Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "Būsim atklāti – Latvijā nav klubu sporta"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Gailītis: "Būsim atklāti – Latvijā nav klubu sporta"
Jānis Gailītis un VEF spēlētāji LBL finālsērijā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Citreiz izdarīt daudz ir par maz, lai vinnētu, taču mani spēlētāji izdarīja daudz. Padarīja mani lepnu, jo nepadevās, arī izšķirošās spēles beigās," pēc "Olybet" LBL finālsērijas noslēguma teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

“Paldies maniem un pretinieku spēlētājiem. Atkal spēlējām nestabili – te labi, te slikti. Beigās atgriezāmies spēlē, taču neizmantojām iespējas. Ventspils uzvarēja. Marekam Mejerim – pēc manā rīcībā esošajām ziņām – būs nepieciešami 3-4 mēneši, lai atgrieztos laukumā.

Krusteniskās saites nav plīsušas, ir lūzums. Viņa prombūtne ietekmēja fināla rezultātu. No vienas puses, katru spēlētāju var aizvietot. Pat treneri var aizstāt, taču Mareks bija viens no tiem, kurš atrodas vistuvāk neaizvietojamo sarakstam.

Īsā laikā zaudējām pārāk daudz. Pārkārtošanās nebija vienkārša. Mums bija daudz labu, taču jaunu spēlētāju. Īpaši centra pozīcijā. Ja finālā nevari izmantot jau pārbaudītas vērtības, problēmas ir neizbēgamas.

Neteiktu, ka garais gals noplīsa. Piemēram, Klāvs Čavars ir jauns, perspektīvs spēlētājs, kamēr Ronaldam Zaķim un Juliusam Jucikam ir 10-12 gadu pieredze finālos. Skaidrs, ka šodien vēl nevaram prasīt, lai viņš cīnās kā līdzīgs pret līdzīgu. Manuprāt, Klāva sniegums bija pieklājīgs.

Iļja Gromovs – finālā viņam pretī nāca nestandarta pretinieki. Agresīvi, stipri spēlētāji. Viņam piemērotāki ir pretinieki, kuri spēlē gaisā. Pēdējās spēlēs Iļja nospēlēja nepārliecinoši un šodien nebija gatavs daudz palīdzēt.

Fakts, ka no 27. maija spēlējām reizi divās dienās – iegrieza Mareka savainojums. Ir grūti visu laiku spēlēt tikai ar vienas dienas pauzi. Tā mēdz notikt.

Visa organizācija, visi cilvēki ir fanātiski. Īpaši pašreizējos apstākļos komandu sporta veidos. Izņemot futbolu, ir viens klubs hokejā, kuru visi lamā un... Latvijā nav klubu sporta. (Ivo) Zonni aizdzinām prom. Vēl kādu aizdzinām. Un? Ko darīsim pēc tam?

Jāpasaka paldies cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti. Nav daudz jaunpienācēju. Tāda ir realitāte. Mūs lamā, skatītāji nenāk, kamēr cilvēki iegulda savu brīvo laiku un darbojas. Viņu priekšā varu tikai noņemt cepuri – vairāk tādus fanātus! Īpaši labi, ja viņi ir bagāti.

Mums ir jāveido klubu sports, lai jaunieši varētu atnākt paskatīties uz augsta līmeņa spēlētājiem. Nevar līga turpināt nīkuļot, reāli krītam bezdibenī. Tas ir kopējs darbs – jūs esat vainīgi, mēs esam vainīgi. Strādāsim.

Esmu gandarīts, ka pēc ļoti slikta sākuma izveidojām labu, konkurētspējīgu turpinājumu. Daudzas reizes, tai skaitā fināla sestās spēles beigās, biju lepns par spēlētājiem, ka viņi nepadevās. Nevaru neko pārmest, ja cilvēks dara visu, ko spēj izdarīt un vēl vairāk. Pārvar sevi – atskatoties pēc gada vai diviem, tas bieži ir svarīgāk nekā medaļas vai labs ieraksts dzīvesgājumā.

Mums ir daudz jaunu spēlētāju, kuri nebija vajadzīgi Ventspilij. Klāvs Čavars, savā laikā Iļja Gromovs. Starpsezonā nebija vajadzīgi Artis Ate un Kristaps Janičenoks. Manuprāt, pie mums viņi ir laukumā. Mēs viņiem ticam.”

  -1 [+] [-]

, 2018-06-07 08:45, pirms 6 gadiem
Gailīis latviski māk runāt? PSC lasi un katrs otrais teikums kaut kāda nejēdzība...

  +2 [+] [-]

, 2018-06-07 08:45, pirms 6 gadiem
Tas ka LV nav klubu sports tas ir tā kā attaisnojums VEF zaudējumam? Varbūt vaina ir trenerī?

Ja VEF uzvarētu šo sēriju tad Gailītis teiktu to pašu?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 08:48, pirms 6 gadiem
par to cilvēku, kas kaut ko dara, lamāšanu - pilnīgi piekrītu. Nekad tā arī līdz manai saprašanai nav aizgājusi tā ,piemēram, Jaunupa masveida papagaiļveida gānīšana. Ko viņš tādu sliktu izdarījis? kristālskaidrais mahinators Lembergs, kurš nezin cik nokrāpis saviem paša vēlētājiem-aitām noteikti labāks ne? Galvenā problēma, es uzskatu, ir līgas vadība, kuri laikam pārāk ērti jūtas savos krēsliņos

  +5 [+] [-]

, 2018-06-07 09:05, pirms 6 gadiem
Manuprāt ir pilnīgi nekorekts Gailīša teikums, par spēlētājiem, kas Ventspilij nebija vajadzīgi un tagad VEFā spēlē! Tik pat labi VEFam nebija vajadzīgi Zaķis, Aig. Šķēļe, Jakovičš no kuriem viens izrādījās fināla MVP!

Un ļoti daudz, ko izšķīra, ka tieši BKV nospēlēja kā komanda, bez izteiktām zvaigznēm.

Malači!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-07 09:08, pirms 6 gadiem
Paši viņi sa*isa visu ar vtb plejiem. Nafig tas bija vajadzīgs. 3 jau paredzami grūdieni,mareka trauma un 9 spēles 2 nedēļās. Pirmstam 5 max mēnesī. Ja nu vienīgi vates piķi jaunpupam atmeta lai var dupsi iezieķēt...tākā likumsakarīgs rezultāts. Kam tev komanda ja uz plejiem puse nav gatava un krisīts jau nu blāvs pēc sūda. Tikai un vienīgi gaiļa vaina un viss

  +3 [+] [-]

, 2018-06-07 09:13, pirms 6 gadiem
Ārkārtīgs prieks par Vef zaudējumu, pilnīgi sirdi silda vēl joprojām

  +3 [+] [-]

, 2018-06-07 09:17, pirms 6 gadiem
Vaimanu vaimanu, Martinsonam vairs neļauj atmazgāt tik daudz naudas VEFā, jā, ļoti slikti tas ir..

  +6 [+] [-]

, 2018-06-07 09:47, pirms 6 gadiem
Saprotu Gailīša sāpi un argumentus, bet pārāk pēc attaisnošanās .. BKV tāpat daudz problēmas, bet prata minimizēt un tad izmantot plusus. Traumas bija. Spēļu ritms sabojāts. jaunais Lomažs kļuva par ieroci. bet Gailītim pārbaudītā vērtība Janičenoks pazuda soliņā. lika uz Peresu, bet kļūdījās - mīksts ne kapātājs.

tad nav klubu - ko jūs paši 11 gadus esiet darījuši?

  -2 [+] [-]

, 2018-06-07 09:51, pirms 6 gadiem
DainisU rakstīja: Vaimanu vaimanu, Martinsonam vairs neļauj atmazgāt tik daudz naudas VEFā, jā, ļoti slikti tas ir..
Un uz ko tavuprāt turās viss eiropas sports, F1 un daudzas citas līgas? Savējiem iekakāt jau vieglāk, jo esam tuvāk. Komentārs par Zonni Gailītims labs

  +3 [+] [-]

, 2018-06-07 10:05, pirms 6 gadiem
Spēlēšana krievu līgā bez savas mājas zāles, nespēlēšana pilnu sezonu LBL, ne visai populārā Jaunupa faktors un tad Gailītim gribās, lai uz VEFa spēlēm būtu anšlāgs. Diezgan dīvaina domāšana trenerim.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-07 10:08, pirms 6 gadiem
Regbijā ir klubi, handbolā ir klubi, florbolā ir klubi. Spēlētāji ir lojāli klubiem, mazpilsētās atbalstīti klubi. Bērni trenējas un attīstas. Protams, maz no viņiem kļūst par profiem, bet vai no tā jānoniecina klubi?
Tas, ka basketbolā (it kā) nav sakārtota klubu sistēma, ir tikai pašu vaina. Ja Jaunupiem, Lembjiem, Voiniem un Šnepjiem rūpetu basketbols tad kaut kas arī notiktu profesionāli un siatemātiski.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-07 10:11, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Saprotu Gailīša sāpi un argumentus, bet pārāk pēc attaisnošanās .. BKV tāpat daudz problēmas, bet prata minimizēt un tad izmantot plusus. Traumas bija. Spēļu ritms sabojāts. jaunais Lomažs kļuva par ieroci. bet Gailītim pārbaudītā vērtība Janičenoks pazuda soliņā. lika uz Peresu, bet kļūdījās - mīksts ne kapātājs.

tad nav klubu - ko jūs paši 11 gadus esiet darījuši?
Pagaidi, Tu reāli sagaidu, ka VEF tagad ies citus klubus celt, kamēr savu nav sakārtojuši? Vefam pašiem daudz jāstrādā, ikvienam klubam arī, bet tas neko daudz nedod, ja ar katru sezonu klubi paliek nabadzīgāki un skaitā mazāk, tāpat līgas un savienības vadība vaimanā, ka naudas nav, spinsoru nav utt. Tajā pašā laikā neceļ nekādu ažiotāžu ap visu turnīru un nepalīdz līgu interesantu veidot.

Gailīša komentārs par Zonni tieši laikā, jo, lai vai kāds viņš bija, bet tomēr klubs spēlēja. Tāpat tie fanātiķi ir citās komandās kā Liepāja, Valmiera.

  -3 [+] [-]

, 2018-06-07 10:12, pirms 6 gadiem
knaible rakstīja: Spēlēšana krievu līgā bez savas mājas zāles, nespēlēšana pilnu sezonu LBL, ne visai populārā Jaunupa faktors un tad Gailītim gribās, lai uz VEFa spēlēm būtu anšlāgs. Diezgan dīvaina domāšana trenerim.
Atkal, cik reizes atkārtot, ka vefam ir sava mājas zāle, un pilna sezona, šosezon bija uz LBL kalendāra veidotājiem

  +2 [+] [-]

, 2018-06-07 10:14, pirms 6 gadiem
Visiem ir zināms, kāpēc Zonne aizgāja - dēls beidza spēlēt un nebija ieinteresēts turēt klubu. Klubs pastāvēja tikai dēla dēļ. Būtu vēl kādi dēli, tad jau vēl pastāvētu!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-07 10:17, pirms 6 gadiem
Viss, ko varu uzrakstīt - nebūtu krievu līgas playoffa, būtu VEF labākā situācijā! Krievu līga salauza vienu no Starting 5 spēlētājiem viņiem! Tur varēja kādu spēli atdot un būtiu viss OK, bet bija vajadzīgs Jaunupa ambīcijām, lai tiek krievu līgas playoffā!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-07 10:35, pirms 6 gadiem
Viens variants ir palielināt leģionāru kvotas, lai mazie klubi varētu labāku sastāvu veidot un tas būtu konkurences ziņā labi

  +7 [+] [-]

, 2018-06-07 10:41, pirms 6 gadiem
LBL patreiz ir tikai viena Rīgas komanda LU.
VEF ir pataisīts par staigaļu, līdz ar to par kādiem faniem var runāt, ja atbrauc Ventspils fani (malači) nobradā Rīgas "fanus", tas pats spēlē ar "Kalev" un Jaunups atkal visu loģiski paskaidros, ka mēs. taču Latvijas komanda. Kas pieder viesiem nepieder ne vienam, varbūt VEF vadībai jāsāk ar mazumiņu un jāuzliek par mērķi, lai nākošgad apmeklējums uz spēli būtu vismaz 500 cilvēki un veidot Rīgas fanu bāzi.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-07 10:54, pirms 6 gadiem
vēl viena tāda lietiņa finālsērijas kontekstā, varbūt es kļūdos, bet man liekas vispār bīstami vienā komandā tādi kadri kā Janičenoks un Bērzs. Visu cieņu pieredzējušajiem vīriem, bet nu vismaz no malas izskatās, ka tur baigais risks destabilizēt komandas noskaņojumu. Netiek ar savu kaut kādu ego īsti galā vai kas, bet nu nav lāgā. Vismaz pa tv Janičenoks pastāvīgi kā apvainojies, neapmierināts. Vakar vispār likās, ka viss pie kājas. Bērziņš kā jau Bērziņš. Domāju, ka tur viegli neiet. Vispār komanda neizskatījās labi psiholoģiskajā, emocionālajā plānā. Domāju, tur arī ventspils vinnēja

  +2 [+] [-]

, 2018-06-07 11:26, pirms 6 gadiem
Janičenoks jau piekto sezonu LBL noslēgumā paliek pie sasistas siles.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-07 11:29, pirms 6 gadiem
Vai tad tie nebija VEF Rīga vadītāji, kuri lika šķēršļus Rimbenieka VEF-LSPA spēlēšanai LBL?

  +3 [+] [-]

, 2018-06-07 11:33, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pagaidi, Tu reāli sagaidu, ka VEF tagad ies citus klubus celt, kamēr savu nav sakārtojuši? Vefam pašiem daudz jāstrādā, ikvienam klubam arī, bet tas neko daudz nedod, ja ar katru sezonu klubi paliek nabadzīgāki un skaitā mazāk, tāpat līgas un savienības vadība vaimanā, ka naudas nav, spinsoru nav utt. Tajā pašā laikā neceļ nekādu ažiotāžu ap visu turnīru un nepalīdz līgu interesantu veidot.

Gailīša komentārs par Zonni tieši laikā, jo, lai vai kāds viņš bija, bet tomēr klubs spēlēja. Tāpat tie fanātiķi ir citās komandās kā Liepāja, Valmiera.
nav citi jāceļ (palīdzēt gan varētu, vai vismaz nebojāt darbu kā līdz šim). Gailītis saka "nav klubu", tātad arī par pašiem. VEF joprojām ir tikai komanda, ar neveikliem mēģinājumiem veidot klubu (nepārtraukti mainīgā strstēģija nepalīdz).

pat man zināmās sievietes saprot, ka Barons bija tikai uz laiku, kamēr puikam interese spēlēt..

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 11:37, pirms 6 gadiem
VEF noteikti pievīla vēlme redzēt sastāvā Helmani(tāda sajūta, ka vispār nav nekādu basketbola prasmju, Janičenoku(karjeras norieta dziļākais noriets), Gromovs laikam nekad nesasniegs tādu prasmju līmeni, lai būt komandas pirmais centrs pat LBL līmenī, droši vien nepadodas dressūrai un apmācībai. Čavars ir centīgs zēns, bet te atkal visu noteikts auguma cm un prasmju līmenis, kas viņam ir ļoti ierobežots. Vecvagaru skatoties tomēr brīžiem var redzēt, ka viņā ir tas talants, iespējams vēl izveidosies par sakarīgu spēlētāju. Nu tagad tik atliek gaidīt izlases spēles.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 11:44, pirms 6 gadiem
Nez kādu dziesmu dziedātu Gailītis ja Vef paņemtu zeltu.Tāda žēlošanās sanāca,mikroklimats komandā nebija labs un to parādīja spēle Ventspilī,kad Bērzs sāka psihot uz siliņa.Ate kā spēlētājs Ventspilī bija izsmēlis sevi un labi ir ka aizgāja prom.Leģionārus Ventspils paņēma lētos šogad un izvilka pareizās kārtis ar visiem leģionāriem,kamēr par Vef slavētiem leģionāriem es to neteiktu,īpaši par Meksikāni kam tikai interesēja VTB līga,lai tiktu pie garda kontrakta jaunajā sezonā.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 12:29, pirms 6 gadiem
Ko tu murmini atzīsti zāģi labāk ar saviem perasiem bērziem

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 12:29, pirms 6 gadiem
Ko tu murmini atzīsti zāģi labāk ar saviem perasiem bērziem

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 12:29, pirms 6 gadiem
Ja zelts būtu tad cita dziesma būtu

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 12:35, pirms 6 gadiem
Un nevajag raudāt par kautkādu Meijeri Ventspilnieki visu sēriju spēlēja ar 9ñiem spēlētājiem ko tad viñiem teikt tikuntā samala tās vafelītes HA HA HA

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 12:43, pirms 6 gadiem
Vienalga kurā klubā,bet VEF nekad mūžā nespēlētu pretīgàks klubs vairs nevar būt

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 13:19, pirms 6 gadiem
Vispār vecais zonne savu auklējumu bija gatavs bez nožēlas nolaist podā jau gadus 4-5 atpakaļ jo sajutās kā neatzītais basketbola guru Latvijā Šo agoniju patiešām paildzināja tikai jaunais zonne...
Skudriniekss rakstīja: Visiem ir zināms, kāpēc Zonne aizgāja - dēls beidza spēlēt un nebija ieinteresēts turēt klubu. Klubs pastāvēja tikai dēla dēļ. Būtu vēl kādi dēli, tad jau vēl pastāvētu!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-07 14:25, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: nav citi jāceļ (palīdzēt gan varētu, vai vismaz nebojāt darbu kā līdz šim). Gailītis saka "nav klubu", tātad arī par pašiem. VEF joprojām ir tikai komanda, ar neveikliem mēģinājumiem veidot klubu (nepārtraukti mainīgā strstēģija nepalīdz).

pat man zināmās sievietes saprot, ka Barons bija tikai uz laiku, kamēr puikam interese spēlēt..
Kā tieši ir bojāts? Paskaidro to? Stratēģijas maiņa nav laba lieta, bet jāskatās jau arī no otras puses, ko budžets atļauj, tas jādara.

Par Baronu jā, bet ja būtu treneri, kuri neprotestētu, tad gan jau tagad vēl būtu.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-07 14:27, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Nez kādu dziesmu dziedātu Gailītis ja Vef paņemtu zeltu.Tāda žēlošanās sanāca,mikroklimats komandā nebija labs un to parādīja spēle Ventspilī,kad Bērzs sāka psihot uz siliņa.Ate kā spēlētājs Ventspilī bija izsmēlis sevi un labi ir ka aizgāja prom.Leģionārus Ventspils paņēma lētos šogad un izvilka pareizās kārtis ar visiem leģionāriem,kamēr par Vef slavētiem leģionāriem es to neteiktu,īpaši par Meksikāni kam tikai interesēja VTB līga,lai tiktu pie garda kontrakta jaunajā sezonā.
Drīzāk teiktu, ka viņš vienkārši nogura, jo tagad demonstrēja to pašu, ko sezonas sākumā, par daudz uz sevis ņēma, bet pārējie leģi normāli, pievīla jau vietējie, kuriem bija vairāk kā statistu loma jārāda, bkv, pa lielam nopietni spēle uz diviem vietējiem balstījās

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 17:24, pirms 6 gadiem
"Būsim atklāti" Gailītis nav nopietna līmeņa treneris!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-07 21:01, pirms 6 gadiem
Būsim atklāti - cieta drāte un #PaKrūmiem