Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBS paskaidro "Baronam" pieņemto lēmumu

Jānis Pārums

LBS paskaidro "Baronam" pieņemto lēmumu
Jānis Janševics
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) šīs nedēļas sākumā nosūtīja atbildes vēstuli "Barons" kluba vadībai, kurā paskaidroja, kāpēc izslēdzot no čempionāta "Ķeizarmežu" visas spēles ar šīs komandas līdzdalību anulētas.

Jau ziņots, ka februāra sākumā "Ķeizarmežs" tika izslēgts no Latvijas čempionāta par finansiālu saistību nepildīšanu. Šajā situācijā pastāvēja divas iespējas – anulēt "Ķeizarmežs" spēļu rezultātus vai atlikušajās komandas spēlēs piešķirt tehnisko zaudējumu ar 0:20. LBS izvēlējās pirmo, par ko neapmierinātību izrādīja "Barons".

Pēc "Barons" iesnieguma, LBS Jāņa Janševica personā (LBL direktors) sagatavoja klubam atbildi, paskaidrojot, ka iemesli, kāpēc tika pieņemts lēmums anulēt "Ķeizarmežs" spēļu rezultātus, ir sekojoši:

a) BK "Ķeizarmežs" tika izslēgts no LBL 1. divīzijas čempionāta, līdz ar to komandai nav jāatrodas turnīra tabulā;
b) Ja komanda ir izslēgta no sacensībām, nav turnīra tabulā, tad arī pārējo komandu rezultātiem ar BK "Ķeizarmežs" nav jāietekmē turnīra tabula;
c) FIBA Europe noteikumi neparedz precīzu rīcību, gadījumā, ja komanda tiek izslēgta no Nacionālā čempionāta finansiālu saistību nepildīšanas dēļ;
d) LBL 1. divīzijas 2009./10. gada sezonas nolikums neparedz precīzu rīcību, gadījumā, ja komanda tiek izslēgta no Nacionālā čempionāta;
e) Lēmums anulēt BK "Ķeizarmežs" 2009./10. gada sezonas LBL 1. divīzijas spēļu rezultātus, ļauj pārējām LBL 1. divīzijas komandām ieņemt tādu vietu turnīra tabulā, kāda ir izcīnīta, ņemot vērā šo komandu savstarpējos rezultātus. Turnīra tabulu neietekmē tas, kad, cik reizes, ar kādu rezultātu un ar kādā sastāvā spēlējošo no 1. divīzijas izslēgto "Ķeizarmežu", ir aizvadījuši spēles pārējie seši klubi.

  +4 [+] [-]

, 2010-02-17 12:43, pirms 14 gadiem
Janševic, Šnep, Kehri... ko teiksiet par šo VK atzinumu?

"Sporta organizācijas sadarbības līgumos noteikto pasākumu organizēšanu ir nodevušas nodibinājumiem, tādējādi palielinot šo pasākumu izmaksas. Piemēram, Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009. gadā organizēja nevis biedrība "Latvijas Basketbola savienība", bet gan tās izveidots nodibinājums, administratīvajiem izdevumiem izlietojot Ls 45 843."

  +4 [+] [-]

, 2010-02-17 12:48, pirms 14 gadiem
Uzmanību visiem klubu vadītājiem... Jums ir karogs rokās, jo

1) pats Janševics atzīst, ka nolikumi, ko izveidojis LBS ir sūds uz kociņa - "d) LBL 1. divīzijas 2009./10. gada sezonas nolikums neparedz precīzu rīcību, gadījumā, ja komanda tiek izslēgta no Nacionālā čempionāta;"

2) Cēsu gadījumā atbildes vēstulē rakstīts, ka LBS ņēmis vērā klubu vēlmi.

Tātad, sanākat kopā, nolemjat, ka Janševicam jāaiziet, un LBS jānodrošina spējīgs vadītājs (Jūs visi maksājat dalības maksu, Jums ir tiesības pieprasīt).

Cik ilgi gaidīsiet?!?!?!?

  +6 [+] [-]

, 2010-02-17 12:53, pirms 14 gadiem
sorry tauta, miera nav

Jāni Pārum, lūdzu pajautā Janševicam - Ja Ķeizarmežu izslēdz parādu dēļ, tad kāda atšķirība ir parādam 2009.gada septembrī, kad atļāva viņiem spēlēt un parādam 2010.gada februārī, kad viņus izslēdza? Vai tiešām, ja jau tika solīts atdot parādu, nevarēja noteikt termiņu max. decembris, lai nebūtu nospēlēts tik daudz spēļu? Un kur ir programma basketbola attīstībai Latvijā 2010. gadā? (www.basket.lv es tikai atrodu 2009.gada pirmās puses programmu).

Paldies

P.S. uzskatīsim to par sportacentrs.com lietotāja un basketbola līdzjutēja oficiālu vēstuli.
Vēlreiz paldies...

  +2 [+] [-]

, 2010-02-17 13:28, pirms 14 gadiem
Ja JJ kaut ko saprot no LBL nolikuma un FIBA noteikumiem, tad Antarktīdā šobrīd ir + 30 grādi pēc Celsija skalas.

a) uz ko pamatots šāds arguments? Kas nosaka to, ka Ķeizarmežam nav jāatrodas tabulā? Kukuli saņēmi, čomam izpalīdzēji, ats.kāji kādam?

b) rezultātu anulēšana neietekmē komandas? Ja 2 komandas aizvada mazāk spēlēs regulārajā sezonā, bet pārējās vairāk, tad pat idiotam vajadzētu būt skaidram, ka uzvaru/zaudējumu procentu ietekmē nospēlēto spēļu anulēšana. Varbūt vienīgi lielam idiotam nav skaidrs. Tieši pretēji - ja par neizspēlētajām spēlem visiem piešķirtu uzvaras, tad tas neko neietekmētu.

c) kāpēc vajag tik ļiti sašaurināt par "finansiālu saistību nepildīšanu". Pietiek taču, ka FIBA nosaka, ja komanda tiek izslēgta (jebkādu iemeslu dēļ). Varbūt ieteikt FIBAi iekļaut punktu, kas notiek, ja kādas nacionālas vadībā ir totāls idiots? Un kā rīkoties, ja sezonas vidū tiek konstatēts, ka ziemā būs sniegs? Savukārt, ko darīt, ja tiesnešiem tiek piešķirt sarkani krekliņi, taču visu laiku bijuši pelēki? To visu neregulē FIBA noteikumi.

d) ja nolikums neparedz rīcību konkrētajā gadījumā, tad joprojām nav skaidrs, kāpēc ir izvēlēts viens no diviem variantiem?

e) pilnīgas muļķības! Ja "pārējās" komandas aizvada krietni vairāk spēļu pret Ķeizarmežs nekā Ventspils un VEF, tad ar matemātikas sarežģītajiem paņēmieniem ļoti labi var aprēķināt, kā mainās Liepājas, Valmieras, Zemgales, Barona uzvaru/zaudējumu procents, ja tās gūst papildus 4 uzvaras pret Ķeizarmežu (pieņemot, ka Ķeizarmežs tā arī negūtu uzvaras).

Kāpēc visu laiku ir jāklausās pamuļķu atrunas, bet nevar konkrēti pamatot savu lēmumu. Pamatot to, piemēram, ar LBL nolikuma vai FIBA noteikumu punktiem. Ja to nav, tad varēja darīt tāpat kā ar LSBL - uztaisīt mākslīgo balsojumu. Arī tā nav, jo komandas balsotu 4:2 pret rezultātu anulēšanu. Apnicis jau tos murgus klausīties.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-17 13:29, pirms 14 gadiem
ibumetins rakstīja: sorry tauta, miera nav

Jāni Pārum, lūdzu pajautā Janševicam - Ja Ķeizarmežu izslēdz parādu dēļ, tad kāda atšķirība ir parādam 2009.gada septembrī, kad atļāva viņiem spēlēt un parādam 2010.gada februārī, kad viņus izslēdza? Vai tiešām, ja jau tika solīts atdot parādu, nevarēja noteikt termiņu max. decembris, lai nebūtu nospēlēts tik daudz spēļu? Un kur ir programma basketbola attīstībai Latvijā 2010. gadā? (www.basket.lv es tikai atrodu 2009.gada pirmās puses programmu).

Paldies

P.S. uzskatīsim to par sportacentrs.com lietotāja un basketbola līdzjutēja oficiālu vēstuli.
Vēlreiz paldies...
Viss jau ir pareizi,ko Tu raksti,bet rupji runājot tādi janševici ,šnepi un kehri čurā mums uz galvas no trešā stāva un viņiem ir pilnīgi pofig,ko mēs domājam,vai kas mūs neapmierina.
Man negribās atcerēties vecas lietas un tomēr,kā bija ar ask,vai viņi bija visu samaksājuši,jo viņiem tak atļāva spēlēt līdz galam.(es tik tiešām vairs neatceros)

  +1 [+] [-]

, 2010-02-17 13:31, pirms 14 gadiem
FIBA Europe noteikumos nav arii nekas teikts kaa patriek Janshevicu un visu LBS vadiibu...

  +2 [+] [-]

, 2010-02-17 14:00, pirms 14 gadiem
ja LBS ļaus Janševicam attaisnoties publiski, tad neparko vairāk kā par slima suņa murgiem viņš neizspiedīs, pilnībā piekrītu komentētājiem visos punktos kļūdains viedoklis... atliek cerēt ka kāds ies tālāk un izdrā.zīs LBS pēc pilnas programmas...jau sāk apnikt LV tipiskā nostāja mēs esam pie varas un mums po...

  +4 [+] [-]

, 2010-02-17 14:26, pirms 14 gadiem
šajā gadījuma labāk bija paklusēt un neko neatbildēt. Sanāca atkal kā jau LBS pieņemts-atrunas,par ko Kleistos zirgi vēl ilgi ņirgs.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-17 22:46, pirms 14 gadiem
Cienījamie sc.com lietotāji, izlasiet uzmanīgi šo:

b) Ja komanda ir izslēgta no sacensībām, nav turnīra tabulā, tad arī pārējo komandu rezultātiem ar BK "Ķeizarmežs" nav jāietekmē turnīra tabula;

un arī:

Lēmums anulēt BK "Ķeizarmežs" 2009./10. gada sezonas LBL 1. divīzijas spēļu rezultātus, ļauj pārējām LBL 1. divīzijas komandām ieņemt tādu vietu turnīra tabulā, kāda ir izcīnīta, ņemot vērā šo komandu savstarpējos rezultātus.

Jūs nedomājat, ka piem. tam pašam Baronam ir jāieņem tāda vieta LBL, kā ir spēlēts pret VEF, BKV, LL, Valmieru un Zemgali, nevis ņemot vērē uzvaras pret Ķeizīti, kura 1) tabulā nav, 2) VEF vai BKV nav spēlējis? Kur tad ir vienlīdzīgums un loģika???

Ko jūs varat uz aklo bļaut par Baronu un LBS? Paskatieties vispirms uz šo lietu no neitrāls pozīcijas, aizmirstot visus citus apstākļus (kā LBS tizlumu, Ķeizīša jaunos talantus u.c.), bet tīri no sacensību sportiskā viedokļa un vietu sadalījum?

  +1 [+] [-]

, 2010-02-17 23:42, pirms 14 gadiem
ibumetins - Žetons, visu labi pateici!
vecbebru zvejnieks - Tev jāizdod savas grāmatas, lai tautai būtu dzīve jautrāka un visi kopā par LBS varētu smiedies gardu muti. SUPER uzrakstīts!
24seconds - Sorry, bet nevajag jaukt lietas ar to, kā ir tagad, ja sezonu sākot bija savādāk un VISI ar to rēķinājās un piekrita, jeb pat pareizāk sakot - Divi lielie dūži UZSPIEDA šo izspēles variantu, tobiš viņiem - niknajiem bija pārliecība, ka ir par pārējiem 5 klubiem divu galvas tiesu pārāki un +30/+40 būs kā pastaiga! Realitātē kā zinām tā nav. Nu lūk, tas nozīmē, ka visi 7 KLUBI piekrita šādai izspēles kārtībai un galvenais, ar to arī rēķinājās! Tā plānoja savus treniņus, spēles utt. Bet pēkšņi tiek pieņemts lēmums tāds kāds tas ir, bet nav ne pēc LBL, ne pēc FIBA bet pēc dažu "pasaul's gudro pieņemtiem aizspriedumiem". Par to jau ir tas stāsts!
Interesanti, bet ko lai saka paši Ķeizarmeža spēlētāji teiksmi nākamajā darba vietā (bask.klubā) par šo sezonu, ja VIŅI NEKUR NAV SPĒLĒJUŠI. Kuram Tu iestāstīsi ka Tavu statistiku izņēma ārā pēc 18 spēlēm, kā nekas nebūtu noticis?!!!