Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Veselovs: "Mans CV nav diezko spēcīgs..."

Jānis Celmiņš

Veselovs: "Mans CV nav diezko spēcīgs..."
Pāvels Veselovs
Foto: BK "Valmiera"

"Ģimenes apsvērumu dēļ, vēlējos spēlēt Rīgā vai kaut kur iespējami tuvu tai. Ar "Baronu" vienoties neizdevās, bet Valmiera tomēr ir krietni tuvāk nekā Liepāja," intervijā Sportacentrs.com atzīst Pāvels Veselovs, kurš pirms sezonas trenējās kopā ar "Barons" komandu, līgumu ar to neparakstīja. Nu basketbolists pārstāv "Valmieras" komandas krāsas.

Pirms sezonas trenējies ar "Barons" komandu, bet beigās līgumu neparakstīji. Kas nesanāca?
Nevienojāmies par dažiem līguma punktiem. Mani šis tas neapmierināja, bet klubs nevēlējās piekāpties. Notrenējos ar komandu veselu mēnesi, bet beigās līdz papīru parakstīšanai tā arī nenonācām. Finansiāli bijām vienojušies, taču bija daži citi punkti, kas mani īsti neapmierināja. Sīkāk iedziļināties nevēlos, tā ir vēsture. Lai viss paliek starp mani un "Barons" kluba vadību.

Esmu dzirdējis, ka tu jau esot bijis ceļā uz Liepāju, bet tad atkal kaut kas pamainījies…
Jā, Agris Galvanovskis zvanīja un piedāvāja spēlēt Liepājā, bet tajā brīdī vēl turpinājās sarunas ar "Baronu" un neko konkrētu atbildēt liepājniekiem nevarēju. Ģimenes apsvērumu dēļ, vēlējos spēlēt Rīgā vai kaut kur iespējami tuvu tai. Valmiera tomēr ir krietni tuvāk nekā Liepāja. Arī finansiāli sākotnējais "Barons" piedāvājums bija labāks, nekā Liepājā.

"Barons" mēģināja nosist cenu?
Īsti nē. Kā jau teicu, mani neapmierināja pāris citi līguma punkti.

Pavisam neilgi pastrādāji pie trenera Uvja Helmaņa. Kādi iespaidi par viņu kā treneri?
Iepriekš ar viņu kopā spēlēju gan "Ventspilī", gan Latvijas izlasē, tāpēc viņu kā cilvēku pazīstu ļoti sen. Vērtēju viņu ļoti augstu. Man pašam sākotnēji bija ļoti interesanti, kāds Uvis ir kā treneris. Šobrīd varu teikt, ka treniņi pie viņa bija ļoti interesanti. Treniņos bieži dalījāmies garajos un mazajos un jāsaka, ka garajiem spēlētājiem viņš var iemācīt tiešām daudz. Viņam ir milzīga pieredze un zināšanas, arī jaunie viņu respektē. Izskatās, ka Latvijā varētu izaugt ļoti labs treneris.

Vai bija arī kaut kādi varianti ārzemēs?
Iepriekšējā sezona man bija diezgan raiba, līdz ar to arī CV nav diezko spēcīgs. Aģents visu laiku kaut ko solīja, taču konkrētu piedāvājumu nebija. Čehijā mani diezgan daudz raustīja un kopējā statistika nebija diez ko laba. Brīdī, kad biju vienojies ar "Valmieru", parādījās pāris varianti, taču nekur prom skriet vairs īsti nevēlējos.

Kā nonāci līdz "Valmierai"?
Nesanāca vienoties ar "Baronu" un "Valmieras" menedžeris man zvanīja ar konkrētu piedāvājumu.

Liepāja tajā brīdī tevi vairs neinteresēja?
Mani interesēja, bet viņi uz to brīdi jau bija paņēmuši amerikāni Rašīdu Bērdu. Viņš jau bija ceļā līdz ar to šis variants man aizgāja gar degunu.

Pats teici, ka ģimenes dēļ labprātāk būtu spēlējis Rīgā. Kā šobrīd jūties "Valmierā"?
Viss kārtībā! Man ir piešķirts dzīvoklis, turklāt Valmiera ir krietni tuvāk Rīgai. Sadzīviski par neko sūdzēties nevaru, arī treniņi te ir pietiekami profesionāli, galvenais pašam jāstrādā.

14 spēles un vien divas uzvaras, kas pietrūkst "Valmieras" komandai?
Visu laiku komandu vajā savainojumi. Treniņos pat īsti nav sanācis patrenēties spēlējot pieci pret pieci. Traumas Kaufmanim, pēc tam Andžejevskim, arī pats biju apslimis un pēdējās spēles nospēlēju pusslims. Treniņos spēlējām trīs pret trīs, bet pilnvērtīgi trenēties šosezon vēl tā īsti nav sanācis. Šobrīd izskatās, ka visi beidzot būs veseli un varēsim kārtīgi pastrādāt. Domāju, ka rezultātiem tuvākajā laikā būtu jābūt. Brīžiem pietrūkst spēles ritma. Turamies, turamies, bet vienā brīdī pieļaujam kļūdas, pretinieki aizskrien ātrajos samet vieglos punktus un viss pajūk, atspēlēties nespējam.

Ja noraksturoji treneri Helmani, jānoraksturo arī Gatis Melderis.
Arī pie viņa strādāt ir ļoti interesanti. Man patīk, ka te ir disciplīna. Gatis katrā situācijā cīnās un vēlas uzvarēt, sezonas sākums gan nav pārāk izdevies, taču domāju, ka viss būs labi. Vēl pāris gadi pieredzes krāšanai un arī no viņa var sanākt ļoti labs treneris.

Pagājušo sezonu sāki Bulgārijā. Kā atceries šo laiku un kāpēc, tavuprāt, neizdevās pabeigt sezonu šajā valstī?
Tā bija mana pirmā pieredze ārzemēs, projām no mājām. Sākumā bija ļoti grūti, bet brīdī kad sākās sezona, kļuva vieglāk. Pirms sezonas sēdēšana mājās nedaudz piegriezās, bet, kad sezonas laikā sākām gatavoties vienai spēlei pēc otras, viss nostabilizējās. Man pat grūti spriest, kas notika. Pirms Ziemassvētku brīvdienām treneris vēl teica, ka gaida mani, bet dienu pirms došanās atpakaļ uz klubu saņēmu no aģenta meilu, ka komanda mani atpakaļ vairs negaida. Vēl līdz šai dienai īsti nesaprotu, kas notika. No trenera nekādas pretenzijas nebija, arī ar nevienu no kluba vadība aprunāties nesanāca. Noteikti, ka neapmierināja mans sniegums, nevienu no darba tāpat vien neatlaiž. Pēc jaunā gada klubs nomainīja gandrīz pusi komandas.

Turpinājums Čehijā un šīs valsts basketbola čempionāta sudrabs. Ko vari teikt par šo valsti un basketbolu tur?
Salīdzinājumā ar Bulgāriju, Čehijā klimats komandā bija vienreizējs. Ja Bulgārijā galvenokārt kontaktējos tikai ar vienu amerikāni, tad Čehijā spēlētāji bija krietni draudzīgāki. Komandas gars bija ļoti labs, bija kanādietis, lietuvietis. Čehijā izteikti spēcīgāks ir "Nymburk" klubs, pārējās – spēkos līdzīgas. Mēs pat reizi zaudējām komandai, kura tobrīd turnīra tabulā atradās 11. vai 12. vietā. Bija viena izteikti vājāka komanda, taču pārējās spēlēs nebija caurstaigājamas.

Gulbene, Ventspils, gads ārzemēs, tagad Valmiera. Vai tev pašam nešķiet, ka pēdējos gados savā izaugsmē slīdi atpakaļ?
Jā, "Ventspils" bijis līdz šim mans augstākais punkts un spriežot pēc klubiem, tā varētu teikt. Nezinu, pats daru visu iespējamo, lai varētu uzspēlēt arī augstākā līmenī. Gribētos tikt kādā komandā, kura spēlē Eirokausos, noteikti gribētu atgriezties arī Latvijas izlasē. Ar veselību viss šobrīd ir kārtībā (trīs reizes pārspļauj pār plecu), jāstrādā un viss būs labi.

Kad "Valmiera" tiks pie savas pirmās uzvaras BBL?
Ko lai saka, cīnāmies katrā spēlē. Pat nezinu, kad mums tagad ir nākamā spēle BBL. Kā jau teicu, tā kārtīgi nopērti neesam ne reizi un visās spēlēs bijuši varianti uzvarēt. Šis fakts, ka nesanāk gan nospiež vienalga – ir vai nav variantu.

  +8 [+] [-]

, 2010-11-26 11:49, pirms 13 gadiem
nu cerēsim ka uvis būs labs treneris kaut pa melderi neticās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +28 [+] [-]

, 2010-11-26 12:00, pirms 13 gadiem
mister_negative rakstīja: 7.klases un basketbols - nja darba tirguu,Tu augstu nekoteetos.
Pašam jau arī klibo interpunkcija - pēc septiņnieka tā kā punktu nevajadzētu likt, jo neizskatās, ka gribēji uzrakstīt kārtas skaitli, tāpat tas komats arī nav vajadzīgs tur, kur tu to ieliki

  +7 [+] [-]

, 2010-11-26 12:08, pirms 13 gadiem
mister_negative rakstīja: 7.klases un basketbols - nja darba tirguu,Tu augstu nekoteetos.
tu tak esi ar slīpu dir*u
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-11-26 12:38, pirms 13 gadiem
mister_negative rakstīja: par punktu vel varetu strideties.bet par komatu - es vnk ievilku garu elpu tadel ari komats
es saprotu, ka tu neliec garumzīmes un komatus, lai varētu sarakstīt komentāros pēc iespējas vairāk ''gudrības'' pēc iespējas īsākā laikā.
Bet varbūt tomēr pacenties?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 12:59, pirms 13 gadiem
Joprojām ceru, ka Paška kādu dienu spēlēs Lauvās! Bet tā, svarīgi lai nav traumas un tad ceru, ka jau redzēsim Pāvelu arī LV izlasē!

  +3 [+] [-]

, 2010-11-26 13:41, pirms 13 gadiem
mister_negative rakstīja: par punktu vel varetu strideties.bet par komatu - es vnk ievilku garu elpu tadel ari komats
Uz saviem sacerējumiem esi paskatījies?

     [+] [-]

, 2010-11-26 18:22, pirms 13 gadiem
Veselovs tiesi iedereetos Lauvu sastaavaa.

     [+] [-]

, 2010-11-27 10:14, pirms 13 gadiem
Nav labs CV, bet vienmēr bijis labs palīgs katrā komandā !

     [+] [-]

, 2010-11-27 11:55, pirms 13 gadiem
Valmierā vismz varēsi no sirds izspēlēties