Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmieriešu jaunais treneris: "Galvenie mākslinieki laukumā ir spēlētāji"

Emils Ozerinskis

Valmieriešu jaunais treneris: "Galvenie mākslinieki laukumā ir spēlētāji"
Tomass Keršis. Foto: Jānis Lārmanis

Šodien basketbola klubs "Valmiera Glass/ViA" atklāja savu jauno galveno treneri jaunajai sezonai. Preses konferencē lietuviešu speciālists Tomass Keršis iepazīstināja ar sevi, norādot, ka viņš sagaida brīvu spēles manieri, ļaujot spēlētājiem būt galvenajiem aktieriem laukumā.

Šodien "Valmiera Glass/ViA" publiski atklāja savu jauno galveno treneri, amatā stājoties lietuviešu speciālistam Tomasam Keršim.

Valmieriešu jaunais treneris savā pirmajā uzrunā teica: "Esmu priecīgs pievienoties Valmieras komandai. Saprotu, ka klubs šobrīd ir nolēmis mainīt savu attīstības vīziju. Ticu, ka manas basketbola un personības kompetences ļoti labi iederas kluba attīstības kursā. Satiekoties ar kluba vadību, saprotu ka šie cilvēki ir ļoti kaislīgi par to lietu, kuru viņi dara, un ir ļoti dziļi iesaistīti kluba dzīvē. Jūtos iedvesmots pievienoties tik apņēmīgai grupai. Vienlaikus jūtos pagodināts un izjūtu lielu atbildības sajūtu par to, ka esmu uzaicināts kļūt par galvenās komandas treneri. Ceru, ka spēšu palīdzēt arī jaunatnes sistēmas treneriem attīstīts un kļūt labākiem savā arodā."

"Gaidu, kad varēšu uzsākt darbu kopā ar mūsu komandas spēlētājiem un varēšu piedalīties spēlētāju selekcijā. Droši vien nāksies saprast, ka man būs nepieciešams zināms laiks, lai pielāgotos kultūras ziņā, lai atrastu labu kopīgo ķīmiju un sekmīgi sastrādātos. Esmu pārliecināts, ka mums izdosies atrast kopīgu valodu ar komandas vadību, spēlētājiem, treneru korpusu un visiem iesaistītajiem," izteicās Keršis, kuram jaunajā sezonā komandā būs jāstrādā ar gados lielāoties jauniem spēlētājiem.

Prasīts iepazīstināt ar savu iepriekšējo pieredzi treneris Keršis ieskicēja: "Pats savulaik biju spēlētājs. Spēlēju basketbolu štatos un nedaudz arī profesionāli Eiropā. Karjeru beidzu visai agri, bet trenēju jau vairāk nekā 15 gadus. Šajā laikā esmu trenējis ļoti talantīgus spēlētājus. Mani audzēkņi spēlējuši G-līgā, daži spēlē Eirkokausā. Trenēt elites talanta spēlētājus pieprasa citādas zināšanas, kuras esmu guvis deviņu desmit gadu darbā šādā jomā. Tāpat man ir sešu gadu pieredze trenējot augstākās līgas komandas vīriešu un sieviešu basketbolā"

"Par gaidāmo spēles stilu ir jāsaprot, ka tas prasīs zināmu laiku, lai spēlētāji tajā iejustos, jo mans basketbols ir nedaudz citāds nekā klasiski ierasts. Ticu, ka basketbols kā spēle attīstās ļoti dinamiskā un ļoti ātrā virzienā, kurā aizvien mazāka ietekme ir treneru kontrolei un galvenie mākslinieki laukumā ir spēlētāji. Viņi ir galvenie spēles radītāji, tādēļ basketbolistiem vajadzēs nedaudz laika, lai sāktu justies komfortabli šādā spēlē un būtu efektīgi laukumā. Tas būs izaicinājums gan man, gan spēlētājiem," atklāja 44 gadus vecais lietuviešu speciālists.

"Kad trenē jaunus spēlētājus ir svarīgi iemācīt viņiem to, ko viņi vēl nemāk. Kad vadi profesionālu komandu, tev ir jāpaļaujas uz spēlētāju labākajām īpašībām. Tādēļ atrast šo balansu būs ikdienas izaicinājums, lai palīdzētu spēlētājiem attīstīt savus spēcīgākos elementus. Tas ir izaicinājums, kuru ar nepacietību gaidu un ceru, ka spēsim demonstrēt skaistu un skatāmu basketbolu." atklāja vidzemnieku komandas galvenā trenera posteni ieņēmušais lietuvietis.

Tāpat Keršis atklāja kā jūtas nonākt klubā, kurā iesaistījušies arī aktīvie Latvijas izlases basketbolisti: "Brāļi Bertāni veic ļoti lielu darbu basketbola sabiedrības labā. Viņu klātesamība kluba darbā ļoti ceļ tā prestižu. Esmu pagodināts un pateicīgs, ka varu strādāt šajā organizācijā."

     [+] [-]

, 2022-07-22 13:32, pirms 2 gadiem
Lieliska intervija. Izklausas ļoti labs specialists. Lai izdodas!