Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" un LU meklēs revanšu LBL ceturtdaļfināla otrajās spēlēs

Emils Ozerinskis

"Liepāja" un LU meklēs revanšu LBL ceturtdaļfināla otrajās spēlēs
Alberts Putāns uzbrukumā pret Kārli Apsīti. Foto: Sandijs Leicis|LU basketbols

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu sēriju otrās spēles šodien tiks aizvadītas Liepājā un Rīgā. Kurzemnieki pulksten 14:00 uzņems "Ogri", bet studenti trīs stundas vēlāk dosies cīņā ar valmieriešiem.

Sēriju starp "Ogri" un "Liepāju" ar drošu panākumu 82:65 iesāka ar koka medaļām Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas finālturnīrā palikušie ogrēnieši. Ulda Švēdes trenētā komanda bijusi nopietnu spēļu ritmā, kamēr liepājniekiem trīs nedēļas nācies pavadīt treniņprocesā. Artūra Visocka-Rubeņa komanda ceturtdaļfināla pirmajā spēlē vāji uzbruka grozam no tālās distances, liepājniekiem kopumā trāpot vien četrus no 22 izdarītajiem trejačiem. Savu tēmekli vēl jāpiekoriģē no savainojuma atlabušajam Renāram Birkānam, kurš pa Ogres groziem izdarīja astoņus tālmetienus, trāpot tikai vienu.

Savās mājās liepājnieki varētu demonstrēt nopietnāku pretspēli, ko apliecina regulārās sezonas rezultāti. Decembrī Kurzemes komanda spēja ogrēniešus savās mājās apspēlēt ar 11 punktu pārsvaru (94:83). Toreiz ar 26 punktiem izcēlās liepājnieku kapteinis Roberts Krastiņš, kurš ceturtdien Ogres 1. vidusskolā bumbu caur groza stīpai neizdabūja. Abu vienību sezonas pirmajā savstarpējā duelī 25 punktus guva Rihards Zēbergs, kurš bija savas komandas rezultatīvākais vīrs arī ceturtdaļfināla sērijas atklāšanas cīņā.

"Latvijas Universitāte" apņēmīgi sāka un trīs ceturtdaļas bija kontrolē pār sērijas pirmo dueli. Tomēr noslēdzošajā spēles nogrieznī Gunta Endzela trenētie studenti neatrada veidus kā piebremzēt ukraiņu uzbrucēju Andriju Voilanoviču, LBL ceturtdaļfinālu ar panākumu sākot valmieriešiem - 75:68. LU iespēja aizķerties pirmajā spēlē izgaisa ar noslēdzošajā ceturksnī sakrātām nepiespiestajām kļūdām, jo pirmajos trīs spēles periodos studenti ar rūpīgu attieksmi pret spēles rīku un reti pieļautajām kļūdām spēja turēties priekšā.

"Valmiera Glass/ViA" komandai ceturtdaļfināla ievadā bija vajadzīgs laiks, lai iejustos spēlē, jo komanda bez oficiāliem mačiem bija pavadījusi 18 dienas. Valmieras olimpiskā centra grozi arī spēles lielāko daļu spļāva ārā bumbas pēc mājinieku izpildītajiem trīs punktu metieniem. Grozs neņema pretī nevienu no sešiem izdarītajiem Jāņa Kaufmaņa trejačiem, bet Dariusam Klārkam no tālās distances izdevās trāpīt vienu no sešiem trīs punktu metieniem. Sērijas gaitā vidzemnieku precizitātei no tālmetiena zonas būtu jāuzlabojas.

LU rindās pirmajā spēlē pieklājīgu sniegumu ar attiecīgi 16 un 15 punktiem demonstrēja komandas līderi Dāvids Vīksne un Edvards Mežulis, bet, lai tiktu pie panākuma savās mājās kā to studentiem izdevās paveikt Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrā (68:60), lielāks pienesums būs jādod studentu komandas lomu spēlētājiem.

"Pafbet" LBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināli

Pāris1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērija
Valmiera Glass/ViA - LU75:6816.04.19.04.21.04.*23.04.*1-0
Ogre - Liepāja82:6516.04.20.04.22.04.*24.04.*1-0

"*" - ja būs vajadzīgs.

LBL izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu spēles tiešraidēs vērojamas gan TV4 kanālā, gan portālā Sportacentrs.com.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-16 10:02, pirms 2 gadiem
Par grūtu, bet Valmieras uzvaru!

     [+] [-]

, 2022-04-16 13:51, pirms 2 gadiem
Valmierai sodien jaizdara savs darbins! #ValmieraMilBasketbolu #ParPusfinalu

     [+] [-]

, 2022-04-16 16:08, pirms 2 gadiem
Valmierai vieglais 2-0