Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Treneris Zeids paliek "Valkā", komandai pievienojas Lasenbergs un Mičulis

Treneris Zeids paliek "Valkā", komandai pievienojas Lasenbergs un Mičulis
Kristaps Zeids
Foto: Tatjana Veselova

Gatavojoties jaunajai sezonai, basketbola kluba "Valka/Valga" vadība panākusi vienošanos ar basketbola speciālistu Kristapu Zeidu, kurš turpmākās divas sezonas būs vienības galvenais treneris. Tāpat divu gadu līgumu ar Latvijas – Igaunijas klubu parakstījis aizsargs Edgars Lasenbergs un uzbrucējs Elvijs Mičulis. Klubam jau sezonas izskaņā pievienojies arī jelgavnieks Jānis Tiltiņš, kurš pildīs ģenerālmenedžera funkcijas.

"Vēlos pateikties kluba vadībai par uzticēšanos un doto iespēju šeit strādāt. Esmu ļoti pozitīvi noskaņots un enerģijas pilns. Jau šobrīd ar lielu nepacietību gaidu sezonas sākumu. Cilvēki mīl basketbolu gan Valkā, gan Valgā, tādēļ mēs centīsimies viņiem demonstrēt aizraujošu un kvalitatīvu basketbolu, cerot arī uz milzīgu fanu atbalstu katrā mačā," pilns entuziasma ir BK "Valka/Valga" galvenais treneris K.Zeids, kurš pērnajā sezonā klubam pievienojās sezonas vidū. Basketbola speciālists 2015./2016.gada sezonā kā galvenā trenera asistents pārstāvēja LBL klubu BK "Jēkabpils", bet 2014./2015.gada sezonā šajā pašā pozīcijā strādāja BK "Saldus". K.Zeids savas profesionālās karjeras laikā uzkrājis pieredzi arī Kazahstānā, Spānijā, kā arī ticis iekļauts Latvijas nacionālo U16 un U17 meiteņu izlašu treneru štābā, attiecīgi 2014. un 2016.gadā.

Viens no komandas jaunās sezonas stūrakmeņiem būs 1995.gadā dzimušais aizsargs Edgars Lasenbergs, kurš pērnajā sezonā "Latvijas Universitātes" (LU) rindās bija viens no uzbrukuma līderiem un komandas rezultatīvākais basketbolists. 190 centimetrus garais spēlētājs, kuram ir piecu sezonu pieredze Latvijas Basketbola līgā, noslēdzis vienošanos ar "Valka/Valga" uz divām sezonām. Pagājušajā sezonā E.Lasenbergs "Olybet" LBL 30 spēlēs LU komandas sastāvā vidēji guva 11,5 punktus, atdeva trīs rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,3 atlecošās bumbas, nopelnot tiesības piedalīties līgas Zvaigžņu spēlē.

"Tiekoties ar komandas galveno treneri, man kļuva skaidrs, ka mūsu basketbola redzējums ir ļoti līdzīgs, kas ir ļoti svarīgi. Pēc aizvadītās sezonas vēlējos parādīt sevi citā līmenī, tādēļ izmantoju "Valkas/Valgas" piedāvāto iespēju spēlēt Latvijas un Igaunijas čempionātā," rezumē E.Lasenbergs.

Otrs komandas jaunieguvums ir Elvijs Mičulis, kurš 2016./2017.gada sezonā pārstāvēja BA "Turība" komandu. 1994.gadā dzimušais, divus metrus garais uzbrucējs pārstāvēs "Valka/Valga" komandu nākamās divas sezonas. E.Mičulis studentu komandā LBL-2 čempionātā caurmērā atzīmējās ar 11,2 gūtajiem punktiem izcīnīja vidēji 6,1 atlecošo bumbu, demonstrējot īsta cīnītāja garu katrā mačā.

Basketbolists arī izsaka pateicību komandas vadībai par piedāvāto iespēju pārstāvēt robežpilsētas krāsas un pierādīt savu varējumu jau krietni augstākā līmenī.

"Gatavojoties nākamajai sezonai pamainīsim komandas koncepciju un vairāk koncentrēsimies uz gados jauniem sportistiem, kas ir izsalkuši pēc basketbola un vēlas sevi pierādīt jaunā līmenī, tādēļ piesaistījām Edgaru un Elviju," komandas aprises ieskicē Kristaps Zeids. "E.Lasenbergs ir viens no individuāli spēcīgākajiem spēlētājiem LBL un jau pāris sezonas ir bijis LU līderis. Viņam piemīt milzīgs potenciāls un ceru, ka viņš kļūs arī par "Valkas/Valgas" vienības vienu no līderiem. Savukārt Elvijs Mičulis jau ir paspējis parādīties arī iepriekš uz LBL skatuves, bet pagājušajā sezonā "Turības" komandā LBL2 čempionātā ir pierādījis sevi kā enerģisku ceturtās pozīcijas spēlētāju, kurš ir bīstams uzbrukumā no dažādām distancēm."

Patlaban norit arī pārrunas ar vairākiem igauņu basketbolistiem un tiek meklēti papildinājumi no ārzemēm, turklāt sastāvā ir plānots iesaistīt talantīgākos Valkas sporta internāta audzēkņus. Salīdzinājumā ar pērno sezonu, komanda 2017./2018.gada sezonā iegūs pavisam jaunus vaibstus. Paralēli tam jau tuvākajā nākotnē klubs apņemas krietni jaudīgāk popularizēt groza bumbu šajā reģionā un vairāk iesaistīties sociālajos projektos.

Basketbola klubs "Valka/Valga" arī šajā sezonā "Olybet" LBL regulārajā čempionātā spēlēs divus apļus, bet Igaunijas čempionātā izspēlēs četru apļu turnīru. Par dalību Igaunijas kausa izcīņā vēl tiks lemts.

2016./2017.gada sezonā Latvijas – Igaunijas klubs Latvijas čempionātā 18 spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un sacensības noslēdza 9.vietā, savukārt Igaunijas čempionātā 32 mačos tika sakrātas 12 uzvaras, finišējot 6.vietā.

     [+] [-]

, 2017-06-14 12:09, pirms 7 gadiem
Nemanīju, ka Latvijā būtu bijusi baiga interese par šo komandu. Izņēmums bija tikai V/V un Valmieras savstarpējās spēles.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-14 12:49, pirms 7 gadiem
Ar šādu politiku - piesaistīt jaunus un perspektīvus Latvijas spēlētājus, nevis toto lielmeistarus - klubs kļūs simpātiskāks. Un laba iespēja arī trenerim gūt pieredzi un augt.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 12:59, pirms 7 gadiem
Ja šitam tukšajam projektam atkal atļaus spēlēt 2 apļus, tad viņi LBL nafig nav vajadzīgi. Mākslīgs veidojums, bez kura LV basketbols mierīgi var iztikt. Žēl, ka to naudu un daļu cilvēkus nevar pārcelt tur, kur basketbols ir vairāk vajadzīgs - Gulbeni, Jelgavu, Saldu, kaut uz Talsiem vai Madonu.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 15:49, pirms 7 gadiem
Valka vāc čempionu sastāvu.

     [+] [-]

, 2017-06-14 20:03, pirms 7 gadiem
Interesanti, vai Zeids saņem algu reālā naudā vai tikai Kraukļa solījumos, kā tas ar galveno treneri un spēlētājiem bija, kad komandu vadīja Varis Krūmiņš? Protams, pierobežas kovārnis ar saldo balsi viņiem visiem palika parādā un vēl līdz šim pavasarim nebija norēķinājies...