Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sezonas solis uz priekšu: LBS progresējošākā atzinību piešķir Ķilpam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sezonas solis uz priekšu: LBS progresējošākā atzinību piešķir Ķilpam
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina paziņot sezonas balvas ieguvējus vietējā basketbola līgā. Par progresējošāko spēlētāju atzīts ''Liepājas'' līderis Kristaps Ķilps, kurš ar 28.4 punktiem spēlē ceturtdaļfināla sērijā palīdzēja liepājniekiem sasniegt LBL pusfinālu.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) izziņojusi vēl vienu sezonas balvas saņēmēju - par progresējošāko spēlētāju jeb ''solis uz priekšu'' balvu ieguvis ''Liepājas'' līderis Kristaps Ķilps.

Ķilps uz Liepāju pārnāca 2023. gada vasarā, visu sezonu esot tās vadošais spēks uzbrukumā. Apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas 30 spēlēs viņš vidēji guva 15.5 punktus, bet visspilgtāk aizvadīja Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla sēriju pret ''Ogri'', kurā bija grūti apturams. Ar vidēji gūtiem 28.4 punktiem viņš palīdzēja liepājniekiem otro sezonu pēc kārtas cīnīties par turnīra medaļām.

Šonedēļ LBS paziņoja balvu ieguvējus vēl divās citās nominācijās - par gada tiesnesi atzīts Gatis Saliņš, bet labāko jauno spēlētāju ''VEF Rīga'' basketbolists Roberts Blūms.

LBL šobrīd norit cīņa par medaļām. Finālsērijā VEF ar 2-0 ir vadībā pret Rīgas ''Zeļļiem'', kamēr bronzas sērijā ''Ventspils'' ar 2-0 vadībā ir pret ''Liepāju''.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/basketbols/stat...