Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogrei" pēc piespiedu pauzes pārbaudījums pret "Latvijas Universitāti"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ogrei" pēc piespiedu pauzes pārbaudījums pret "Latvijas Universitāti"
Andre Vokers (#11). Foto: Ritvars Raits

Gaidot Latvijas izlases spēli pret Bulgāriju, plkst. 17:00 risināsies "Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgas spēle, kurā "Latvijas Universitāte" savā laukumā uzņems trīs nedēļas bez spēlēm palikušo "Ogri". Ogrēnieši centīsies pagarināt savu uzvaru sēriju līdz sešiem panākumiem.

Lai arī Eiropā šobrīd visa uzmanība pievērsta Eiropas čempionāta kvalifikācijas burbuļiem, Latvijā šī ir iespēja nepārtraukt vietējā čempionāta norisi un aizvadīt vismaz dažas iepriekš pārceltās spēles, jo uz izlasi izsaukto spēlētāju skaits no vietējās līgas ir minimāls, izņemot "VEF Rīga".

"Ogres" komanda bija viena no tām, kas pēdējā laikā bija spiesta pārcelt virkni spēļu Covid-19 inficēšanās dēļ. Viena no tām bija pagājušajā nedēļā paredzētā spēle pret "Latvijas Universitāti", kad situācija "Ogres" komandā jau bija uzlabojusies, bet trenēties bija gatava tikai daļa no sastāvā esošajiem basketbolistiem. Nu aina ir uzlabojusies un komanda gatava atgriezties laukumā ar spēli pret LU. Ogrēnieši līdz janvāra beigām iekrāja piecu uzvaru sēriju, tostarp pieveicot arī LU ar rezultātu 69:60, bet tam sekojis trīs nedēļu pārtraukums. LU basketbolisti pa to laiku aizvadījuši trīs spēles, uzvarot valmieriešus, kā arī atzīstot BK "Ventspils" un "VEF Rīga" pārākumu.

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās trīs reizes, ogrēniešiem tikai vienreiz tiekot pie pārliecinošas uzvaras (83:58). LU basketbolistu viena no lielajām problēmām ir nestabilais sniegums. Uzvarētas ceturtdaļas mijas ar pamatīgi zaudētām, kas būtiski ietekmējis gala rezultātu. Spēles pret "Ogri" nav bijis izņēmums. Par LU komandas līderi pēdējā laikā izvirzījies Anrijs Miška, kurš tieši pret "Ogri" šosezon guvis 14,3 punktus. Tikmēr "Ogres" komandā pagaidām spēlēs pret LU labāk veicies Andre Vokeram, kurš gan pēdējā tikšanās reizē guva vien septiņus punktus.

"Ogre" pēc atgriešanās basketbola laukumā vēlēsies turpināt uzvaru sēriju, bet LU cīņā par izkļūšanu no pēdējās vietas turnīra tabulā uzvaras vajag nekavējoties. Lai arī priekšā vēl divas tikšanās ar tiešo konkurenti "Valmiera Glass/ViA", valmierieši pēdējās divās spēlēs tikuši pie panākuma un nu jau jūtas krietni komfortablāk. Vai LU izdosies pārsteigt "Ogri", to varēs vērot plkst. 17:00 Best4Sport TV kanālā, gaidot vakara galveno notikumu Latvijas basketbolā - izlases spēli pret Bulgāriju.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga16-288.9Kalev/Cramo11-284.6
2.Ventspils11-568.8Pärnu Sadam17-577.3
3.Ogre11-568.8Avis Rapla12-860.0
4.Liepāja8-850.0Rakvere Tarvas9-1047.4
5.Valmiera Glass/ViA4-1323.5TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte1-185.3Tartu Ülikool7-1433.3
7.---Kalev/TLÜ3-1814.3