Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gulbis: ''Nebija ilgi jādomā, lai izšķirtos par labu VEF piedāvājumam''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Gulbis: ''Nebija ilgi jādomā, lai izšķirtos par labu VEF piedāvājumam''
Mārtiņš Gulbis. Foto: EuroCup Women

Latvijas pašreizējā čempione basketbolā un valsts titulētākā komanda ''VEF Rīga'' šodien izziņoja jaunu galveno treneri. Nākamajā sezonā uz kluba komandtiltiņa stāsies Mārtiņš Gulbis, kuram tā būs atgriešanās vīriešu basketbolā pēc četru gadu pārtraukuma. Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Gulbis izklāstīja pārrunu procesu ar VEF vadību, slavēja organizāciju par tās uzticību galvenajam trenerim, kā arī iezīmēja komandas komplektācijas un Eirokausu nianses un to, kā, visticamāk, būs atkal trenēt savu vecāko brāli.

''Piedāvājums nāca diezgan strauji pēc sezonas beigām. Acīmredzot VEF organizācijai jau bija kādas indikācijas, ka Jānis Gailītis varētu beigt savu garo stāstu VEF komandā. Uzreiz pēc sezonas beigām bija tāda iespēja. Acīmredzot arī VEF vadība bija informēta, ka man arī ir iespējas kaut kur doties. Diezgan ātri sapratām vīziju un sapratām, ka gribam kopā doties pēc panākumiem. Man nebija ilgi jādomā, lai izšķirtos par labu VEF piedāvājumam,'' par savu nonākšanu Latvijas čempiones galvenā trenera amatā sacīja Mārtiņš Gulbis.

33 gadus vecais latviešu stratēģis ''VEF Rīga'' galvenā stratēģa amatā aizstās Jāni Gailīti, kurš, visticamāk, tuvākajā laikā kļūs par Vācijas Bundeslīgas kluba ''Syntainics MBC'' galveno stūrmani. Gailītis VEF organizācijā bijis kopš tās atjaunošanas 2007. gadā. Sākotnēji kā spēlētājs, bet vēlāk kā treneris. Kopš 2015. gada Gailītis bija VEF galvenais treneris.

Lukas Banki asistenta Latvijas izlasē ilgo darbu Rīgas klubā atzīmēja arī jaunais vefiņa stratēģis Gulbis: ''Tas, pirmkārt, liecina, ka organizācija ir ar ļoti tālredzīgiem mērķiem un pareizu pieeju. Mūsdienās, manuprāt, ir tendence pārāk ātri jebkurā organizācijā atlaist trenerus, ja paskatāmies uz Balkānu pusi un arī visaugstāko līmeni Eirolīgā. Tās organizācijas, kurām treneri ir ilgāk par diviem, trīs gadiem, arī sasniedz augstākās virsotnes ilgtermiņā. Skaidrs, ka ir kaut kādi izņēmumi, bet kopumā noteikti uzticība bija viens no galvenajiem faktoriem, kas arī mani uzrunāja. Tas vienkārši dod vīziju un cerību, ka trenerim tiks dota iespēja. Skaidrs, ka tiks prasīts daudz, bet noteikti uzticība trenerim ir ļoti svarīgs aspekts, lai sasniegtu panākumus.''

Iepriekš lielākoties par VEF komplektāciju bija atbildīgs tieši galvenais treneris. Kā portālam ''Sportacentrs.com'' izteicās Mārtiņš Gulbis, nekam būtiski nevajadzētu mainīties: ''Domāju, ka nemainīsies, jo galu galā par rezultātu atbild treneris. Uzklausīšu, un arī iepriekš, cik sapratu, ir bijuši vairāki cilvēki, kas pasaka savu viedokli, bet beigu beigās galvenais treneris pieņem lēmumu. Tas noteikti ir vairāku cilvēku kopums, kas uzklausa viens otru, pasaka kādas labas piebildes, jo ir svarīgi ievākt pēc iespējas vairāk informācijas par spēlētāju, jo sevišķi, ja tas ir ārzemnieks. Ir svarīgi, ka ir tāds cilvēks kā Jānis Blūms, kurš ir iepriekš spēlējis augstā līmenī. Viņam ir kontakti ar aģentiem, un aģenti var palīdzēt ar pareizo informāciju par konkrētajiem spēlētājiem.''

Iepriekšējās sezonās ''VEF Rīga'' arī bija Latvijas vienīgā pārstāve augstākā līmeņa Eiropas klubu turnīros. Vēlme nākamajā sezonā turpināt spēlēt FIBA Čempionu līgā esot, taču garantiju par pamatturnīru vēl neesot: ''Precīzas un simtprocentīgas atbildes man nav, bet, cik sapratu, indikācijas ir tās labākās. Neskriesim notikumiem pa priekšu. Ceru, ka drīz. Nezinu precīzi, kad ir FIBA sēde. Par to īpaši daudz nedomāju, bet ceru, ka tuvākajā laikā tas taps zināms. Visam jābūt kārtībā.''

Paralēli darbam ar VEF vīriešu komandu, Gulbis turpinās vadīt arī Latvijas sieviešu izlasi, kļūstot par pirmo latviešu treneri, kurš apvienos šādus amatus.

''Tāds bija viens no maniem nosacījumiem – man ir jāpaliek sieviešu izlasē, jo tur neesmu līdz galam pabeidzis darbu. Neesmu tāds cilvēks, kurš iesāk kaut ko un nepabeidz. Par atšķirībām neesmu īpaši domājis. Pārejot uz sieviešu basketbolu, man daudzi minēja, ka būs savādāk, bet, ja tā paskatās uz treniņu metodiku un darbu, ir nianses, kas ir mainījušās, bet kopumā tas ir tas pats basketbols. Tas netraucēs ne vienam, ne otram darbam. Tas tikai papildinās manu kā trenera līmeni,'' sacīja Gulbis.

20 gadu vecumā noslēdzot profesionāļa karjeru, kuras laikā viņš paguva pārstāvēt ''VEF Rīga'' arī kā spēlētājs, Mārtiņš Gulbis sāka trenera karjeru un 2012./2013. gada sezonā vadīja Rīgas ''Barons'' komandu, kuru tolaik pārstāvēja viņa vecākais brālis Māris Gulbis.

Nākamajā sezonā pēc 11 gadu pārtraukuma brāļu duets trenera un spēlētāja ampluā, visticamāk, atkalapvienosies VEF komandā.

''Vēl Mārim diemžēl nav līgums, bet cerēsim, ka viss būs labi, atradīsim iespējas un vienosimies. Tas ir liels pagodinājums. Iesāku ceļu kopā ar viņu un ceru, ka arī pabeigšu kopā ar viņu. Man tas ir liels gods – trenēt savu brāli. Gan es, gan viņš kopš iepriekšējās reizes esam izauguši un kaut ko dzīvē pieredzējuši, it īpaši basketbolā – gan rūgtākus brīžus, gan arī pozitīvus brīžus. Vislielākais pagodinājums būs mammai. Viņa noteikti būs super priecīga, ka nebūs jājūt līdzi divām komandām. Ļoti vēlētos kaut tas notiktu. Tas ir liels izaicinājums visiem kopā,'' noslēdzot sacīja Mārtiņš Gulbis.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-03 23:21, pirms 3 nedēļām
Bez darba esošam... ar vienu reālu piedāvājumu... kur likties? 🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2024-06-04 10:21, pirms 3 nedēļām
Šim "pasākumam" atbilstoša divrinde:
AIZSKAN SMIEKLI ZILĀ TĀLĒ,
NU,IR ATKAL LIELIE SMIEKLI!
Foto tikai daļēji atsedz vienu no šī personāža spilgtākajām iezīmēm.