Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis kritizē savējos un tiesāšanu: "Ventspilnieki bija vairāk pelnījuši uzvarēt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gailītis kritizē savējos un tiesāšanu: "Ventspilnieki bija vairāk pelnījuši uzvarēt"
Aigars Šķēle: 21 punkts Latvijas klasikā. Foto: Mikus Kļaviņš

"Ventspils darbībās nebija aprēķina – pārāk maza spēlētāju rotācija. Cepuri nost, puiši cīnījās un, godīgi sakot, viņi bija vairāk pelnījuši uzvarēt," basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis pēc uzvaras nebija apmierināts ar savu vīru veikumu.

Neatkarīgi no sastāvu maiņām, Latvijas klasika ir vērtība – sestdien komandas tikās 91. reizi. VEF izcīnīja sesto panākumu pēc kārtas (96:93), uzlabojot uzvaru un zaudējumu attiecību līdz atzīmei 47-44. Ventspilniekiem nav izdevies uzvarēt kopš 2019. gada 8. maija, kad viņi Rīgā bija pārāki ar 71:80.

Šoreiz intriga saglabājās līdz pēdējai izspēlei. Ventspils kapteinis Māris Gulbis nomānīja aizsargu un tika pie laba metiena no perimetra, taču bumba atsitās pret stīpu, krītot atpakaļ laukumā. Treneris nevarēja ietekmēt izšķirošo uzbrukumu, skaidroja Gailītis. “Pēdējā minūtē spēle ritēja bez pārtraukumiem, tāpēc nebija iespējas to pateikt. Tādās situācijās jāsit sods.

Pirmajā puslaikā komandas parādīja fantastisku rezultativitāti – divatā sameta 112 punktus un realizēja 16 no 26 trīspunktu metieniem (katrai 8/13). VEF kļūdu skaits – trīs – bija divas reizes mazāks nekā pārķerto bumbu skaits un četras reizes mazāks nekā rezultatīvo piespēļu skaits. Šķiet, ka būtu jāpriecājas par tādiem rādītājiem, taču – ne šajā gadījumā.

Drausmīgs izpildījums – sliktākā kvalitāte aizsardzībā, kādu no VEF esmu redzējis...pēdējo piecu gadu laikā?” galvenais treneris pārmeta spēlētājiem par 20 minūtēm, kuru laikā grozā lidoja 57% ventspilnieku metienu un daudzas bumbas tika izmestas bez pretestības. “Ārzemnieku sniegums – zem katras kritikas. Arī daudzu latviešu. Katastrofāli.”

VEF rindās deviņi basketbolisti spēlēja ilgāk par 11 minūtēm, tai skaitā astoņi no 18 līdz 27 minūtēm. Uz ventspilnieku kodola vīriem gūlās ievērojami lielāka slodze – pieci vīri sacentās ap pusstundu vai nedaudz ilgāku laiku. Šajā situācijā Aleksandra Madsena un Aizejas Pineiro piecas piezīmes šķietami nevarēja atstāt izšķirošu iespaidu, tomēr daudzās svilpes rīdziniekus sita ārā no ritma.

“Domāju, ka neviens, izņemot trīs tiesnešus, nesaprata, kas notiek,” treneris dusmojās par soģu darbību, kuras rezultātā mājinieki otrajā puslaikā saņēma 18 piezīmes, kamēr viesiem tādu bija 10. “Skatītāji nenāk, lai redzētu, kā met sodus. Viņi grib redzēt bloķētus metienus, ātros uzbrukumus. Viņi nāk uz basketbolu, nevis pārgurušu un piekusušu tiesnešu iznācienu.”

Gailīti īpaši nokaitināja biežā spēles apturēšana pamatlaika pēdējās 10 minūtēs. “Sen nebiju ko tādu redzējis. Uzskatu, ka tiesnesim nav jābūt galvenajai personai. Nevar iznākt cilvēks un katru spēli mest 17 sodus (domāts Māris Gulbis – Sportacentrs.com). Kas tā par līgu? Tiekat galā ar tiesāšanu!”

VEF otrās ceturtdaļas sākumā panāca 17 punktu pārsvaru – 40:23. Pēc 30 nospēlētām minūtēm rīdziniekiem joprojām bija divciparu pārsvars (82:71), taču pēdējās minūtēs ventspilnieki reāli cīnījās par uzvaru. “Ceturtajai ceturtdaļai nevajadzēja būt līdzīgai. Mums vajadzēja kontrolēt spēli un uzvarēt pārliecinoši.”

Rīdzinieki bija ātrāki un svaigāki. Viņu garais soliņš sameta piecas reizes vairāk punktu nekā pretinieki (35-7), taču ielaida pārāk daudz punktu, dusmojās Gailītis. “Ļoti slikta aizsardzība, neatbilstošas un pārāk daudz (nosvilptas) piezīmes, kā arī vājš rezervistu pienesums. Kur viņi atnākuši? No desmit spēlētājiem šodien gatavi bija četri vai pieci.”

     [+] [-]

, 2020-10-18 00:14, pirms 3 gadiem
Nu nez, ja sit sodus, tad ir jāsvilpj.

     [+] [-]

, 2020-10-18 08:24, pirms 3 gadiem
sidna rakstīja: Gailītis, cepuri nost!
Čempiona līgā vienkārši nav ko darīt!
Pag, to spried pēc vienas soēles? 😂