Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU savas 15. sezonas pirmajā mājas spēlē ar -20 zaudē "Valmierai"

Emils Ozerinskis

LU savas 15. sezonas pirmajā mājas spēlē ar -20 zaudē "Valmierai"
Rihards Aleksandrovs. Foto: Inna Zaharova

"Optibet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Latvijas Universitāte" savās mājās ar 72:92 piekāpās "Valmiera Glass/ViA" komandai, tādējādi kļūstot par vienīgo Latvijas basketbola klubu septembrī, kam neizdevās tikt pie sezonas pirmās uzvaras.

Stabila vērtība Latvijas basketbolā jau pusotru desmitgadi bijusi "Latvijas Universitāte", kas šajā sezonā atzīmē savas basketbola komandas pastāvēšanas 15. gadadienu. Uz pirmo mājas spēli LU vienībai bija atnācis prāvs līdzjutēju pulks. Tribīnes "Rimi" Olimpiskajā centrā nebija stāvgrūdām pilnas, taču ļoti daudz brīvu vietu arī nebija.

Sākumsastāvi:
LU: Briedis, Egle, Švītiņš, Aleksandrovs, Helmanis.
Valmiera: Smits, Ozers, Ate, Spīrs, Zelizņāks.

Nikolaja Mazura trenētās "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti iesāka spēli ar Arta Ates rezultatīvu caurgājienu līdz groza apakšai, kam sekoja Dakvona Smita piecu individuālo punktu izrāviens. Tikuši pie vadības grožiem, valmierieši tā arī neļāva LU komandai paostīt vadību. Pirmo desmitminūti pabeidza valmieriešu svaigākā papildinājuma Džordana Votsona trīs punktu raidījums - 26:15.

Otrajā spēles ceturksnī valdīja Rostislavs Novickis, vairākkārt ļaujot vidzemniekiem flirtēt ar pārsvara sasniegšanu trešajā punktu desmitā. Pēdējās divās puslaika minūtēs trīs soda metieni par labu LU vienībai krita no Arnolda Helmaņa rokām. Skanot puslaika beigu sirēnai, studenti bija iedzinējos ar 33:47.

Otrā puslaika sākumā Valtera Brieža trāpītais metiens sadeldēja atstatumu līdz 11 punktiem, kas arī palika mazākā starpība otrā puslaika gaitā. Pēc Votsona vēl viena trāpītā tālmetiena "Valmiera Glass/ViA" bija priekšā jau ar +22. Trešā perioda pēdējā minūtē Marošs Zelizņāks trieca bumbu gorzā no augšas, taču sagādāt svētkus ar realizētu trīs punktu gājienu slovāku milzim nesanāca. Pirms pēdējām desmit minūtēm valmierieši bija vadībā ar 70:50.

Pēdējā ceturtdaļā savu pirmo punktu Latvijas - Igaunijas līgas līmenī guva Oto Bergmanis, savukārt treneris Mazurs deva spēles laiku jaunajiem spēlētājiem Ričardam Libertam un Jānim Kalniņam. Gunāra Gailīša trenētajai komandai, sagaidot beigu signālu, nācās atzīt savu sezonas otro zaudējumu - 72:92. Līdz ar to "Latvijas Universitāte" septembra mēnesī palikusi kā vienīgā komanda bez uzvarām, kamēr valmierieši ierakstījuši divas laicīgas uzvaras.

"Latvijas Universitātes" rindās savu karjeras rezultatīvāko spēli profesionālajā līmenī aizvadīja Rihards Aleksandrovs, kurš aizsniedzās līdz 23 gūtiem punktiem. Bez Aleksandrova mājinieku rindās pāri desmit punktu robežšķirtnei tika arī Arnolds Helmanis un Valters Briedis ar attiecīgi 13 un 11 punktiem.

Valmieriešu rindās pa 20 ačiem sameta Dakvons Smits un Kalīls Spīrs. Pie 16 punktiem un septiņām izcīnītām bumbām tika Rostislavs Novickis. Spēlējot bez pirmajā turnīra spēlē triecienu pa galvu saņēmušā Verenera Koha, rezultatīvākais no vietējiem basketbolistiem valmieriešiem bija Artis Ate - viņam septiņi punkti.

"Valmiera Glass/ViA" nopietns pārbaudījums gaidāms 4. oktobrī, kad vidzemnieki metīs izaicinājuma cimdu Latvijas basketbola flagmanim "VEF Rīga". Savukārt LU nākamais mačs gaidāms 6. oktobrī izbraukuma spēlē Tallinā pret "Kalev/Cramo".

"Latvijas Universitāte" - "Valmiera Glass/ViA" 72:92 (15:26, 18:21, 17:23, 22:22)
LU: Aleksandrovs 23 (8 atl.b.), Helmanis 13, Briedis 11, Egle 9, Neilands 5, Bergmanis 3, Švītiņš 3, Bikovs 3, Smirnovs 2, Skreivers, Šenbergs, Kaupmanis.
Valmiera: Spīrs 20 (8 atl.b.), Smits 20, Novickis 16, Votsons 12, Ate 7, Zelizņāks 6, Elksnis 3, Karlsons 2, Bērziņš 2, Ozers 2, Kalniņš 2, Liberts.

Latvijas-Igaunijas līgas kalendārs septembrī

DatumsSpēleRezultāts
20.09.Valmiera Glass/ViA - Liepāja80:63
21.09.Ogre - Latvijas Universitāte90:74
Rīgas Zeļļi - VEF Rīga91:88
26.09.Ventspils - Rīgas Zeļļi85:84
Kalev/Cramo - VEF Rīga63:84
28.09.Liepāja - Ogre80:75
Latvijas Universitāte - Valmiera Glass/ViA72:92

  -1 [+] [-]

, 2024-09-28 20:23, pirms 4 dienām
Viegla uzvara Valmierai. Vairs nav ko komentēt!

  -1 [+] [-]

, 2024-09-28 20:25, pirms 4 dienām
prieks ka beidzot valmiera drosi parkapa to LU grabekli un pat nezaudeja studentiem,jo pedejas sezonas sie biezi vinus piesmeja.ar sadiem sastaviem (abas puses) gan to butu bijis gruti izdarit.uzvara gan paliek uzvara un apsveicu. tas slovaks un elksnis gan karikaturas laukuma.ja viniem tiek maksats par sito,tad tas ir smiekligi.butu ta vieta panemusi stabilus virus un kapajusi.kas ar kohu?saprata ka nebus un panema vagu?

  +1 [+] [-]

, 2024-09-28 20:42, pirms 4 dienām
Būsim godīgi, estlat līmenī Valmieras mēraukla būs Kalevs, Zeļļi un VEFs. Tad arī redzēs uz ko, kas ir spējīgs. Bet nu, uzvara paliek uzvara.

     [+] [-]

, 2024-09-28 21:16, pirms 4 dienām
Mierīga spēle bez kāpumiem vai kritumiem. Neredzot tablo, domātu, ka rezultāts līdzīgs. Realitāte gan tāda, ka uzvarēja Valmieras leģionāru meistarības pārākums pār studentiem.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-28 21:20, pirms 4 dienām
dumburelisX rakstīja: prieks ka beidzot valmiera drosi parkapa to LU grabekli un pat nezaudeja studentiem,jo pedejas sezonas sie biezi vinus piesmeja.ar sadiem sastaviem (abas puses) gan to butu bijis gruti izdarit.uzvara gan paliek uzvara un apsveicu. tas slovaks un elksnis gan karikaturas laukuma.ja viniem tiek maksats par sito,tad tas ir smiekligi.butu ta vieta panemusi stabilus virus un kapajusi.kas ar kohu?saprata ka nebus un panema vagu?
Nepielīdzini Zelizņāku Elksnim, ja vispār kaut ko jēdz no basketbola! Valmierai šī bija viegla pastaiga, no LU uzteikšu Aleksandrovu, varbūt Mazurs pēc mača viņu uzaicināja uz Valmieru? Joks, protams...

  -1 [+] [-]

, 2024-09-28 21:24, pirms 4 dienām
Emīl, Koham pārsita uzaci... Es arī labprāt uzzinātu, kāpēc ir Votsons nevis Vatsons?

  +3 [+] [-]

, 2024-09-28 21:33, pirms 4 dienām
wolmar rakstīja: Nepielīdzini Zelizņāku Elksnim, ja vispār kaut ko jēdz no basketbola! Valmierai šī bija viegla pastaiga, no LU uzteikšu Aleksandrovu, varbūt Mazurs pēc mača viņu uzaicināja uz Valmieru? Joks, protams...
savas pilsetas neobjektiva slavinasana ari nav basketbola izprasana.jusu viedoklis tapat ka mans ir subjektivs,viksnas kungs.jusu lielais parbaudijums bus vef.redzesim ka tur ies

  +1 [+] [-]

, 2024-09-28 22:07, pirms 4 dienām
wolmar rakstīja: Emīl, Koham pārsita uzaci... Es arī labprāt uzzinātu, kāpēc ir Votsons nevis Vatsons?
Noteikti ne jau pārsistas uzacs dēļ nespēlē...

Par uzvārdu diskusija nav. Viņus atveido kā Votsonus: https://lv.wikipedia.org/wiki/Votsons

  +2 [+] [-]

, 2024-09-28 22:59, pirms 4 dienām
dumburelisX rakstīja: man vairak divains skiet fakts ka tas pats dinamo noliek visu parejo valmieras sportu.sodien nolika valmieras futbolu par zaudejumu.var jau saprast-gm jacel savas komandas gods.lai jau komente uz nebedu-visi tapat zina,kas ir tas dinamo.neticu ka te kads mulkis vel ir kas tic vina komentiem.bet jautajums kapec nolikt savu pilsetu un valmieras komandu sporta veida,kas kaut nedaudz bet vismaz licis savai pilsetai pedejos gados lepoties?nozelojami.jo basis nu tiesam bijis apkaunojums valmiera pedejo desmitgadi.bet nu lai paliek..
par wolmar pat nerunasim.tas tik svilpo lidzi un noliek tik savu slovaku.labs vins tiesam nav,bet cikst taka sievu butu atnemis.
taka gaidam klusumu vai ... tiesnesiem pec zaudejuma pret vef.vai ari teikumu ka bija laba spele bet soreiz nesanaca.ka jau valmierai
Ieliku ...

     [+] [-]

, 2024-09-28 23:17, pirms 4 dienām
Valmiera sez sākumā pārsteidz. Bet kā jau te raksta,parbaudīsim šos pēc kāda top 3 kluba.

     [+] [-]

, 2024-09-29 10:10, pirms 4 dienām
Emīls Ozerinskis rakstīja: Noteikti ne jau pārsistas uzacs dēļ nespēlē...

Par uzvārdu diskusija nav. Viņus atveido kā Votsonus: https://lv.wikipedia.org/wiki/Votsons
Ja drīkst, atļaušos palikt pie savām domām. Abos gadījumos. Piedod, ja vari.