Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valeiko atstājis "Valmiera Glass"/VIA galvenā trenera amatu

Rolands Eliņš

Valeiko atstājis "Valmiera Glass"/VIA galvenā trenera amatu
Edmunds Valeiko. Foto: Jānis Lārmanis/Valmiera Glass/Via

Latvijas basketbola speciālists Edmunds Valeiko vairs nav "Valmiera Glass"/VIA komandas galvenais treneris, abas puses apstiprināja portālam Sportacentrs.com.

Edmunds Valeiko par "Valmieras" kluba galveno treneri kļuva pagājušā gada vasarā. Viņa vadībā komanda ieguva bilanci 8-18 Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas regulārajā sezonā, ieņemot desmito vietu, kamēr LBL nācās izstāties ceturtdaļfinālā. Viņam bija divu gadu līgums, bet tagad sadarbība ir pārtraukta.

"Vai šobrīd vēl esmu "Valmieras" galvenais treneris? Laikam jau, ka nē," ceturtdien sarunā ar Sportacentrs.com rūgti pasmējās Valeiko. "Principā aicinu ar visiem jautājumiem vērsties pie kluba valdes. Jā, zinu, ka grūti sazvanīt, visiem ar to ir problēmas, LBS vadību ieskaitot. Taču "Valmieras" valdē ir vairāki cilvēki, kuriem var uzdot jautājumus. Fakts gan laikam šobrīd ir tāds, ka, visticamāk, "Valmieras" komandu nākamajā sezonā netrenēšu."

"Valmieras" kluba ģenerālmenedžeris Roberts Zeile mūsu portālam apstiprināja, ka sadarbība ar Valeiko ir pārtraukta. "Pēc abpusējas vienošanās sadarbība ir pārtraukta. Kādēļ? Nevēlos šo tēmu iztirzāt publiski, esam vienojušies, ka iekšējās lietas risinām iekšēji. Visi jau saprot, ka mums iepriekšējā sezona nebija pati veiksmīgākā. Ir nepieciešamas pārmaiņas."

Par pārējiem komandas jaunumiem, sastāva izmaiņām un jauno galveno treneri "Valmieras" ģenerālmenedžeris aicināja uzzināt kluba preses konferencē, kas tiks noorganizēta, iespējams, jau nākamnedēļ, attiecīgi pagaidām viņš par šiem jautājumiem nevēlējās izteikties.

50 gadus vecais Valeiko iepriekš vairākas sezonas strādāja Vienotās līgas klubos "Nizhny Novgorod" un "Tsmoki-Minsk" kā galvenā trenera asistents. Viņš iepriekš bija ilggadējs Latvijas izlases basketbolists.

Valeiko norādīja, ka pagaidām par savas trenera karjeras turpinājumu konkrētu jaunumu viņam nav: "Viens piedāvājums bija, bet... Karš ir ieviesis savas korekcijas, un nav vienkārša situācija. Rupji sakot, vairāki tirgi ir aizvērušies."

  +1 [+] [-]

, 2022-07-15 15:17, pirms 2 gadiem
Nu nesanāca Valeiko ar Valmieru , itkā sastāvs bija konkurētspējīgs , tomēr rezultāta nav. To jūt arī šajā intervijā ...,tāds aizvainojums jūtams !

     [+] [-]

, 2022-07-15 15:21, pirms 2 gadiem
Valeiko ir loti labs specialists, bet Valmiera nebija vina vieta! Veiksmi turpmakaja karjera un gaidam jaunumus par Valmieras puikam, jo ta ir pilseta kur basketbolu vienozimigi MĪL!

  -1 [+] [-]

, 2022-07-15 15:52, pirms 2 gadiem
Jawa rakstīja: Nu nesanāca Valeiko ar Valmieru , itkā sastāvs bija konkurētspējīgs , tomēr rezultāta nav. To jūt arī šajā intervijā ...,tāds aizvainojums jūtams !
Nepiekritīšu apgalvojumam par konkurētspējīgu sastāvu . Visu vainu novelt tikai uz Valeiko ? Ar šādu sastāvu kāds bija Valmierai iepriekšējā sezonā NEVIENS treneris neko vairāk nebūtu sasniedzis .
Azvainojums , prasīt ar šādu sastāvu medaļas !!! un pēc tam uztaisīt par vienīgo vainīgo pie visām neveiksmēm , tapēc .
VISIEM jāuzņemas vaina , gan Zeilem , gan Valeiko , gan spēlētājiem !
Tā būtu taisnīgāk un precīzāk .

  -1 [+] [-]

, 2022-07-15 16:08, pirms 2 gadiem
juings rakstīja: Nepiekritīšu apgalvojumam par konkurētspējīgu sastāvu . Visu vainu novelt tikai uz Valeiko ? Ar šādu sastāvu kāds bija Valmierai iepriekšējā sezonā NEVIENS treneris neko vairāk nebūtu sasniedzis .
Azvainojums , prasīt ar šādu sastāvu medaļas !!! un pēc tam uztaisīt par vienīgo vainīgo pie visām neveiksmēm , tapēc .
VISIEM jāuzņemas vaina , gan Zeilem , gan Valeiko , gan spēlētājiem !
Tā būtu taisnīgāk un precīzāk .
Nu nu, manuprat sastavs ko Robis bija novacis bija tiri labs! LU bija japarvar un jatiek medaļu spēlēs, tad arī Valeiko turpinatu iesakto darbu ar Valmieras puikam!

     [+] [-]

, 2022-07-15 16:18, pirms 2 gadiem
Ja nespēlēs lbl2,tad būs labi. Komandai ir nopietnas problēmas ar naudu. Un valeiko bij 2gadu līgums, tas nozīme ka pa otru gadu ir jāmaksā. Ar ko Zeilem ir problēmas. Arī runa, ka spēlētājiem, līguma pēdējais mēnesis nav samaksāts. Arī valde ir paplucinajusies. Un nejau tie sudigakie džeki ir prom.

     [+] [-]

, 2022-07-15 16:18, pirms 2 gadiem
Būtu interesanti , kurā vietā Valmiera finišētu ar Zeili kā galvenais treneris !
Esmu gājis uz nevienu vien spēli esmu redzējis klātienē kādu sniegumu rāda spēlētāji un tapēc izdaru secinājumus .
Vienīgais posms kurā spēle uzlabojās bij , kad Ingus Jakovičš bij atguvis sportisko formu un vadīja komandas saspēli !

  -2 [+] [-]

, 2022-07-15 17:00, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Nu nu, manuprat sastavs ko Robis bija novacis bija tiri labs! LU bija japarvar un jatiek medaļu spēlēs, tad arī Valeiko turpinatu iesakto darbu ar Valmieras puikam!
Tavuprāt, jebkurš latvietis jebkurā sporta veidā un līgā ir top vecis. Vismaz tā izskatās pēc taviem pāroptimistiskajiem komentāriem. Laiks nosēsties uz zemes.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-15 19:11, pirms 2 gadiem
Jawa rakstīja: Nu nesanāca Valeiko ar Valmieru , itkā sastāvs bija konkurētspējīgs , tomēr rezultāta nav. To jūt arī šajā intervijā ...,tāds aizvainojums jūtams !
Bez darba nekad palikt nav patikami, itseviski sajos laikos trenerim ir gruti, jo to vietu kur stradat ir maz

     [+] [-]

, 2022-07-15 19:53, pirms 2 gadiem
Marcix1994 rakstīja: Bez darba nekad palikt nav patikami, itseviski sajos laikos trenerim ir gruti, jo to vietu kur stradat ir maz
Dzirdēts, ka sporta skolām ļoti vajag trenerus.

     [+] [-]

, 2022-07-15 21:23, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Valeiko ir loti labs specialists, bet Valmiera nebija vina vieta! Veiksmi turpmakaja karjera un gaidam jaunumus par Valmieras puikam, jo ta ir pilseta kur basketbolu vienozimigi MĪL!
Mēs ar gaidam, kad paziņos maksātnespēju.

     [+] [-]

, 2022-07-15 21:27, pirms 2 gadiem
Ar to sastāvu, kas Valmierai pagājušā sezonā bija, play off pret LU bija jāņem ar 3:0. Ja Valeiko ir tāds treneris, par kādu viņu ņēma. Nesanāca ķīmija, to pašu Viktoru izmantot neprata... Ja nav rezultāta, tad treneris brīvs. Bet tukša vieta nestāvēs, protams, būs interesantas izmaiņas.