Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL bronzas sērija pārceļas uz Ogri

Ritvars Raits
Ritvars Raits

LBL bronzas sērija pārceļas uz Ogri
"Ogre" pret "Jūrmalu" - bezkompromisa cīņa par katru laukuma centimetru
Foto: Jānis Martels

Šodien, 20. maijā, pulksten 18.30 Ogres 1. vidusskolas sporta hallē notiks "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sērijas par 3. vietu otrā spēle starp BK "Ogre" un BK "Jūrmala". Bronzas medaļu pretendentu pirmajā duelī cīņas galotnē pārāki izrādījās jūrmalnieki, bet ogrēnieši ir apņēmības pilni savā laukumā revanšēties.

Kā Jūrmalas, tā arī Ogres komandas ļoti pārliecinoši pārvarēja ceturtdaļfināla kārtu, bet pusfinālā tās jau gaidīja LBL abi paši titulētākie klubi - "VEF Rīga" un BK "Ventspils". Sērijā līdz trim uzvarām "Jūrmala" neko nespēja likt pretī rīdziniekiem (0:3), bet "Ogre" tikai vienā mačā ventspilniekiem piekāpās bez variantiem, vienā spēlē svinēja uzvaru, bet vēl divās kurzemniekus turēja sasprindzinājumā līdz pēdējām sekundēm, sērijā atzīstot "Ventspils" pārākumu ar 1:3. Regulārajā turnīrā "Jūrmalas" un "Ogres" ceļi krustojās četras reizes, trijās no tām uzvaru svinēja jūrmalnieki, bet tikai ceturtajā piegājienā pārāki izrādījās ogrēnieši. Par to, ka visas četras cīņas bija ārkārtīgi spraigas, liecina fakts, ka nevienā no tām uzvarētāju pārsvars nebija lielāks par trim punktiem.

Aizvakar, 18. maijā, abi klubi sāka cīņu ar LBL bronzas medaļām, kas arī turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām. Pirmais mačs notiks BK "Jūrmala" laukumā - Jūrmalas Valsts ģimnāzijā. Pēc pirmā puslaika vadībā ar 40:36 atradās ogrēnieši, bet jau trešajā periodā priekšā ar viena punkta pārsvaru uzvirzījās laukuma saimnieki (56:55), kuri rezultatīvāk aizvadīja arī pēdējo ceturtdaļu, sēriju sākot ar uzvaru - 77:71. Lieliski šo maču aizvadīja jūrmalnieks Uģis Pinete, kurš ar 21 punktu bija pats rezultatīvākais. Viņa komandas biedrs Ervīns Jonāts, kurš, starp citu, ir Ogres Basketbola skolas audzēknis, izcēlās ar izcīnītām deviņām atlēkušajām bumbām, bet Edgara Jeromanova kontā deviņas rezultatīvas piespēles. Ierasti rezultatīvs bija ogrēniešu uzbrukuma līderis Jānis Pozņaks, kuram šoreiz 16 punktu. Ogres komanda izteikti zaudēja cīņā zem groziem (30:43), arī šajā rādītājā labākais starp viesiem bija Pozņaks, bet viņam tikai četras izcīnītas atlēkušās bumbas. Piecas rezultatīvas piespēles Mārča Vītola kontā. Jāpiebilst, ka sērijas pirmajā spēlē gaidīto rezultātu nedeva BK "Ogre" viens no galvenajiem trumpjiem - tālmetieni, jo mērķi sasniedza tikai 5 no 21 raidījuma, kamēr Jūrmalas basketbolisti aiz trīspunktu metienu līnijas precīzi bija 9 no29 mēģinājumiem.

Izslēgšanas spēļu rezultatīvākais basketbolists Ogres komandā ar vidēji 15 vienā mačā gūtiem punktiem ir Jānis Pozņaks, labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām - Kristaps Dārgais (6,3), bet labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs - Rinalds Sirsniņš (5,1). BK "Jūrmala" rindās šajās pašās pozīcijās labākie ir Uģis Pinete (13,3), Deniss Krestinins (5,7) un Edgars Jeromanovs (4,3).

Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija

KomandaKomanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jūrmala-Ogre77:7120.05.23.05.25.05.*27.05.*1 - 0

Maču no Ogres 1. vidusskolas sporta halles tiešraidē translēs "Best4Sport TV".

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība