Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons": "LBL vadība rīkojās neprofesionāli"

Jānis Celmiņš

"Barons": "LBL vadība rīkojās neprofesionāli"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "Barons" vadība ir neizpratnē par LBL vadības pieņemtajiem lēmumiem sasitībā ar "Ķeizarmežs" komandas izslēgšanu no līgas.

Atgādinām, ka otrdien no LBL 1. divīzijas turnīra tika izslēgts basketbola klubs ''Ķeizarmežs''. Iemesls – parādu nenokārtošana ar Latvijas Basketbola savienību (LBS). Līdz ar to tiek ieviestas korekcijas 1. divīzijas turnīra tabulā. Visām komandām atskaitīti spēļu rezultāti mačos pret ''Ķeizarmežu''.

Neapmierināta ar šī lēmuma pieņemšanu ir "Barons" komandas vadība, paužot sašutumu kādā veidā lēmums ticis pieņemts. "Vienīgais, kas LBL klubiem tika jautāts, vai "Ķeizarmežs" komandai ir vai nav jāļauj nospēlēt atlikušās spēles. "Barons" uzskata, ka komanda bija pelnījusi pabeigt šo čempionātu. Ja jau tika pieļauts tik daudz un dažādu vaļību, attiecībā pret šo klubu, tad sezonu tam bija jāpabeidz. Pretēji mūsu nostādnei, otrdien saņēmām LBL vadības lēmumu par "Ķeizarmežs" komandas izslēgšanu no LBL. Vēlāk portālā Sportacentrs lasām, ka anulēti tikšot arī visu iepriekšējo spēļu rezultāti ar šīs komandas piedalīšanos. Rodas loģisks jautājums – kāpēc? Ar šo jautājumu arī vērsāmies pie LBL vadītāja Jāņa Janševica, saņemot īsu un kodolīgu atbildi – šāds ir līgas vadības lēmums," portālam Sportacentrs.com stāsta "Barons" kluba menedžeris Jānis Pormalis.

Uz jautājumu, kā tad līgas vadībai būtu jārīkojas, Pormalis atbild visai detalizēti. "Būtu jāvadās pēc LBL nolikuma. Šādas situācijas nolikumā nav paredzētas, tāpēc jāskatās FIBA precedenti šādos gadījumos. Ja komanda ir nospēlējusi vairāk kā 50 procentus no paredzētajām spēlēm, atlikušajās tai jāieskaita tehniskie zaudējumi ar 0:20. Ņemot vērā, ka līgas komandas aizvada dažādu skaitu spēļu, situācija ir vēl sarežģītāka."

"Aprunājoties ar vienu no FIBA strādājošiem cilvēkiem, viņš man pavēstīja, ka gadījumā, ja rezultāti tiek anulēti, līgas vadībai ir jābūt nopietnam pamatojumam, kuru šajā gadījumā neesam saņēmuši," kluba menedžeris uzskata, ka LBL direktoram būtu jārūpējas par to lai līgā valdītu kārtība un neizprot situāciju, ka nekādus sīkākus komentārus par "Ķeizarmežs" komandas izslēgšanu no LBL un rezultātu anulēšanu klubi nav saņēmuši.

Tāpat Pormalis pavēstīja, ka līdzīga nostāja ir arī "Liepājas Lauvu", "Valmieras" un "Zemgales" komandām. "Rodas jautājums, kuri klubi tad ir ieguvēji no šī lēmuma pieņemšanas," vaicā Pormalis. "Vienīgi "Ventspils" un "VEF" komandām situācija ir izdevīga. Uzskatu, ka līgas vadība rīkojusies vairāk nekā neprofesionāli!"

  +4 [+] [-]

, 2010-02-12 12:30, pirms 14 gadiem
ok, par cik LBL man vairs iisti neiteresee, paskaidrojiet, Kaapeec Ventinjiem un Melnajiem tas ir izdeviigaak nekaa paareejiem?

  +2 [+] [-]

, 2010-02-12 12:31, pirms 14 gadiem
ai nu beidzat,ko juus njematies,tas tak keizermezs,visiem atnjem un viss kaartiibaa,laukumaa jaaparaada kurs ir kurs,nevis dabuut uzvaras 0-20 pret bankrotejusu komandu

  +1 [+] [-]

, 2010-02-12 12:33, pirms 14 gadiem
velviena piepilde LBS taa ir ka riiko kautkaadu amatieru cempienaatu,vienmeer buus problemas ja vienai komandai i r tik speles,otrai tik un skataas kautkaadu procentu....visiem vienaadu skaitu speles un buus godiigi...

 +15 [+] [-]

, 2010-02-12 12:40, pirms 14 gadiem
Ai no kojūs no tā Janševica gribat- cilvēkam ne izglītība, ne spējas, pat ne humorizjūtas... :]

  +7 [+] [-]

, 2010-02-12 12:42, pirms 14 gadiem
Dominix rakstīja: ok, par cik LBL man vairs iisti neiteresee, paskaidrojiet, Kaapeec Ventinjiem un Melnajiem tas ir izdeviigaak nekaa paareejiem?
Tāpēc, ka Ventspils un VEF LBL aizvada mazāk spēles, jo spēlē arī citos turnīros, bet vietu LBL tabulā nosaka uzvarēto spēļu % - tātad, pārējām komandām ir vairāk haļavno uzvaru pret Ķeizi.
Slēpts komentārs: mrPO
Slēpts komentārs: lamnis

  +1 [+] [-]

, 2010-02-12 13:10, pirms 14 gadiem
Paldies sushinsh!! Nebiju par to iedomaajies!!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-12 13:13, pirms 14 gadiem
lamnis rakstīja: man gan liekas, ka neprofesionāli bija rīkojušies Ķeizarmežs
bet ja LBS zinaaja ka keiziitim taadas problemas,tad vainu nelauj spelet vispaar,vai lauj,kautkas ajizdomaa,a te baigi noteelo atkal kautko....tajaa laikaa lai LBS domatu,kaa piesastiit augstakajai ligai vairaak komandas,taas saruuk,paliek arvien mazaak...un mees jau redzam,ka reaali keiziisa vietaa nav ko likt kaut uz nakoso sezono....ko LBS domaa sajaa sakaraa????
ja turpinaas domaat ka ir galvenie basketbola karalji valstii,moz uzreiz var sariiko kaadu final four un noskaidrot latvijas cempionus...smags kauns LBS.....no 10 latvijas lielakajaam pilsetaam,basketbolaa ir parstavetas 5....eu plaatizeri jansevic,moz jaasaak straadaat nevis gudri dirrrrrst???????????

 +10 [+] [-]

, 2010-02-12 13:25, pirms 14 gadiem
šogad vasarā Liepājā jānotiek U20 Eiropas čempim jaunietēm...khmm.. zinot, ka no iepriekšējā U20 džeku un no Women 2009 čempjiem LBSā vairs praktiski nestrādā neviens melnā darba darītājs, vai tik šis čempis nav nolemts paberna lomai?... jautājums, vai ar visām viesnīcām LBS ir norēķinājies vēl par sieviešu čempi? vai nebūs jādzīvo kempingā?... Vai nevārētu Janševics ar Šnepu jau tagad sākt atskaitities par to, kā norit gatavošanās šim čempim, jo es negribu vasarā dzirdēt, ka čempis nesanāca jo Cēsis spēlēja Lietuvas līga, jo Ķeizarmežs palika parāda, jo Barons neļāva dzīvot u.t.t.... kas jau ir izdarīts??? to ka SIA "Sporta halle" jau ir pasūtītas bumbas un ka viņi uzvarējuši visus iespējamos konkursus, es nemaz nešaubītos, bet davai pastāstat ko reālu.

P.S. sportacentrs.com - saņemās, aizejiet pie Janševica, taisiet sižetus ar pipariņu, sākat jautāt... nu esiet sporta fanāti un taisnības meklētāji... vai arī jums ir vieni saimnieki???

  +5 [+] [-]

, 2010-02-12 14:08, pirms 14 gadiem
ibumetins rakstīja: šogad vasarā Liepājā jānotiek U20 Eiropas čempim jaunietēm...khmm.. zinot, ka no iepriekšējā U20 džeku un no Women 2009 čempjiem LBSā vairs praktiski nestrādā neviens melnā darba darītājs, vai tik šis čempis nav nolemts paberna lomai?... jautājums, vai ar visām viesnīcām LBS ir norēķinājies vēl par sieviešu čempi? vai nebūs jādzīvo kempingā?... Vai nevārētu Janševics ar Šnepu jau tagad sākt atskaitities par to, kā norit gatavošanās šim čempim, jo es negribu vasarā dzirdēt, ka čempis nesanāca jo Cēsis spēlēja Lietuvas līga, jo Ķeizarmežs palika parāda, jo Barons neļāva dzīvot u.t.t.... kas jau ir izdarīts??? to ka SIA "Sporta halle" jau ir pasūtītas bumbas un ka viņi uzvarējuši visus iespējamos konkursus, es nemaz nešaubītos, bet davai pastāstat ko reālu.

P.S. sportacentrs.com - saņemās, aizejiet pie Janševica, taisiet sižetus ar pipariņu, sākat jautāt... nu esiet sporta fanāti un taisnības meklētāji... vai arī jums ir vieni saimnieki???
piekrītu, cik man zināms Hotel Tigra (Priekuļos) tika atjaunota tieši čempja dēļ, bet ar īpašniekiem tā arī nenorēķinājās, nedz par izmitināšanu, nedz barošanu! reāli čaļi uzsauca visu!

avots-pazīstama Hotel Tigra vadība..

  +7 [+] [-]

, 2010-02-12 14:11, pirms 14 gadiem
Es arī nesaprotu, kāpēc Ķeizarmežu vajadzēja izslēgt? Ja jau tik ilgi bija vilkuši, tad lai spēlē līdz galam, vismaz jauniešiem pieredze krājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-02-12 14:14, pirms 14 gadiem
Barons jau tikai Ķeizi un Zemgali,Liepāju var uzvarēt

  +3 [+] [-]

, 2010-02-12 14:31, pirms 14 gadiem
Vai tiešām Janševics iet Ventspils pavadā .... Gandrīz negribas ticēt, bet viss iespējams.

Vēl viens sapnis bija šonakt. Kam bija izdevīgi lai Ķeizarmežs izbeidzas ? Lauvam un Šenhofam ar savu superaģentūru, jo ķeizītī bija palikuši tie kas nebija noslēguši verga līgumus. Tuvākajā nākotnē visi jaunieši būs dažādos veidos piespiesti noslēgt šos līgumus un tad tik šiem sāksies varka
Slēpts komentārs: valmierietis19

  +2 [+] [-]

, 2010-02-12 15:03, pirms 14 gadiem
cobra30 rakstīja: Vai tiešām Janševics iet Ventspils pavadā .... Gandrīz negribas ticēt, bet viss iespējams.

Vēl viens sapnis bija šonakt. Kam bija izdevīgi lai Ķeizarmežs izbeidzas ? Lauvam un Šenhofam ar savu superaģentūru, jo ķeizītī bija palikuši tie kas nebija noslēguši verga līgumus. Tuvākajā nākotnē visi jaunieši būs dažādos veidos piespiesti noslēgt šos līgumus un tad tik šiem sāksies varka
Tev neliekas, ka viņš vienkārši ir debils??

  +4 [+] [-]

, 2010-02-12 15:47, pirms 14 gadiem
Sliktākais visā šaja jezgā ir fakts,ka netiek domāts ne par basketbola attīstību,ne valsts tēlu,ne līgas attīstibu.Tiek domāts tikai par KARTĒJO iespeju veidot savas shēmas,kas ,pieņemot dažādus,brīžam absurdus, lemumus,tiek kruķitas "Lielo menedžeru" galvās. Vēl interesantāk,k ašie shemotaji nav pat tālu jameklē,bet viens no tiem sēž tieši blakus katlam un regulāri pienes malku.
P.S. Kamēr 3 klauni turpinās uzzstāties ar savām izrādēm,Latvijas basketbolā nekad nebūs kārtības un vairs aizmirst par kautkādiem progresiem gan izlases,gan līgas sakarā. diemžel...

  +2 [+] [-]

, 2010-02-12 16:28, pirms 14 gadiem
valmierietis19 rakstīja: tak baroni kkadi luni, nevienu citu komandu bez ķeiziisa nevareeja uzvareet, tagad viniem nonema tos punktus nost, un tagad vini raud. ubludiji, samierinaties ar to!
Tu tak esi stulbs kā zābaks,kāpēc Tev vispār būtu te jānāk un jāsmird?

  +4 [+] [-]

, 2010-02-12 17:10, pirms 14 gadiem
Dominix rakstīja: ok, par cik LBL man vairs iisti neiteresee, paskaidrojiet, Kaapeec Ventinjiem un Melnajiem tas ir izdeviigaak nekaa paareejiem?
gaužām vienkārši - Vef&V-pils 2spēles ar ķezarmežu ir 16%(garantēti 16% uzvaru..)
pārējiem klubiem 6spēles ar ķeizarmežu ir 21%(garantēts 21 % uzvaru..)

man patika forumā vakar viens komentāros bija iekopējis FIBA nolikumu kur rakstīts ka nekādā gadījumā nedrīkst anulēt spēles, jo tipa statistika uzskaite utt...

patiesībā drūmi neloģiski sanāk ja tā labi padomā - spēle anulēta tātad tiesnešiem neviens neko nav parādā , jo spēles tak nebij, tāpat spēlētājiem... tālāk parisinot domu atliek kādam iedomāties ka var kādu tiesas procesu uz šito palaizt un LBL beigās dabūtu vēl zīmēt kompensācijas un maksāt kluba vietā aldziņas īres utt..

Manuprāt tas lielā mērā parāda cik īpaši attīstīti un kompetenti cilvēki LBS darbojas... bet nu tas tīri mans viedoklis...

  +2 [+] [-]

, 2010-02-12 17:15, pirms 14 gadiem
Rezumē -LBS un LBL vada dauņi ,savādāk šo farsu nenosaukt....

  +3 [+] [-]

, 2010-02-12 17:19, pirms 14 gadiem
cik nu dauņi..es vnk nesaprotu kapēc cilvēki(LBS) grib sevi parādīt pamuļķu lomā... katrā gadijumā cieņu pret LBS tas nu man nekādi nevairo, reāli melns gads kopš vasaras jau..

  +1 [+] [-]

, 2010-02-12 23:04, pirms 14 gadiem
Man ir lielas aizdomas , ka šoreiz Barons žuki būs spēcīgāki un Janševics izlidos no sava siltā krēsla