Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ķilps arī nākamsezon stiprinās "Liepājas" komandu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ķilps arī nākamsezon stiprinās "Liepājas" komandu
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels

Viens no "Liepājas" basketbola komandas līderiem Kristaps Ķilps pagarinājis sadarbību ar Kurzemes klubu, ziņots sociālajos medijos.

"Liepājas" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: "Kristaps pagājušajā sezonā ieradās Liepājā ar vēlmi sevi pierādīt un atsperties. Sezonas laikā mācijās no punktu guvēja kļūt par komandas līderi, kam seko visa komanda un, kura klātbūtnē arī citi kļūst labāki. Šajā vasarā Kristapam bija iespēja darboties ne tikai Latvijas otrajā izlasē, bet arī “pieskarties” lielajai vīriešu izlasei, kur tika uzaicināts uz pāris treniņiem. Tam jākalpo kā papildus motivācijai spert vēl vienu soli uz priekšu un gaidāmajā sezonā nostabilizēt savu sniegumu un vest komandu pretī uzvarām."

''"Esmu patiesi priecīgs pārstāvēt basketbola klubu “Liepāja” gaidāmajā sezonā! Liepāja ir lieliska vieta, kur attīstīties un pilnveidot sevi. Man jāturpina smagi strādāt, lai varētu sasniegt komandas izvirzītos mērķus,'' paziņojumā citēts Ķilps.

Aizvadītajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā Ķilps piedalījās visās 30 spēlēs, caurmērā 25 minūšu laikā iemetot 15,5 punktus, savācot 4,9 atlēkušās bumbas, veicot 4,1 rezultatīvu piespēli, pretiniekiem izprovocējot 4,8 piezīmes, kā arī pieļaujot četras kļūdas. Basketbolists trāpīja teju katru trešo tālmetienu.

2018. gada Eiropas U18 meistarsacīkšu vicečempions iepriekšējās sezonās pārstāvēja "Ventspili". Pirms nonākšanas ''Liepāja'' Ķilps uz sezonu devās leģionāra gaitās, spēlējot Vācijas pēc spēka trešajā līgā.

BK ''Liepāja'' uz nākamo sezonu līgumi ir vēl ar Klāvu Dubultu, Ričardu Vitoļski, Mārtiņu Kilupu un Henriju Bajāru. Līgumi noslēgušies Emīlam Krūmiņam, Ojāram Bērziņam, Viktoram Iļjinam, Kristiānam Šulcam, Robertam Freimanim un Kristapam Migliniekam, bet Reinis Avotiņš pēc vienas sezonas Liepājā pārcēlies uz BK ''Ogri''.

Liepājas sastāvs 2024/2025. gada sezonā

SpēlētājsPozīcijaDz.gadsAugumsKlubs 2023/24
Kristaps ĶilpsSG2001196 cmLiepāja
Ričards VitoļskisSG2001186 cmLiepāja
Mārtiņš KilupsPG/SG2006192 cmLiepāja
Klāvs DubultsC1996204 cmLiepāja
Henriks BajārsC2002212 cmLiepāja

Izmantotie avoti:
https://www.facebook.com/LiepajasBa...

     [+] [-]

, 2024-06-28 16:28, aizvakar
Kas patraucēja spēlēt augstākā līmenī, kaut vai VEF?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-28 18:41, aizvakar
Nešaubos, ka bija piedāvājumi no vairākiem klubiem, tai skaitā arī VEF. Bet ne jau vienmēr viss ir tikai tajā "kur uzšvilpj" un "uz papīra" augstāks līmenis...
Ķilps izdarīja pareizu izvēli!

     [+] [-]

, 2024-06-28 20:04, aizvakar
Marions rakstīja: Nešaubos, ka bija piedāvājumi no vairākiem klubiem, tai skaitā arī VEF. Bet ne jau vienmēr viss ir tikai tajā "kur uzšvilpj" un "uz papīra" augstāks līmenis...
Ķilps izdarīja pareizu izvēli!
Nevis uz papīra, bet reāli augstāks līmenis.

Problēma jau tā, ka daudzi atceras labo nogriezni, bet ne sezonas sniegumu kopumā, kur tika arī viņš atsēdināts, jo raka komandu nost utt.