Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU rindās turpinās spēlēt Mežulis, Putāns, Arnītis un Dambenieks

Emils Ozerinskis

LU rindās turpinās spēlēt Mežulis, Putāns, Arnītis un Dambenieks
Alberts Putāns. Foto: Māris Greidāns/LU

Pēdējā Latvijas basketbola augstākās līgas komanda, kura sākusi ziņot par savām sastāva aprisēm pirms jaunās sezonas, ir "Latvijas Universitāte", kas pagaidām apstiprinājusi piecu spēlētāju palikšanu studentu komandā.

Pirms gaidāmās sezonas vairāk zināms bija par spēlētājiem, kuri "Latvijas Universitātes" rindas starpsezonā atstājuši. Notikusi pamatīga spēlētāju došanās Kurzemes virzienā. Līdzšinējasi LU līderis Renārs Birkāns uzņēmies izaicinājumu kļūt par "Liepājas" pamatsastāva saspēles vadītāju. Tāpat uz "Liepāju" devās arī Adrians Šnipke. Birkāna dublieris saspēles vadītāja pozīcijā Rendijs Feikners nolēmis atgriezties mājās un papildināt "Saldus" komandas rindas Nacionālajā basketbola līgā (NBL, agrāk LBL2), bet garā gala spēlētājs Aivis Lēmanis pārcēlies uz "Kandava/Anzāģe" vienību. Vēl vairāk LU komandas opcijas ārējā līnijā samazināja Nika Salenieka lēmums studijas turpināt Vidzemes Augstskolā, pārceļoties basketbolu spēlēt uz Valmieru.

Salīdzinoši laicīgi bija zināma spēka uzbrucēja Anrija Miškas palikšana "Latvijas Universitātē" vēl uz četriem gadiem. Pērn pēc pārnākšanas no "Liepājas", Valmieras basketbola audzēknis Miška studentu rindās izcēlās ar 9,4 punktiem un trīs atlēkušajām bumbām.

Pēc bakalaura studiju beigšanas LU rindās palicis saldenieks Kārlis Žunda, kurš savu izglītības ceļu nolēmis turpināt maģistratūrā. Tiešu Žunda varētu pārņemt LU komandas galvenā vilcējspēka funkcijas, pērn perimetra spēlētājam atzīmējoties ar 9,3 punktiem un 4,9 atlēkusājām bumbām vidēji spēlē.

Pēdējās dienās LU ziņo arī par centra spēlētāja Edvarda Mežuļa palikšanu studentu komandas sastāvā. Mežulis pērn guva 7,2 punktus un sakrāja 5,2 atlēkušās bumbas zem groziem. Sagaidāms, ka ārējā līnijā daudz lielāka loma būs jāuzņemas Albertam Putānam, kurām aizvadītajā sezonā 5,2 punkti vidēji mača. Tāpat studentu komanda vēsta par Arvīda Dambenieka spēlēšanu LU rindās arī nākamsezon. Pagājušajā gadā Dambenieka loma bija pieticīga ar 1,8 punktiem mačā. Savikārt Artis Arnītis pēns vidēji guva 6,8 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Pirmās "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas spēles tiks aizvadītas 3. oktobrī. "Latvijas Universitātei" gaidāma studentu cīņa ar "Valmiera Glass/ViA" basketbolisitem.

"Latvijas Universitātes" sastāvs

SpēlētājsDz.g.Aug.Poz.Klubs 19'/20'
Alberts Putāns19981921./2.LU
Arvīds Dambenieks19981851./2.LU
Kārlis Žunda19971943.LU
Artis Arnītis19961963.LU
Anrijs Miška20002074./5.Liepāja/LU
Edvards Mežulis20002005.LU

     [+] [-]

, 2020-09-21 16:59, pirms 4 gadiem
Kad beidzot atdos veco nosaukumu Universitātes Sports?

     [+] [-]

, 2020-09-21 23:26, pirms 4 gadiem
Autor, Niks Salenieks LU 1. komandu pameta jau pēc pirmajām spēlēm pagājšsezon.