Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Edgars Buļs: "Pēc iekļūšanas finālā emocijas šķīda"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Edgars Buļs: "Pēc iekļūšanas finālā emocijas šķīda"
Edgars Buļs un Kamaka Hepa 2024. gada maijā. Foto: Rīgas Zeļļi

"Sportiskie rezultāti pirms gada šķita otršķirīgi, galvenais bija vispār ienākt līgā. Apetīte rodas ēdot. Labi iesākot debijas sezonu, gribējām arī pabeigt līmenī. Šobrīd esam ļoti gandarīti, priecīgi un lepni – neraugoties uz zaudējuma rūgtumu finālsērijā," pēc pirmā Latvijas Basketbola līgas fināla kluba vēsturē teica "Rīgas Zeļļi" prezidents Edgars Buļs.

“Neesi sīkstulis – nopērc biļeti,” 2023. gada rudenī Buļs video reklāmā uzrunāja basketbola cienītājus. Tas bija nozīmīgs solis kluba tuvināšanā pasaules standartiem, piedāvājot profesionālo sportu kā augsta līmeņa izklaidi.

Buļa piedāvājums drīzāk bija evolūcija, nevis revolūcija. Arī VEF vadība ir pārdevusi abonementus, pieteikusi kampaņu “100 sponsori x 10 tūkstoši” un spēlēs piedāvājusi dažādas izklaides, taču “Rīgas Zeļļi” spēra soli tālāk. Debitanti sāka veidot nopietnu atgriezenisko saiti ar saviem atbalstītājiem.

“Pagājušajā gadā atnācu uz sezonas pēdējo spēli. “Izbaudiet titulu pēdējo reizi,” teicu čomiem (VEF prezidentam) Gatim Jahovičam un (padomes priekšsēdētājam) Jānim Blūmam. Tajā brīdī tas, protams, bija domāts kā joks,” trešdien pusstundu pēc fināla smaidot atcerējās Buļs.

Joks pārtapa realitātē – 2024. gada maijs dāvāja pirmo Rīgas klubu finālu kopš 2010. gada dueļa starp “Baronu” un VEF. “Esam priecīgi par sapņa piepildīšanu – izveidot klubu. Tautas klubu, ar biedriem, ar papildus izklaidi, tieši kā vēlējāmies. Izskatās, ka skatītājiem patīk – fanu bāze izveidojusies jau pirmajā sezonā.”

Izņemot atsevišķus gadījumus, Latvijas klubu sacensībās ierasts, ka lielākā daļa skatītāju spēlēs ierodas neitrālā apģērbā. “Rīgas Zeļļi” mainīja šo tradīciju – rozā kreklos tērptie kluba atbalstītāji finālsērijā spēja piepildīt pāris sektorus gan Rīgas arēnā, gan DSN un Daugavas sporta namā.

Komanda nelika vilties. Lai gan klubam pagaidām nav savas mājvietas un treniņi notiek “Turības” zālē, “zeļļi” pirmajā sezonā sakrāja sešas uzvaras pret Latvijas flagmaņiem (pret BK “Ventspils” 4-2, pret VEF 2-8). Iznākums – sasniegts fināls gan Latvijas kausā, gan Latvijas basketbola līgā.

Priecīgākais brīdis? “Uzvara pusfināla sērijā pār Ventspili. Tajā brīdī emocijas šķīda, jo sasniedzām vairāk par plānoto. “Top 3” pievienošu vēl abas uzvaras pār VEF – pamatturnīrā un finālsērijas trešajā spēlē. Bijām ļoti gandarīti, ka finālā atzīmējāmies ar uzvaru un neļāvām sevi noslaucīt.”

Debitanti ieguva daudz balvu un sezonas atzinību, tiesa, izjuta arī pirmajam gadam raksturīgās pārmaiņas komandas sastāvā. “Rozā” formu pielaikoja 24 spēlētāji, bet sezonas izšķirošās cīņas “Zeļļi” aizvadīja bez Latvijas 3x3 izlases dalībniekiem Zigmāra Raimo un Franča Lāča.

Bijām apsolījuši viņiem braucienu uz Parīzes kvalifikāciju (Honkongā). Olimpiskās spēles tomēr ir lielāks mērķis par “Zeļļiem”. Saprotam puišu lēmumu, lai gan, protams, finālsērijā abi būtu noderējuši laukumā. Pēc kvalifikācijas abi turpināja atbalstīt komandu, dodot pozitīvu enerģiju. Ļausim viņiem piepildīt olimpisko sapni – pēc tam skatīsimies tālāk.”

Kluba prezidents neizslēdz iespēju, ka rudenī “Rīgas Zeļļi” varētu iepeldēt starptautiskos ūdeņos. “Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ģenerālsekretārs Edgars Zanders mūs nopietni uzrunāja jau pirms debijas sezonas. Toreiz apsēdāmies un sapratām, ka mums tam nav finansējuma. Ar Edgaru uzturam regulāru komunikāciju, un šobrīd pirms jaunās sezonas jautājums atkal paliek atvērts.”

“Ja atradīsim naudu, piemēram, jutīsim atbalstu no pašvaldības vai iegūsim privātos sponsorus, kuriem būs svarīgi spēlēt starptautiskā turnīrā, pieteiksimies. Vajadzīgs laiks saprast – kas, ko, kā un cik. Skatīsimies, ko nesīs starpsezona – gala lēmumu pieņemsim tuvāk rudenim. Vasara klubam būs karsta visām jomās – būs jānotur līmenis sportiski, organizatoriski, finansiāli, un visur jāsper solis uz priekšu.”

     [+] [-]

, 2024-05-23 20:36, pirms 3 nedēļām
baigi nesekoju līdzi komandas veidošanas procesam, bet nav pirmais gadījums, kad tikko veidota komanda jau spēlē finālā - ASK... SKONTO...

  +1 [+] [-]

, 2024-05-23 22:34, pirms 3 nedēļām
Tas tikai diemžēl tikai liecina par LBL līmeni kad tāds veidojums tiek līdz finālam

  +1 [+] [-]

, 2024-05-23 23:01, pirms 3 nedēļām
Semarter rakstīja: Tas tikai diemžēl tikai liecina par LBL līmeni kad tāds veidojums tiek līdz finālam
nevar nepiekrist...
un vēl - kaut kādi džeki pasaka: mēs gribam spelē virslīgā...
LBL - bez stresa... tikai līdz 19.augustam savāciet vismaz 8 spēlētājus un izdomājat klubam formas...

  +2 [+] [-]

, 2024-05-23 23:55, pirms 3 nedēļām
Gatis rakstīja: nevar nepiekrist...
un vēl - kaut kādi džeki pasaka: mēs gribam spelē virslīgā...
LBL - bez stresa... tikai līdz 19.augustam savāciet vismaz 8 spēlētājus un izdomājat klubam formas...
Nujā. Atšķirībā no futbola, neviens LBL2 klubs nopietni nevēlas spēlēt LBL1, attiecīgi, jāņem (vai jāpriecājas) par dajebkādu ukraini vai Buļu, kurš vēlas uzgriezt bumbu pie mums.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-24 00:26, pirms 3 nedēļām
Semarter rakstīja: Tas tikai diemžēl tikai liecina par LBL līmeni kad tāds veidojums tiek līdz finālam
Īsti nesaprotu, kas tam veidojumam ir tāds, ka viņu tikšana finālā ir tāds pārsteigums? Manuprāt, izcili trāpīja ar leģionāriem, neredzu iemeslu tavam izteikumam.
Cita lieta, ka bēdīgi, ka var tā uzreiz tikt augstākajā līgā, bet Latvijas sporta specifika ir tāda, ka, izņemot futbolu, kurā var kaut ko nopelnīt, citos sportos neviens baigi neraujas uz tām augstākajām līgām, jo tie ir tikai papildu izdevumi.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-24 00:35, pirms 3 nedēļām
...gan Rīgas arēnā, gan DSN un Daugavas sporta namā...

Interesanti.. DSN un Daugavas sporta nams.. tās cik saprotu pavisam citas zāles 😅

  +1 [+] [-]

, 2024-05-24 05:29, pirms 3 nedēļām
funkyz rakstīja: Īsti nesaprotu, kas tam veidojumam ir tāds, ka viņu tikšana finālā ir tāds pārsteigums? Manuprāt, izcili trāpīja ar leģionāriem, neredzu iemeslu tavam izteikumam.
Cita lieta, ka bēdīgi, ka var tā uzreiz tikt augstākajā līgā, bet Latvijas sporta specifika ir tāda, ka, izņemot futbolu, kurā var kaut ko nopelnīt, citos sportos neviens baigi neraujas uz tām augstākajām līgām, jo tie ir tikai papildu izdevumi.
Ne tikai Latvijas, bet vispār. Citur spēlēt augstākajā līmenī ir prestižs un tikai tāpēc kāpj augšā. Mums vairāk naudu skatās

  +1 [+] [-]

, 2024-05-24 09:15, pirms 3 nedēļām
To Gatis -
Nejaucam, lūdzu. ASK pirmajā sezonā nebija finālā.
Skonto bija tie paši vecie Brocēni, tikai ar citu nosaukumu. Tādēļ šis piemērs nevietā.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-24 09:53, pirms 3 nedēļām
Pie negatīvā ka marinēja daudz jauno kas pat aizgāja Maura , Dembskis, Niedra un beigās Play off nemaz nesspēlēja Galdiņš, Mamajs un ar pompu izziņotie Skrinda un Sondors

  +2 [+] [-]

, 2024-05-24 11:43, pirms 3 nedēļām
Witslenamitea rakstīja: Pie negatīvā ka marinēja daudz jauno kas pat aizgāja Maura , Dembskis, Niedra un beigās Play off nemaz nesspēlēja Galdiņš, Mamajs un ar pompu izziņotie Skrinda un Sondors
Vienīgais klubs, kurš tik ātri atteicās no jauno audzināšanas. Pie tam, neredzu ar ko Skrinda nevarēja spēlēt, kā otrais varēja + ja nemaldos viņš trīni arī iemest varēja

     [+] [-]

, 2024-05-24 13:55, pirms 3 nedēļām
Witslenamitea rakstīja: Pie negatīvā ka marinēja daudz jauno kas pat aizgāja Maura , Dembskis, Niedra un beigās Play off nemaz nesspēlēja Galdiņš, Mamajs un ar pompu izziņotie Skrinda un Sondors
Pieminētie aizgājēji nekādi jaunie nemaz nav, ja šajā vecumā nespēj parādīt savas spējas, tad jāsāk domāt par citu karjeru. Par marinēšanu nepiekristu, bet par to, ka nevienu jauno neatrada un neuzcēla saulē gan, jo Vītoli, Skujas u.t.t. jau stabili spēlēja iepriekšējās sezonās.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-24 14:13, pirms 3 nedēļām
Tagad laikam fanu bāze skaitās radinieki, kas uzvelk komandas formu tribīnēs😅 interesanti, ka spēlētāji tik ilgi pēc spēlēm katrs aiziet pie atsevišķiem “fanu bāzes” pārstāvjiem ilgi mīļojas un runājas😅 laikam ļoti tuvas attiecības ar saviem faniem😅 šie saucamie fani ātri vien kļūs par citas komandas fanu bāzi😅 kolīdz kāds spēlētājs aizies uz citu komandu, tad šie būs fani citiem😅😅😅 galvenais jau ir sevi slavēt, tie 400 cilveki arēnā ar ielugumiem ir tas lieliskais mārketinga veiksmes stāsts un tautas komanda?😅

  +4 [+] [-]

, 2024-05-24 15:33, pirms 3 nedēļām
bārda un sifons rakstīja: Tagad laikam fanu bāze skaitās radinieki, kas uzvelk komandas formu tribīnēs😅 interesanti, ka spēlētāji tik ilgi pēc spēlēm katrs aiziet pie atsevišķiem “fanu bāzes” pārstāvjiem ilgi mīļojas un runājas😅 laikam ļoti tuvas attiecības ar saviem faniem😅 šie saucamie fani ātri vien kļūs par citas komandas fanu bāzi😅 kolīdz kāds spēlētājs aizies uz citu komandu, tad šie būs fani citiem😅😅😅 galvenais jau ir sevi slavēt, tie 400 cilveki arēnā ar ielugumiem ir tas lieliskais mārketinga veiksmes stāsts un tautas komanda?😅
VEFam pat tāda nav...

  -2 [+] [-]

, 2024-05-24 16:06, pirms 3 nedēļām
Murlāpsis rakstīja: VEFam pat tāda nav...
Nemaz😅 tikai nez kāpēc viss osc spēles beigās kājās stāvot bļāva RĪGAS VEF un VEFs vispār ir vienīgie kuriem ir aktīvs fanu sektors, nevienam citam LV klubam pat tāda nav😅 zeļļiem rada gabals vienīti ar bungu klapē, riktīga fanu bāze😅 Kamēr VEF komanda ar saviem patiesiem faniem, nevis radiem, līdz rītam svin Adrejostā KoYā čempionu titulu😅 galvenais jau ir sev uzburt pasaku valsti kurā iztēloties ka dzīvo un uzdot to par realitāti😅

  +2 [+] [-]

, 2024-05-24 16:28, pirms 3 nedēļām
bārda un sifons rakstīja: Nemaz😅 tikai nez kāpēc viss osc spēles beigās kājās stāvot bļāva RĪGAS VEF un VEFs vispār ir vienīgie kuriem ir aktīvs fanu sektors, nevienam citam LV klubam pat tāda nav😅 zeļļiem rada gabals vienīti ar bungu klapē, riktīga fanu bāze😅 Kamēr VEF komanda ar saviem patiesiem faniem, nevis radiem, līdz rītam svin Adrejostā KoYā čempionu titulu😅 galvenais jau ir sev uzburt pasaku valsti kurā iztēloties ka dzīvo un uzdot to par realitāti😅
Nu jau tu te bur pasakas par VEF fanu bāzi! Tie paši ģimenes locekļi vien ir. Saldu un Gulbenē ir 10x labākas fanu bāzes par VEF un Zeļiem kopā!

     [+] [-]

, 2024-05-24 16:54, pirms 3 nedēļām
pinkainis rakstīja: Nu jau tu te bur pasakas par VEF fanu bāzi! Tie paši ģimenes locekļi vien ir. Saldu un Gulbenē ir 10x labākas fanu bāzes par VEF un Zeļiem kopā!
Es runāju par aktīvajiem faniem, nevis skatītājiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-24 18:38, pirms 3 nedēļām
bārda un sifons rakstīja: Nemaz😅 tikai nez kāpēc viss osc spēles beigās kājās stāvot bļāva RĪGAS VEF un VEFs vispār ir vienīgie kuriem ir aktīvs fanu sektors, nevienam citam LV klubam pat tāda nav😅 zeļļiem rada gabals vienīti ar bungu klapē, riktīga fanu bāze😅 Kamēr VEF komanda ar saviem patiesiem faniem, nevis radiem, līdz rītam svin Adrejostā KoYā čempionu titulu😅 galvenais jau ir sev uzburt pasaku valsti kurā iztēloties ka dzīvo un uzdot to par realitāti😅
Kur haļava, tur daudz svinētāji sarodas...

  +2 [+] [-]

, 2024-05-24 21:09, pirms 3 nedēļām
Murlāpsis rakstīja: Kur haļava, tur daudz svinētāji sarodas...
Piekrītu, gluži tāpat kā dažam labam virslīgas futbola klubam, ja nāc fanot, tad pēc spēles dabūsi aliņus un čipsus, tieši tas pats ar vef

  +1 [+] [-]

, 2024-05-24 21:32, pirms 3 nedēļām
tev - tas kas pie miskastēm dzīvo. tava VEF fanu bāze ir padsmit, labi ja, apdolbijušies jaunieši, kas zālē neieiet kamēr kaut ko nav ierāvuši? Neviss viss OSC, bet gan puszālē VEF atbalstīja tāpēc, ka atbalstītāju/naudas devēju bari bija ieradušies uz " nohaipotu" finālsērijas spēli, kas varēja būt pēdējā un tāda arī bija. Tā kā, beidz muldēt par VEF fanu bāzi.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-25 00:14, pirms 3 nedēļām
LetterTwo rakstīja: tev - tas kas pie miskastēm dzīvo. tava VEF fanu bāze ir padsmit, labi ja, apdolbijušies jaunieši, kas zālē neieiet kamēr kaut ko nav ierāvuši? Neviss viss OSC, bet gan puszālē VEF atbalstīja tāpēc, ka atbalstītāju/naudas devēju bari bija ieradušies uz " nohaipotu" finālsērijas spēli, kas varēja būt pēdējā un tāda arī bija. Tā kā, beidz muldēt par VEF fanu bāzi.
Viņš neko nepareizu nepateica, augstākajā līgā, VEFam neatkarīga fanu kustība ir patstāvīgākā un ar augošu tendenci.

Par ieraušanu iesaku paklusēt, ne viņi pirmie, ne pēdējie, tas pat nav pieminēšanas vērts. Savu bezjēdzīgo heitu var nepieminēt un vairāk kā pusszāle. Pie tam, beigās vēl pamanījās dažs labs būt par vef, kuri bija rozā tērpti

     [+] [-]

, 2024-05-25 00:15, pirms 3 nedēļām
Murlāpsis rakstīja: Kur haļava, tur daudz svinētāji sarodas...
Tu vari beigt čīkstēt un savu liekulību pievaldīt? Tev vispār ir kāda vērtība kā cilvēkam, vai mūžīgais zaudētājs?

     [+] [-]

, 2024-05-25 00:50, pirms 3 nedēļām
Gatis rakstīja: baigi nesekoju līdzi komandas veidošanas procesam, bet nav pirmais gadījums, kad tikko veidota komanda jau spēlē finālā - ASK... SKONTO...
ASK un Skonto tomēr bija ar salīdzinoši dziļām kabatām - vai tas bija Indriksons + pa kādam VV kontaktam no bročiem, vai Parex.

Buļs bij gatavs pārdot savas nēsātās biksītes, lai tiktu pie papildus / pūļa finansējuma.

     [+] [-]

, 2024-05-25 08:20, pirms 3 nedēļām
Sporta novērotājs rakstīja: ......Pie tam, beigās vēl pamanījās dažs labs būt par vef, kuri bija rozā tērpti !!!
Nu čalīt Nelej čugunu
VEFs ar garmataino bļāvēju mikrafonā ,kas ar savām olām tipa gleznojis.... arī nevarēja sabļaut zāli,jo to "fanu "bija tikai tie aprijušies tīņi ar bungām kuriem domājams ,ka maksā tāpat kā to darīja Cvaņķis Lainerā un Baronā

     [+] [-]

, 2024-05-25 12:13, pirms 3 nedēļām
BELAZ rakstīja: Nu čalīt Nelej čugunu
VEFs ar garmataino bļāvēju mikrafonā ,kas ar savām olām tipa gleznojis.... arī nevarēja sabļaut zāli,jo to "fanu "bija tikai tie aprijušies tīņi ar bungām kuriem domājams ,ka maksā tāpat kā to darīja Cvaņķis Lainerā un Baronā
Tāds cirvis😅 jebal😆 ja jau vefs maksātu, tad nebūtu loģiski to darīt “tipa” zolīdiem cilvēkiem, lai atnāk pabļaut?😅 nevis jauniešiem kuri vēl pālī atnāk?😅 priekš kam tad vefam pazorīt sevi ja jau viņi maksā naudu faniem?😅😅😅 neeesi tik tālu aizdomājies, klaun?😅 zeļļu fani ar Brēmani un Gloriju Grevcovu priekšgalā un Baibu Liepiņu jau vien visu pasaka😅 čempionu līgā arī visus sadzen piespiedu kārtā arēnā fanot par vefu😅 visiem maksā pie ieejas lai iet iekšā😅😅😅 nav jau brīnums ka šitādi fano par zeļļiem, kā saka ar savējiem Brēmani un Grevcovu😅

     [+] [-]

, 2024-05-25 12:17, pirms 3 nedēļām
LetterTwo rakstīja: tev - tas kas pie miskastēm dzīvo. tava VEF fanu bāze ir padsmit, labi ja, apdolbijušies jaunieši, kas zālē neieiet kamēr kaut ko nav ierāvuši? Neviss viss OSC, bet gan puszālē VEF atbalstīja tāpēc, ka atbalstītāju/naudas devēju bari bija ieradušies uz " nohaipotu" finālsērijas spēli, kas varēja būt pēdējā un tāda arī bija. Tā kā, beidz muldēt par VEF fanu bāzi.
😆 jebal😄 labāk apdolbījušies jaunieši nekā lielākie Latvijas politikas klauni Brēmanis Rūdolfs un Grevcova, abiem krimināllietas, abi rozā kreklos fano!😅 Rūdis mazajā elvītī pārtraukumā ieskrien pēc mazā šnabīša, iet sētā izpļaut ar savu drušku, līdz no vef faniem dzirdēja lai pi sās prom vatņiks😅 Sarkanu mūli nokaunējies aizgāja uz OSC😄 Buļa slapjie sapņi par biļešu pirkšanu arī ātri aprāvās😄 jau sen kā visi tiek ar ielūgumiem, un tāpat atnāk 200 cilvēki no kuriem puse radinieki un otra puse biedri😄 tautas komanda😄😄😄

     [+] [-]

, 2024-05-25 13:58, pirms 3 nedēļām
BELAZ rakstīja: Nu čalīt Nelej čugunu
VEFs ar garmataino bļāvēju mikrafonā ,kas ar savām olām tipa gleznojis.... arī nevarēja sabļaut zāli,jo to "fanu "bija tikai tie aprijušies tīņi ar bungām kuriem domājams ,ka maksā tāpat kā to darīja Cvaņķis Lainerā un Baronā
Es toč zinu, ka neviens viņiem nemaksā un čaļi paši kuļas ar saviem līdzekļiem. Tapēc jau viņi ir vieni no labākajiem kodieliem ja ne labākais estlat līgā, īpaši ņemot vērā, ka klubs ir nolaidis arī lažu pret viņiem.

Un nav nekādas nozīmes, ka dzer, jo čalīt, Tu neesi žalgira spēles laikā bijis tur. Tur tonnas izdzer vienā spēlē

     [+] [-]

, 2024-05-25 20:34, pirms 3 nedēļām
Beidz taču vienreiz taisnoties un čīkstēt, pamuļķi

     [+] [-]

, 2024-05-25 21:22, pirms 3 nedēļām
Murlāpsis rakstīja: Beidz taču vienreiz taisnoties un čīkstēt, pamuļķi
Liekulis ierunājās. Nožēlojami. Liekulība ir lupatu iezīme

     [+] [-]

, 2024-05-26 02:34, pirms 3 nedēļām
Tas ir labi, ka šī komanda ienāca līgā. Savādāk tā LBL galīgi švaki izskatītos. Vismaz kaut kas jauns un svaigs un kā izrādās, ne uz vienu sezonu, bet projekts turpināsies.