Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ar spēli Jelgavā LBL debitēs U18 izlase

Andrejs Siliņš

Ar spēli Jelgavā LBL debitēs U18 izlase
Latvijas U18 basketbola valstsvienība
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien pulksten 16:30 Zemgales Olimpiskajā centrā Latvijas Basketbola līgā (LBL) dalību uzsāks Latvijas U18 izlase, kas Gunta Endzeļa vadībā tiksies ar vēl uzvaras garšu nejutušo BK "Jelgava".

U18 izlase ir vienīgā komanda, kas vēl nav sākusi LBL turnīru. Jelgavnieki šajā laikā paspējuši aizvadīt jau trīs spēles. Tiesa, visās trijās piedzīvoti zaudējumi - 87:94 pret "Latvijas Universitāti", 81:103 pret Rīgas VEF un 70:98 pret "Jūrmala/Fēnikss". Jelgavniekiem šodien būs laba iespēja izcīnīt pirmo uzvaru, un tam ir arī labi priekšnoteikumi.

Treneris Guntis Endzels U18 izlasi pirmo reizi sauca kopā visai vēlu - treniņprocess sākās 14. oktobrī. Šajā laikā jauniešiem likts strādāt vairak uz tehnisko un fizisko sagatavotību, nevis taktisko shēmu sagatavi. "Zinu, ka jelgavniekiem sezonas sākums nav bijis veiksmīgs. Tomēr šajā komandā ir pieredzējuši un fiziski nobrieduši spēlētāji, kuri spēlē nestandarta basketbolu. Nekādus taktiskos slazdus gan viņiem negatavosim, jo uzvaras nav pašmērķis. Galvenais kvalitatīvi izpildīt to, kas apgūts treniņos," Endzels neslēpj, ka par katru varu nerausies pretī uzvarai, ja spēle neievirzīsies tādā gultnē.

U18 izlase aizvadītajā nedēļā, kad bija arī skolēnu brīvlaiks, trenējās intensīvāk kā skolas laikā, spēlētāji nepārstāvēja savu sporta skolu komandas LBL otrajā divīzijā, lai būtu par maksimāli gatavāki pirmajam mačam elites sabiedrībā. Pirmajai spēlei gatavojās 12 spēlētāji. Divi garā gala pārstāvji nevar piedalīties veselības stāvokļa dēļ - viens no tiem ir "Daugavas Sporta nama" audzēknis, centrs Andris Kehris, bet Jēkabpils/Jelgavas audzēknim, uzbrucējam Česlavam Mateikovičam bez operācijas neiztikt. Tāpat no savainojuma turpina atgūties cits jelgavnieks Rihards Adiņš.

Viens no potenciālajiem izlases līderiem Oskars Reinfelds ar pārējo komandu negatavosies čempionātam, jo basketbola zinības turpina apgūt netālu no Āfrikas ziemeļrietumu piekrastes - Kanāriju Basketbola Akadēmijā (CBA). Tāpat ar komandu vēl nav sākuši trenēties gadu jaunākie kandidāti.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-30 16:57, pirms 13 gadiem
Man jau liekas, ka tā bija kļūda zēnus pie vīriem likt. Pilnīgs bezcers pagaidām Jelgavā!!!