Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pēc veiktām kratīšanām ''Prometey'' pavisam izformē basketbola un volejbola komandas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc veiktām kratīšanām ''Prometey'' pavisam izformē basketbola un volejbola komandas
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League

Turpmāk vairs pavisam nepastāvēs nedz ''Prometey'' basketbola komandas, kurai bija plānots piedalīties Ukrainas čempionātā, nedz vīriešu un sieviešu volejbola klubi. Tas tamdēļ, ka pēdējā nedēļas nogalē komandas īpašnieka Volodimira Dubinska kontrolētajos uzņēmumos un birojos tika veiktas kratīšanas par iespējamo naudas atmazgāšanu.

Par volejbola un arī basketbola komandu turpmāku nepastāvēšanu pavēstījis ''Prometey'' īpašnieks Volodimirs Dubinskis. Jau iepriekš divkārtējā Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempione ''Prometey'' pavēstīja, ka tā vairs nebāzēsies Rīgā, neuzturēs augstākā līmeņa basketbola komandu un nestartēs Eirokausos, taču bija plāns ar jauniešu komandu turpināt dalību Ukrainas čempionātā.

Turpmāk nepastāvēs nedz basketbola komanda ar līdz šim veidoto jauniešu piramīdu, nedz ar vīriešu un sieviešu volejbola komandas. Sieviešu volejbola komanda vēl pagājušajā sezonā spēlēja Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. Lēmums pieņemts pēc tam, kad Ukrainas varasiestādes sākušas izmeklēt iespējamo naudas atmazgāšanu caur Dubinskim piederošajiem sporta klubiem un uzņēmumiem.

Pagājušajā nedēļas nogalē, Dubinskim atrodoties Kijivā, Ukrainas policija veica kratīšanas viņam piederošajos uzņēmumos un birojos. Tāpat kratīšanu veica Dubinska viesnīcas numurā, kurā viņš tobrīd uzturējās. Savā ''Facebook'' izplatītajā paziņojumā Dubinskis noliedz pret sevi vērstās apsūdzības, paužot, ka sporta komandās viss notiekot tīri. Tomēr reputācija ir sagrauta, un līdzšinējie partneri vairs nevēlas palīdzēt, kamēr Dubinskis viens nevar uzturēt visu izveidoto sporta piramīdu.

Pēdējos gados Dubinskim piederošie uzņēmumi kļuva par nopietniem spēlētājiem valstī ceļu būvniecībā. Par lieliem naudas līdzekļiem viņam piederošās kompānijas ieguva valsts pasūtījumus ceļu būvniecībā, bet pēdējā laikā neatkarīgi vērtētāji uzskatījuši, ka šajos uzņēmumos ne viss notiekot caurspīdīgi. Jau līdz šim ''Prometey'' rocība bija atkarīga no Dubinska.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/alex_proshuta/s...
https://www.facebook.com/V.Dubinsky...

  +2 [+] [-]

, 2024-08-14 12:30, pirms mēneša
Pilnīgi loģiski, kā jau pie krieviem.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-14 12:43, pirms mēneša
Neticu! Visdrīzāk tā ir Kremļa organizēta nomelnošanas kampaņa.

     [+] [-]

, 2024-08-14 12:45, pirms mēneša
Lasīju, ka Ukrainas Budiveļņik esot bijuši plāni spēlēt LAT-EST līgā, bet kaut kas nojucis. Īstenība tas būtu loģisks variants - kamēr Dubinskis sēdēs cietumā, Budiveļņik prezidents 2. jūlijā no cietuma ir izlaists (ceru, ka nekļūdos ar datumu, to rakstīja Sportacents).

  +1 [+] [-]

, 2024-08-14 12:47, pirms mēneša
100%, ka VEF roku darbs...
citādi šamie nevar uzvarēt LAT-EST līgā...

  +3 [+] [-]

, 2024-08-14 12:52, pirms mēneša
Nu tas jau īsti nav pārsteigums,jo Prometey vadītājs jau gadiem bija FIB most wanted listā par naudas atmazgāšanu štatos. Varbūt šis ir tas pats čalis un īpašnieks nav mainījies pa šiem pāris gadiem

  +1 [+] [-]

, 2024-08-14 13:17, pirms mēneša
GreenBoston#7 rakstīja: Nu tas jau īsti nav pārsteigums,jo Prometey vadītājs jau gadiem bija FIB most wanted listā par naudas atmazgāšanu štatos. Varbūt šis ir tas pats čalis un īpašnieks nav mainījies pa šiem pāris gadiem
Bet tas netraucēja LBS sponsorēt bandītu klubu.

     [+] [-]

, 2024-08-14 14:43, pirms mēneša
Gatis rakstīja: 100%, ka VEF roku darbs...
citādi šamie nevar uzvarēt LAT-EST līgā...
Es arī tā domāju, ka Jaunpups viņus padzina, lai beidzot var finālā tikt.

     [+] [-]

, 2024-08-14 17:58, pirms mēneša
ja nauda ir viegli nākusi, tad tik var ar to tā mētāties, ka šis klubs darīja

     [+] [-]

, 2024-08-14 21:46, pirms mēneša
Tad lūdzu atņemt abus zeltus un atdot VEF un KALEV!