Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Raimo un Lācim divu gadu līgumi, palīdzēs Zeļļiem arī izslēgšanas spēlēs

Emils Ozerinskis

Raimo un Lācim divu gadu līgumi, palīdzēs Zeļļiem arī izslēgšanas spēlēs
Zigmārs Raimo. Foto: Andris Grīnbergs

Līdz Latvijas basketbola vicečempionu titulam un Latvijas kausa finālam savā debijas sezonā uzlekušie "Rīgas Zeļļi" publiski apstiprinājuši Zigmāra Raimo un Franča Lāča atgriešanos rozo rindās. Abi spēlētāji noslēguši ar klubu divu gadu līgumus.

"Rīgas Zeļļu" aplikācijas lietotāji par sastāva papildinājumiem uzzināja jau vakar, bet šodien komandas preses dienests Zigmāra Raimo un Franča Lāča atgriešanos izziņoja plašākai publikai. Interesanti ir tas, ka pietiekami neraksturīgi Latvijas basketbola tirgum, rīdzinieki savu sastāvu komplektē ilgtermiņā, abiem augstāk minētajiem garā gala spēlētājiem un iepriekš izziņotajam komandas kapteinim Uģim Pinetem slēdzot līgumus uz divām sezonām.

Iepriekš pie divu gadu līguma pagarinājumiem tika galvenā trenera Jura Umbraško asistenti Dāvis Čoders un Oskars Zurkovs, tādējādi arī treneru korpusam esot nokomplektētam līdz 2026. gada pavasara izskaņai.

"Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļļs: "Lācis un Raimo ir kā Zeļļu twix, kā Zeļļu dvīņu torņi, kā Zeļļu toms un džerijs - viņi ir nešķirami, tāpēc arī parakstam un izziņojam abus kopā," jokoja kluba prezidents Edgars Buļs. "Ja mēs būtu zinājuši, ka debija sezonā abi neatgriezīsies uz play-off cīņām, visticamāk, viņi nebūtu nonākuši "Rīgas Zeļļi". Bet esam gandarīti, ka pirms gada tomēr riskējām un parakstījām viņus, jo atklājām divus lieliskus basketbolistus. Francis un Zigis bija mūsu spilgtākie spēlētāji sezonas pirmajā pusē, kas veidoja mūsu identitāti - enerģiska cīņa aizsardzībā un nesavtīga komandas spēle uzbrukumā. Un šo īpašību dēļ abi kļuva par kluba fanu mīluļiem. Tāpēc esam ļoti priecīgi, ka arī nākamajās divās sezonās Lācis un Raimo turpinās spēlēt rozā formās!"

"Nevienam nav noslēpums, ka abiem vīriem ir arī otra mīlestība - 3x3 basketbols. Abi ir ļoti stabili kandidāti spēlēšanai Parīzes Olimpiskajās spēlēs. Mums dikti pietrūka abu vīru sezonas svarīgākajos mačos, tāpēc jaunā vienošanās paredz, ka viņi drīkst ļauties 3x3 flirtam visu vasaru un rudeni, bet pēc pievienošanās Zeļļiem abi ir komandas rīcībā līdz sezonas pašām beigām. Tāpēc visupirms novēlēsim Francim un Zigim medaļas Parīzē un tad jau gaidīsim atpakaļ Zeļļos," teica Buļļs.

Jau pagājušās sezonas gaitā "Rīgas Zeļļi" noslēdza divu ar pusi gadu līgumu ar 2006. gadā dzimušo Kristeru Skrindu.

"Rīgas Zeļļi"

SpēlētājsPoz.Aug.Dz. g.Klubs 2024'
Uģis PineteSG1941991Rīgas Zeļļi
Zigmārs RaimoPF2001997Rīgas Zeļļi
Francis LācisPF2001999Rīgas Zeļļi
Kristers SkrindaPF2082006Rīgas Zeļļi

     [+] [-]

, 2024-06-18 18:49, pirms nedēļas
Interesanti kas būs ar Mamaju, Galdiņu , Mauru un Sondoru? Sondoru varētu izīrēt jo uz PF jau daudz spēlētāju