Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogre" uzņems rezultatīvo Gulbi, VEF spēkosies pret "Valmieru"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ogre" uzņems rezultatīvo Gulbi, VEF spēkosies pret "Valmieru"
Māris Gulbis. Foto: BK Ventspils

Šodien Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā laukumā dosies četras pašmāju komandas. Pulksten 14:00 “Ogre” savā laukumā uzņems “Ventspili”, bet trīs stundas vēlāk Rīgas VEF spēkosies pret “Valmiera Glass/ViA”.

Jaunā sezona tika ievadīta pirms nedēļas, un plašāko rezonansi izraisīja duelis Ogrē starp laukuma saimniekiem un pagājušās sezonas čempioni VEF. Ciemiņi bija pārāki ar 83:61, tomēr galvenā uzmanība tika pievērsta notikumiem tribīnēs - starp spēles apmeklētājiem nebija ievērota nepieciešamā sociālā distancēšanās. Pēcāk Latvijas Basketbola savienība pieņēma lēmumu, ka turpmāk mačus drīkst apmeklēt tikai cilvēki maskās.

Pēc zaudējuma “Ogre” otrajā mačā viesos ar 86:73 pārspēja valmieriešus, kamēr “Ventspils” sezonu sākusi ar divām uzvarām. Tiesa, abas izcīnītas saspringtās galotnēs - “Liepāju” izbraukumā izdevās pieveikt ar plus viens, bet “Latvijas Universitāte” savā laukumā tika pārspēta ar sešu punktu pārsvaru.

Tieši ventspilnieku spēlētājs ir turnīra rezultatīvākais - komandas līderis Māris Gulbis izcēlies ar vidēji 31 punktu. Tuvākais sekotājs atpaliek tālu jo tālu - “Liepājas” centrs Iļja Gromovs izcēlies ar vidēji 18 punktiem. Tādējādi pirmo no otrās vietas šķir 13 punkti - tieši tikpat, cik šķir otro no 42. vietas. “Ogres” uzbrukumā pirmo vijoli pagaidām spēlē Kaspars Bērziņš, kurš ir arī turnīra otrais labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām.

VEF sezona sākusies bez aizķeršanās - 18 punktu pārsvars pret “Ogri” un +41 savā laukumā pret liepājniekiem. Rezultatīvākie bija leģionāri - Kails Olmens iemeta 21 punktu, bet Aizeja Pineiro pievienoja 18 punktus un 12 atlēkušās bumbas. Savukārt Valmieras basketbolisti atklāšanas mačā pārspēja “Latvijas Universitāti”, bet sekoja zaudējums Ogrei.

Jāatgādina, ka sezonas pirmajā pusē spēles tiks aizvadītas tikai katras valsts ietvaros, proti, Latvijas komandas spēlēs pret citām Latvijas komandām, bet igauņi spēkosies savā starpā.

Latvijas-Igaunijas līga

LaiksSpēleTiešraide
14:00Ogre - VentspilsLBS YouTube
17:00VEF - Valmiera Glass/ViABest4Sport
17:00TalTech - SadamDelfi