Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Rīgas Zeļļiem'' un Ogrei uzvaras pārbaudes mačos, VEF zaudējums Lietuvā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Rīgas Zeļļiem'' un Ogrei uzvaras pārbaudes mačos, VEF zaudējums Lietuvā
''Rīgas Zeļļi''. Foto: Andris Grīnbergs

Vakar pārbaudes spēles pirms jaunās sezonas aizvadīja Latvijas basketbola klubi. Savā pirmajā pārbaudes mačā ''Rīgas Zeļļi'' pārliecinoši apspēlēja ''Tukumu'', bet Lietuvā Vlada Garasta turnīrā neveiksmi piedzīvoja VEF, kas ar 72:101 piekāpās Tallinas ''Kalev''/''Cramo''. Pārbaudes cīņu aizvadīja arī ''Ogre'', kas savā laukumā ar 94:82 apspēlēja Zviedrijas ''Koping Stars''.

Gatavojoties jaunajai basketbola sezonai, sestdien pārbaudes spēles aizvadīja vairāki Latvijas basketbola klubi. ''VEF Rīga'' Lietuvā Vlada Garasta kausa izcīņā ar 72:101 piekāpās Tallinas ''Kalev''/''Cramo''. Komanda gan maču aizvadīja bez vairākiem spēlētājiem - Aizejas Pinjeiro, Rodrigo Būmeistera, Mārča Vītola, Daira Bertāna, Māra Gulbja un Elaidžas Klerensa.

Minēto spēlētāju prombūtnē par rezultatīvāko ar 27 punktiem kļuva Jāņa Blūma dēls Roberts, kurš pagaidām jaunajai sezonai gatavojas tieši VEF rindās. Brendanam Adamsam 18 punkti un piecas atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr Āronam Džounsam desmit punkti.

Pirmo pārbaudes spēli vakar Tukumā nospēlēja augstākās līgas jaunpienācēja Rīgas ''Zeļļi''. Tā pārliecinoši ar 98:65 apspēlēja ''Tukuma'' komandu. Rezultatīvākais ''Zeļļu'' rindās bija Dāvids Vīksne, kuram 24 punkti. Robertam Dembskim 13 punkti, bet citam bijušajam ''Latvijas Universitātes'' spēlētājam Tomam Skujam 12 punkti. Komandas protokolā sastāvā norādīts bija arī Rihards Kuksiks, kurš gan laukumā nedevās.

Ogrē pārbaudes maču vakar aizvadīja ogrēnieši, kas ar 94:82 apspēlēja Zviedrijas klubu ''Koping Stars''. Uzvarētājs noskaidrojās pēdējā ceturtdaļā, kuru ''Ogre'' uzvarēja ar 12 punktu pārsvaru - pirms noslēdzošajām desmit minūtēm bija neizšķirts 66:66.

Trāpot sešus no astoņiem tālmetieniem, par rezultatīvāko ''Ogres'' rindās ar 28 punktiem kļuva Kārlis Apsītis. Gustavam Kampusam 15 punkti, bet divas piespēles no ''triple-double'' pietrūka Kristapam Dārgajam (12 punkti, desmit bumbas zem groziem un astoņas piespēles). Virs desmit punktiem iemeta arī Endrjū Korums (13) un Matīss Kulačkovskis (12).

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/vefriga
https://twitter.com/RigasZelli

     [+] [-]

, 2023-09-10 10:27, pirms gada
Kur var redzēt pilnos sastāvus?

     [+] [-]

, 2023-09-10 11:52, pirms gada
Tviterī publicēti spēles protokoli, visu var labi redzēt. Starp citu, ko sportacentrs Tev nestāsta , bet IG var atrast, ir tas, ka arī LU studentiem tieši vakar bija pārbaudes spēle Lietuvā pret lietuviešu studentiem (nezinu precīzi, kādiem) - uzvara ar plus 1. LU sastāvs, izskatās, par 80% mainījies…