Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kaufmanis turpmāk arī otrā numura pozīcijā

Andrejs Siliņš

Kaufmanis turpmāk arī otrā numura pozīcijā
Jānis Kaufmanis
Foto: Jānis Priedītis

Kamēr Rīgā Dairi Bertānu no uzbrūkošā aizsarga mēģina pārmācīt par saspēles veidotāju, tikmēr Valmierā notiek otrādi - vidzemnieku komandas līderis un Bertāna vienaudzis Jānis Kaufmanis, atguvies no savainojuma, tiek iespēlēts nevis sev ierastajā saspēles vadītāja, bet gan otrā numura pozīcijā.

Izlasē debitējušais Jānis Kaufmanis, jau ilgāku laiku valmierietis Oskars Virsis, no Gulbenes sporta skolas atnākušais 17 gadus vecais limbažnieks Vents Veinbergs, pagājušās sezonas čempionu kapteinis Edijs Šlesers un no "lauvu" krātiņa izmukušais Raimonds Gabrāns - visi šie vīri, cits vairāk, cits mazāk, laukumā pārsvarā redzēti, veicam pirmā numura jeb saspēles vadītāja pienākumus. Tāpēc radās loģisks jautājums - vai Gabrāna nesenā pievienošanās nozīmē to, ka "Valmiera" varētu atbrīvoties no kāda no šiem nosauktajiem kungiem.

"Nē, nekas tāds pagaidām nav plānots," uz portāla Sportacentrs.com jautājumu atbild komandas galvenais treneris Gatis Melderis. "It kā jā, mums ir pieci saspēlnieki, bet tai pašā laikā gan Kaufmanis, gan Gabrāns mēdz spēlēt otrā numura pozīcijās." Ja laukumā ir abi, tad uzbrūkošā aizsarga darbs tiek uzticēts Kaufmanim, kurš līdz šim bijis Valmieras spēles diriģents numur viens.

Lūgts novērtēt jaunāko ieguvumu Raimonda Gabrāna personā pēc aizsarga veiksmīgā debijas mača jaunās komandas rindās, Melderis ir apmierināts ar redzēto: "Skaidrs, ka fiziski viņš varbūt vēl nav labākajā kondīcijā, un tas nedaudz vēl traucē aizsardzībā nospēlēt tik labi, cik viņš var, bet ar uzbrukumu viss ir kārtībā. Labi kontrolēja spēli, savāca un vadīja komandu laukumā, saasināja, kad tas bija nepieciešams un beigās, kad bija jāpārvar zonas presings, uzņēmās iniciatīvu." Uzvarā pār galvaspilsētas "baroniem" Raimonda kontā 29 minūtēs astoņi punkti, sešas piespēles, piecas bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes. "Ja nemaldos, tad sešas piespēles ir mūsu šīs sezonas rekords kādam no spēlētājiem," klāsta Melderis.

Tāpat Valmierā nav beigušies meklējumi garā gala pastiprināšanai. "Negribam sasteigt ar lēmumiem," skaidro treneris. "Meklējam tādu, ko varam atļauties, bet tai pat laikā, kurš būs nopietns palīgs. Mums nevajag spēlētāju tikai tāpēc, lai būtu kādā citā ādas krāsā vai tautībā, bet no kura nekāds palīgs nebūtu, jo tad mūs varētu nesaprast."

  +6 [+] [-]

, 2010-11-29 17:11, pirms 13 gadiem
Ja Kaufmanis vada saspēli daudz piespēles nevar gaidīt!

  +3 [+] [-]

, 2010-11-29 18:00, pirms 13 gadiem
Es pat teiktu ka sita ir labak. Metiens labs, caurgajiena ar var iziet. Lai tikai megina

  +2 [+] [-]

, 2010-11-29 18:54, pirms 13 gadiem
Pareizs lēmums! Tagad aizsargus sanāk sadalīt tā:
PG Gabrāns, Šlesers
SG Kaufmanis, Virsis

  +1 [+] [-]

, 2010-11-29 19:24, pirms 13 gadiem
U-20 čempionātā kas risinājās Rīgā izlases sastāvā spēlēja pa 2 numuru. Reāli Kauča ir labāks shooters nekā saspēles diriģents.

     [+] [-]

, 2010-11-29 20:06, pirms 13 gadiem
malacis jank ,turies

     [+] [-]

, 2010-11-29 22:25, pirms 13 gadiem
Veiksmi kaučam,es domāju,ka viņš ar šito tikai iegūs,jo viņš ir punkta mašīna nevis piespēļu dalītājs