rīkotajos turnīros. Ņemot vērā, ka ukraiņu līdzdalība nav paredzēta arī VTB vienotajā līgā, komandas, visticamāk, sacentīsies tikai nacionālajā čempionātā.

Ukrainas vicečempioni, Kārļa Muižnieka trenētais Južnijas klubs “Himik”, pieteicās Eiropas kausa “wild-card”, taču saņēma ULEB atteikumu. Iemesls – karadarbība Doņeckas un Luganskas apgabalos valsts austrumos. ULEB norādīja, ka mājas spēles aizvadīt Ukrainā nav iespējams.

“Himik” pārstāvji sazinājās ar FIBA Eiropas nodaļas vadību, lai pārrunātu iespējas startēt Izaicinājuma kausa izcīņā. Sarunas beidzās ar vēl vienu atteikumu. Gan ULEB, gan FIBA sola izskatīt Južnijas kluba pieteikumu nākamajā sezonā gadījumā, ja militārā situācija Ukrainā stabilizēsies.

Izaicinājuma kausam pieteikties vēlējās arī Agra Galvanovska trenētais Nikolajevas klubs, kura prezidentam Nikolajam Žukovam līdzīga iecere bija jau vairākus gadus. Diemžēl plāniem nebija lemts piepildīties, tādējādi 2015. gada sezonā ULEB un FIBA turnīros nebūs pārstāvēta neviena Ukrainas komanda.

Pārmaiņas notiks arī Ukrainas Superlīgā. Mariupoles “Azovmash” vadība atsaukusi dalību turnīrā, savukārt Doņeckas kluba iespējas piedalīties katru dienu rūk.

Sākot no februāra vidus, Ukrainas basketbols saņem triecienu pēc trieciena. Ziemas beigās, saasinoties drošības situācijai, valsti atstāja vairāk nekā 30 ārzemju basketbolistu, tai skaitā Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs.

Ukrainas čempioni “Budivelnik” Eiropas kausa “play-off” cīņu laikā spēlēja Lietuvas pilsētā Kauņā, savukārt Južnijas “Himik” basketbolistiem nācās doties uz Stambulu. Doņeckas klubs izstājās no VTB līgas, bet Mariupoles “Azovmash” pēdējās mājas spēles aizvadīja izbraukumā.

Nākamās cieta Ukrainas izlases. Eiropas U18 čempionātu zēniem tika plānots rīkot Doņeckā, taču bīstamās situācijas dēļ tas kļuva neiespējami. Ukrainas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles aizvadīja tikai viesos. Jūnija vidū FIBA Europe paziņoja, ka nākamgad Ukrainā nenotiks 2015. gada Eiropas čempionāts, tiesa, piedāvāja ukraiņiem rīkot turnīru 2017. gadā.

Jūnija beigās un jūlija sākumā Ukrainas klubiem tika liegta iespēja startēt starptautiskajos turnīros. Pirms nedēļas Kijevas “Budivelnik” ģenerālmenedžeris Ģedimins Navikausks paziņoja, ka klubs drošības apsvērumu dēļ atsauc dalību Eirolīgā un nestartēs arī Eiropas kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
Сезон 2014-2015 БК "Химик" проведет...
Суперліга. Гедимінас Навікаускас: «Ми змушені...
Галвановскис: "Программа-максимум включает...

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 16:34, pirms 10 gadiem
Kurš teica, ka sports ar politiku nav liekams vienā plauktā

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 16:41, pirms 10 gadiem
Nu Karlim pec tik veiksmīgām sezonam šis būs tads solīts atpakaļ, neticu,ka nebija labāki piedāvājumi varbūt liela nauda,bet nu lai veicas!

     [+] [-]

, 2014-07-02 17:01, pirms 10 gadiem
Muiznieks reali iegrabas - gribeja lielaku kapostu.
LV basketbolistiem iesaku meklet citus tirgus, vismaz, izlases kandidatiem jau nu noteikti - liga buus kluvusi stipri vajaka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-02 17:27, pirms 10 gadiem
Nu vot arī atbrauca,nākošais būs futbols,savs čempis sapists,noteikti Eirokausi arī garām,nauda arī lidz ar to,spēlētāji bēgs prom.Tagad visu nojauks,jāsāk zīlēt,kad viss atgriezīsies 2013.gada līmenī,domāju pēc gadiem 6-7 minimums,jautājums vai tas bija tā vērts,kad vienus urlas nomaina vēl lielāki urlas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja