Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pēc ceturtās vietas LBL LU maina galveno treneri - Endzela vietā stāsies G.Gailītis

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc ceturtās vietas LBL LU maina galveno treneri - Endzela vietā stāsies G.Gailītis
Gunārs Gailītis (vidū) turpmāk būs ''Latvijas Universitātes'' galvenais treneris. Foto: LU basketbols

Latvijas Basketbola līgas iepriekšējās sezonas ceturtās vietas ieguvēja ''Latvijas Universitāte'' paziņojusi, ka gaidāmajā sezonā par tās galveno treneri strādās līdzšinējais asistents Gunārs Gailītis, jo Guntis Endzels nav akceptējis sadarbības piedāvājumu ar klubu un līdz ar to pušu ceļi šķīrušies.

Pieredzējušais treneris Guntis Endzels par basketbola komandas ''Latvijas Universitāte'' galveno treneri strādāja kopš 2016. gada sezonas, 2021./2022. gada sezonā ar to sasniedzot labāko rezultātu. Latvijas Basketbola līgā studenti aizspēlējās līdz pusfinālam, ceturtdaļfinālā piecu spēļu sērijā ar 3-2 uzvarot ''Valmiera Glass/ViA''. Arī apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā klubs visas sezonas garumā demonstrēja solīdu spēli, čempionātu sākot ar trim uzvarām tikpat spēlēs.

Starpsezonā ''Latvijas Universitātē'' jau notikuši pirmie papildinājumi ne tikai spēlētāju rindās, bet arī menedžmentā, par menedžeri kļūstot Haraldam Kārlim. Nākamās izmaiņas saistītas tieši ar trenera amatu - klubs šodien paziņojis, ka līdzšinējais speciālists Guntis Endzels neturpinās darbu šajā amatā, bet viņa vietā stāsies līdzšinējais asistents Gunārs Gailītis. Speciālistam tā kļūs par pirmo pieredzi kādas Latvijas Basketbola līgas galvenā trenera amatā. Līdz šim ''VEF Rīga'' trenera Jāņa Gailīša brālis vairāk strādājis asistenta lomā, šo funkciju pildot arī šovasar puišu U20 izlasē. Kā zināms portālam ''Sportacentrs.com'', tad Endzelam tika piedāvāts turpināt trenēt klubu, taču viņš nav piekritis sadarbību turpināt.

LU publiskajā paziņojumā pateikusies Guntam Endzelam par pavadīto laiku klubā un viņa sniegto ieguldījumu jauno spēlētāju progresā un sasniegtajos rezultātos. ''LU basketbola sistēmā treneriem ir būtiska loma. Jebkura trenera maiņa ir ne tikai atbildīgs, bet arī emocionāli smags lēmums, jo visi treneri ir ieguldījuši lielu darbu un pilnveidojuši LU basketbola sistēmu. Tādēļ jāsaka paldies liels Guntim Endzelam par aizraujošiem gadiem darbā ar jaunajiem basketbolistiem un vēlos sveikt Gunāru Gailīti ar galvenā trenera stafetes kociņa pārņemšanu,'' kluba oficiālajā paziņojumā citēts kluba ģenerāldirektors Uģis Bisenieks. ''Manuprāt Gunārs ir ne tikai Latvijas Universitātes patriots, bet arī lieliski izprot universitātes misiju basketbolā, jauno spēlētāju vajadzības un ir labs komandas spēlētājs! Es domāju, ka Gunārs būs cienīgs turpinātājs galvenā trenera amatam un dos savu pienesumu, no kā būs ieguvēji visa LU basketbola sistēma.''

''Paldies LU kluba vadībai par uzticēšanos. Liels gods kļūt par reğiona labākās studentu komandas galveno treneri. Ilgu gadu veidoto sistēmu turpināsim pilnveidot, mēģinot sasniegt labākus rezultātus gan skaitļu izteiksmē, gan sagatavot spēlētājus Latvijas dažāda vecuma izlasēm. Gandarījums ir par katru spēlētāju, kurš izgājis mūsu sistēmu un turpina savas gaitas profesionālā basketbolā vai sācis strādāt iegūtajā profesijā. Vasarā esam ieguldījuši lielu darbu gan spēka treniņos, gan basketbola laukumā. Mēģināsim spēlēt studentiem raksturīgo dinamisko basketbolu, kas ir acij tīkams skatītājiem,'' pēc kļūšanas par jauno treneri teica Gunārs Gailītis. Viņa oficiālā debija gaidāma 1. oktobrī, kad ''Latvijas Universitāte'' sāks apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas sezonu pret turnīra jaunpienācēju ''Keila''.

Savas trenera karjeras laikā Guntis Endzels bijis arī tādu komandu kā ''Skonto'', ''Ķeizarmežs'', ''OKarte basketbola akadēmija'', Liepājas ''Lauvas'' un BK ''Saldus'' galvenais treneris. Kā asistents viņš strādājis tādās vienībās kā ''Ventspils'', ''Barons'' un ''Dnipro-Azot''.

Izmantotie resursi:
https://www.bk.lu.lv/zurnali-foto-u...

     [+] [-]

, 2022-09-19 11:02, pirms 2 gadiem
Valmieras izredzes apsteigt LU tagad ir lieliskas...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-19 11:16, pirms 2 gadiem
Wow, tas gan ir liels zaudējums LU.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-19 11:39, pirms 2 gadiem
Paldies Guntim Enzelim un izaugsmi LU komandai, kam dota jauna enerģija un skatījums uz basketbolu

     [+] [-]

, 2022-09-19 12:11, pirms 2 gadiem
Šais laikos no darba var atteikties tikai tādā gadījumā, ja tev jau ir cits darbs. Tad drīz jāseko paziņojumam par Endzela jauno klubu.

     [+] [-]

, 2022-09-19 12:21, pirms 2 gadiem
Pēc pagājušās sezonas Endzelam bija pilnas tiesības prasīt lielāku algu. Ja klubs neprotas, tad... Protams, tas ir tikai mans pieņēmums. Bet LU puikas Endzels bija izdresējis ne pa jokam!

     [+] [-]

, 2022-09-19 12:30, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Pēc pagājušās sezonas Endzelam bija pilnas tiesības prasīt lielāku algu. Ja klubs neprotas, tad... Protams, tas ir tikai mans pieņēmums. Bet LU puikas Endzels bija izdresējis ne pa jokam!
Un te aizmirsti svarīgu lietu, tas ir LU klubs, kas nozīmē, ka budžets ir stipri ierobežot + visticamāk, ka līdz ar to arī algas iespējas ir ierobežotas

     [+] [-]

, 2022-09-19 12:31, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Wow, tas gan ir liels zaudējums LU.
To jau jāskatās sezonā. Nevajadzētu uzreiz norakstīt

     [+] [-]

, 2022-09-19 12:43, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Šais laikos no darba var atteikties tikai tādā gadījumā, ja tev jau ir cits darbs. Tad drīz jāseko paziņojumam par Endzela jauno klubu.
jā, visdrīzāk ir cits piedāvājums, kurš ir labāks.

     [+] [-]

, 2022-09-19 12:51, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: To jau jāskatās sezonā. Nevajadzētu uzreiz norakstīt
Oficālas pārbaudes spēles ir bijušas vai vismaz plānā? Bez tādām, ar jaunu treneri 2 nedēļas pirms sezonas sākuma, turklāt treneri- zaļu gurķi, nekas spīdošs nebriest. Tas, ka bralis ir Latvijas mērogos labs treneris (un tev pat ļoti iet pie sirds), nenozīmē, ka brālis ir līdzvērtīgs.

     [+] [-]

, 2022-09-19 12:55, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Oficālas pārbaudes spēles ir bijušas vai vismaz plānā? Bez tādām, ar jaunu treneri 2 nedēļas pirms sezonas sākuma, turklāt treneri- zaļu gurķi, nekas spīdošs nebriest. Tas, ka bralis ir Latvijas mērogos labs treneris (un tev pat ļoti iet pie sirds), nenozīmē, ka brālis ir līdzvērtīgs.
Gunārs Gailītis ir gatavojis komandu jau visu sagatavošanās posmu un visās līdzšinējās pārbaudes spēlēs bijis tās treneris uz soliņa.