Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Prometey" treneris Gincburgs: ''Mērķis ir ieņemt pēc iespējas augstākas vietas''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Prometey" treneris Gincburgs: ''Mērķis ir ieņemt pēc iespējas augstākas vietas''
Ronens Gincburgs. Foto: LIBL

Rīgā bāzētā Ukrainas kluba Slobožanskas "Prometey" mērķis šajā sezonā būs izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu gan ULEB Eirokausā, gan Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, sarunā ar aģentūru LETA norādīja vienības galvenais treneris Ronens Gincburgs.

Ukrainas klubs "Prometey" šosezon spēlēs Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un bāzēsies Rīgā, kur aizvadīs ULEB Eirokausa mačus. LIBL mačus "Prometey" aizvadīs "Rimi" Olimpiskajā centrā, bet ULEB Eirokausa spēles norisināsies "Arēnā Rīga".

"Es komandai pievienojos tikai pirms nedēļas, jo biju kopā ar [Čehijas] izlasi, tāpēc visi kopā esam vēl tikai sagatavošanās fāzē. Domāju, ka apmēram trīs nedēļu laikā būsim pilnībā gatavi," atklāja treneris.

Pagājušajā nedēļas nogalē "Prometey" Turcijā sacentās pārbaudes turnīrā ar divām vietējām komandām. Vispirms Ukrainas vienība ar 93:89 pārspēja titulēto Stambulas "Fenerbahce", bet otrajā ar 93:86 guva panākumu pār Karšijakas "Pinar". Gincburgs, paturot prātā, ka tas ir tikai sezonas sākums, vērtēja komandas sniegumu atzinīgi.

"Ņemot vērā, ka gandrīz neesam gatavojušies, uzskatu, ka šajā sezonas posmā spējām parādīt labu basketbolu pret Stambulas komandu. Redzu, ka šai komandai ir nākotne," norādīja treneris.

ULEB Eirokausā Ukrainas klubs pirmo maču aizvadīs 12. oktobrī, mājās uzņemot Panevēžas "Lietkabelis", bet LIBL "Prometey" jau sestdien savā laukumā, kas būs "Rimi" Olimpiskais centrs, spēkosies ar "Ogri". Treneris, nesaucot konkrētus mērķus, izcēla, ka galvenais būs izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu abos turnīros.

"Eirokausā vēlamies finišēt starp labākajām sešām komandām, jo pēc tam katrā spēlē var notikt jebkas, tāpēc tieši tāds būs mūsu mērķis. Latvijas - Igaunijas Basketbola līgu tik labi nezinām, bet tāpat vēlamies izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu," viņš piebilda.

Septembra sākumā Gincburgs kopā ar Čehijas vīriešu basketbola izlasi startēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā čehi izstājās astotdaļfinālā, zaudējot Grieķijai ar 88:94. Treneris vērtēja Čehijas valstsvienības sasniegto atzinīgi, piebilstot, ka vienmēr ir iespējams arī izdarīt vairāk.

"Čehija nospēlēja labi, taču, ja [Tomāšam] Satoranskim nebūtu savainojums, tad, iespējams, klātos vēl labāk. Uzvarējām Izraēlu un Nīderlandi, arī labi nospēlējām Grieķiju. Savukārt, runājot par tiesnešiem, dažreiz viņi pārāk daudz respektē zvaigznes. Jā, tas notiek visur, taču ar to jābūt uzmanīgiem. Kopumā visi pieļāva kļūdas, ne tikai tiesneši, bet arī treneri," stāstīja Gincburgs.

Pagājušajā sezonā Krievijas iebrukuma brīdī Ukrainā 24 .februārī klubs bija Ukrainas Superlīgas līderis.