Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons" ventspilniekus uzņems Jelgavā, "Liepājai" iespēja nostiprināties "play-off"

Emils Ozerinskis

"Barons" ventspilniekus uzņems Jelgavā, "Liepājai" iespēja nostiprināties "play-off"
Andrejs Gražulis
Foto: Renārs Buivids (RB32)

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā šodien norisināsies trīs spēles. "Barons kvartāls" savu mājas spēli pret "Ventspils" basketbolistiem aizvadīs Jelgavā, savukārt "Liepāja/Triobet" un "Ogre/Kumho Tyre" savos laukumos uzņems attiecīgi "Jūrmalu/Fēnikss" un "Jēkabpili".

"Barons kvartāls" - "Ventspils"
Pulksten 19:30 Zemgales Olimpiskais centrs

Abas komandas šajā sezonā aizvadījušas divas savstarpējās cīņas. Oktobra sākumā Ventspilī mājinieki izcīnīja uzvaru ar rezultātu 95:74, bet mēneša noslēgumā Daugavas sporta namā "Barons" ar rezultātu 66:62 sagādāja turnīra līdervienībai sezonas pirmo zaudējumu. Toreiz ļoti nepatīkamā savainojumā iedzīvojās ventspilnieku spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis, laužot kāju. Līdz ar to sezonas turpinājumā "Ventspils" atteikusies no spēlēšanas DSN, tādējādi "Barons" alternatīvu atraduši Jelgavā, kur spēli pret kurzemniekiem aizvadīs Zemgales Olimpiskajā centrā.

Mārtiņa Gulbja trenētie "baroni" tikai pirms divām dienām aizvadīja smagu cīņu pret Igaunijas čempioniem "Kalev/Creamo" Baltijas līgas ceturtdaļfinālā. Divu spēļu summā rīdzinieki piedzīvoja sāpīgu zaudējumu un izstājās no turnīra, turpinot dalību tikai Latvijas čempionātā. "Barons kvartāls" nacionālajā turnīrā ieņem piekto pozīciju ar 11 uzvarām un 10 zaudējumiem. Komandas efektīvākais spēlētājs ir amerikāņu leģionārs Tailers Lārsons, kurš Rīgas vienībai palīdz ar vidēji 17,3 punktiem, 6,6 atlēkušajām bumbām un 4,9 rezultatīvām piespēlēm.

"Ventspils" ar divām izcīnītām uzvarām pār "VEF Rīga" ieguvusi pārliecinošu pirmo pozīciju, lai nodrošinātu mājas spēļu priekšrocības "play-off" spēlēs. 23 aizvadītās spēlēs kurzemnieki piedzīvojuši tikai divus zaudējumus. Šovakar Jelgavā Karļa Muižnieka vadītā "Ventspils" centīsies atspēlēties par pēdējā savstarpējā spēlē "baroniem" piedzīvoto zaudējumu. Turnīra līdervienības efektīvākais spēlētājs ar vidēji 13,5 punktiem un 5 atlēkušajām bumbām ir Māris Gulbis, kuram Jelgavā būs jāgūst punkti, raidot metienus brāļa vadītās komandas grozā.

"Liepāja/Triobet" - "Jūrmala/Fēnikss"
Pulksten 18:00 Liepājas Olimpiskais centrs

"Liepājas/Triobet" basketbolistiem savā laukumā būs lieliska iespēja nostiprināties izslēgšanas spēļu zonā, ja izdosies pieveikt "Jūrmalu/Fēnikss". Šī būs abu vienību noslēdzošā savstarpējā spēle LBL pamatturnīrā. Šobrīd bilance ir 2-1 par labu jūrmalniekiem.

Agra Galvanovska trenētā "Liepāja/Triobet" ar 11 uzvarām un 13 zaudējumiem ieņem turnīra tabulas sesto vietu, kas ir pēdējā pozīcija, kas dod tiesības cīnīties izslēgšanas spēļu turnīrā. Pēdējā LBL turnīra spēlē "Liepāja/Triobet" ar 106:82 sakāva LU vienību. Kurzemes komandas līderis ir amerikāņu saspēles vadītājs Malkoms Grifins, kurš izceļas ar 16,3 punktiem, 5,8 atlēkušajā bumbām un 7,8 rezultatīvām piespēlēm.

Pēc lieliska sezonas sākuma Arņa Vecvagara komanda nu jau ilgāku laiku noslīdējusi zem izslēgšanas spēļu zonas, "Jūrmala/Fēnikss" bilance šobrīd sasniedz 11 uzvaras un 15 zaudējumus. Kūrortpilsētas komanda aizvadījusi visvairāk spēļu turnīrā, tādējādi jūrmalniekiem atlicis vismazākais spēļu skaits, lai uzlabotu savas pozīcijas tabulā. "Jūrmalas/Fēnikss" efektīvākais basketbolists ir Edgars Jeromanovs, kurš gūst vidēji 14 punktus un izdara 6,5 rezultatīvas piespēles.

"Ogre/Kumho Tyre" - "Jēkabpils"
Pulksten 17:00 Ogres 1. vidusskola

LBL pamatturnīrā šī būs noslēdzošā abu komandu savstarpējā cīņa. No trīs iepriekšējām spēlēm nacionālajā čempionātā divas uzvaras izcīnīja jēkabpilieši, papildus gūstot uzvaras arī Baltijas līgas savstarpējās cīņās grupu turnīrā.

"Ogre/Kumho Tyre" galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa vadībā vēl nav zaudējusi cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs, ar 9 uzvarām 24 mačos ieņemot astoto pozīciju. Pirms nedēļas ogrēnieši ar 68:87 piedzīvoja no turnīra tabulas viedokļa sāpīgu zaudējumu, kas ļāva jūrmalniekiem pakāpties par pozīciju augstāk, apsteidzot "Ogri". Šajā nedēļā "Ogre/Kumho Tyre" pabojāja nervus Rīgas VEF, tomēr piekāpās ar 75:84. Līdz ar to ogrēniešiem iekrājusies divu zaudējumu sērija, kuru komanda centīsies pārtraukt pret "Jēkabpili". Pēc statistiskā efektivitātes koeficienta "Ogres/Kumho Tyre" produktīvākais spēlētājs ir Kārlis Apsītis, kurš vidēji gūst 9 punktus un izcīna 4.7 bumbas zem groziem.

Turnīra tabulas ceturtās vietas īpašniece "Jēkabpils" komanda cenšas dzīt rokā "Valmieru/Ordo". Rūdolfa Rozīša vienība izcīnījusi 13 uzvaras un piedzīvojusi 11 zaudējumus. "Jēkabpis" izmantojusi pēdējo iespēju papildināt komandas sastāvu pirms izslēgšanas spēlēm, piesaistot amerikāņu aizsargu Āronu Bakoti. "Jēkabpils" sastāvā šosezon efektīvāko sniegumu demonstrē spēka uzbrucējs Jurijs Aleksejevs, vidēji izceļoties ar 12,7 punktiem un 7,4 rezultatīvām piespēlēm.

"Olybet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils21291.3%
2.VEF Rīga12380.0%
3.Valmiera/Ordo15962.5%
4.Jēkabpils131154.2%
5.Barons kvartāls111052.4%
6.Liepāja/Triobet111345.8%
7.Jūrmala/Fēnikss111542.3
8.Ogre/Kumho Tyre91537.5%
9.Latvijas Universitāte52020.0%
10.Valka/Valga31318.8%

Izmantotie resursi:
basket.lv

  +3 [+] [-]

, 2017-03-11 10:42, pirms 7 gadiem
Sanāk, ka vienīgā Rīgas komanda ir studenti!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-11 11:52, pirms 7 gadiem
Liela daļa līgas komandas ir kā čigānu tabori. Un nevajag runāt par kaut kādu basketbola popularizēšanu, jo īpaši Jelgavā. Basketbols nav krikets, un pat ne beisbols.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-11 12:39, pirms 7 gadiem
Kapēc basket.lv lapa neiet?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-11 12:43, pirms 7 gadiem
darels rakstīja: Liela daļa līgas komandas ir kā čigānu tabori. Un nevajag runāt par kaut kādu basketbola popularizēšanu, jo īpaši Jelgavā. Basketbols nav krikets, un pat ne beisbols.
Nu ne jau Barons bija tas , kas negribēja spēlēt Rīgā. Peleļnics nomīza ka nedabū zāģi un atteicās spēlēt Rīgā .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-11 13:21, pirms 7 gadiem
cobra30 rakstīja: Nu ne jau Barons bija tas , kas negribēja spēlēt Rīgā. Peleļnics nomīza ka nedabū zāģi un atteicās spēlēt Rīgā .
Rīgā tak naw normalazāle kur spēlēt...ulmaņlaicīgās telpās neviens tak negrib spēlēt....

  -2 [+] [-]

, 2017-03-11 14:25, pirms 7 gadiem
Es biju šokā aizvakar, kad gribēju biļetes iepirkt, a spēle kkur laukos.

Pepeļņicam ka tik ieriebt Rīgai. Tā jau Rīgā nav bbola, bet tas vēl sauc sevi par bbola cilvēku.

Ej ratā, Ralfiņ!