Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Pinjero spēlēs Turcijas Superlīgā

Emils Ozerinskis

Latvijas čempions Pinjero spēlēs Turcijas Superlīgā
Aizeja Pinjero ar uzvarētāja cigāru pēc Latvijas čempiontitula iegūšanas. Foto: basket.lv

Aizvadītajā sezonā par Latvijas čempionu kļuvušais Puertoriko basketbolists Aizeja Pinjero savu karjeru turpinās Turcijas komandā "Darussafaka".

Pagājušajā sezonā 26 gadus vecais Aizeja Pinjero bija viens no Rīgas VEF leģionāriem, kurš palīdzēja FIBA Čempionu līgā Latvijas komandai aizcīnīties līdz Top-16 fāzei. Čempionu līgas 12 spēlēs Kalifornijā dzimušais puertorikāņu izcelsmes basketbolists vidēji guva 11,6 punktus, izcīnīja 7,1 atlēkušo bumbu un izdalīja 1,8 rezultatīvas piespēles. Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā Pinjero rēķinā 8,3 punkti, 5,4 atlēkušās bumbas un 1,6 rezultatīvas piespēles. "VEF Rīga" četru spēļu sērijā uzveica "Ventspili", galvaspilsētas komandai tiekot pie Latvijas čempiontitula.

Karjeru Pinjero turpinās Turcijas Superlīgas komandā Stambulas "Darussafaka", kas vietējā čempionāta pamatturnīrā ieņēma septīto vietu un play-off cīņu ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajai finālistei "Fenerbahce". Nav gan izslēgts, ka Pinjero ar "VEF Rīga" komandu tiksies jaunajā sezonā, jo tāpat kā Latvijas čempione arī "Darussafaka" iekļauta FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā.

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka no aizvadītās sezonas leģionāriem "VEF Rīga" ir līgumsaistības ar Aleksandru Madsenu un Kailu Olmenu, taču abu leģionāru līgumi var tikt izpirkti. Somam Madsenam to var izdarīt līdz 30. jūnijam, bet Latvijas līgas finālsērijas vērtīgākajam spēlētājam Olmenam līdz 15. jūlijam.

     [+] [-]

, 2021-06-29 00:17, pirms 3 gadiem
Nu žēl, būs jāmeklē tikpat labs vietā.