Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" vēl divi Covid-19 gadījumi, pašizolācija turpinās

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

BK "Ventspils" vēl divi Covid-19 gadījumi, pašizolācija turpinās
Treneris Gints Fogels. Foto: BK Ventspils

Basketbola klubā “Ventspils” atkārtotās Covid-19 analīzēs konstatēti vēl divi saslimšanas gadījumi, kas nozīmē, ka komanda būs jāizlaiž arī šis nedēļas nogalē paredzētā spēle un jāturpina pašizolāciju.

Ventspilnieki pirmos testus veica pirms pagājušajā svētdienā Liepājā paredzētās spēles un tajos noskaidrojās, ka viens no komandas spēlētājiem saķēris koronavīrusu. Tā kā viņš jau kopš pirmdienas nebija piedalījies komandas treniņos (testu rezultāti tika saņemti piektdien), jo spēlētāji, kuri nejūtas labi, no tādiem ir atbrīvoti un paliek mājās, bija cerības, ka pārējiem būs izdevies izvairīties no saslimšanas un “Ventspils” varēs atgriezties laukumā, tomēr notika nepatīkamākais. Nedēļas sākumā veiktie atkārtotie testi uzrādīja vēl divus pozitīvus gadījumus, kas nozīmē, ka komandai jāturpina pašizolācija un arī jāpārceļ piektdien paredzētā spēle ar “Valmiera Glass/ViA”.

Situāciju skaidro "Ventspils" ģenrālmenedžeris Ralfs Pleinics: “Diemžēl, veicot atkārtotu testēšanu komandas spēlētājiem un treneriem, tika konstatēti vēl divi inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Tas nozīmē, ka klubs nevar atsākt treniņus ierastajā režīmā, un, ievērojot SPKC norādījumus, ir spiests atrasties izolācijā līdz 18. janvārim. Šajā dienā veiksim nu jau trešo testu samērā īsā laikā un tikai kovidbrīvās personas piedalīsies 22. janvāra spēlē pret “Ogri”. Bija cerība, ka varēsim piedalīties spēlē pret “Valmieru”, tomēr vīruss ir viltīgāks par mūsu cerībām. Esam pateicīgi visām iesaistītajām personām, LBS un basketbola klubiem par izpratni, kā arī mediķiem par iejūtīgu attieksmi un operativitāti.”

Jāatgādina, ka gada nogalē tika atcelts trīs “Paftbet” Latvijas-Igaunijas spēļu burbulis Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, jo toreiz saslimšanas gadījumus tika konstatēts valmieriešu rindās.

Izmantotie resursi:
BK Ventspils