Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Fināla intriga ir atjaunota"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Fināla intriga ir atjaunota"
Ramūns Butauts pirmajā finālspēlē Ventspilī
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Šoreiz mums pret Ventspili daudz vairāk palīdzēja četri jaunie spēlētāji, lai gan uzskatu, ka viņi var nospēlēt vēl labāk," pēcspēles preses konferencē basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts apliecināja plašākas rotācijas pozitīvo ietekmi uz otrās finālspēles iznaākumu.

Roberts Štelmahers, "Ventspils" galvenais treneris

"Pretinieki pirmajā puslaika trāpīja savus metienus, tajā skaitā no apakšas. Ielaidām daudz grūtu metienu, piemēram, Kuksiks iemeta pāri rokām. Zinājām, ka viņš to spēj, taču paši nespējām atbildēt ar tikpat sekmīgām darbībām. Spēles turpinājumā VEF noķēra savu vilni.

VEF pārsvars atlēkušajās bumbās? Varbūt par maz trāpījām un pretinieki savāca atlēkušās bumbas. Kā jau teicu, metienu precizitātē šodien bija vērojama pretēja aina nekā pirmajā spēlē Ventspilī. Kad spēlētāji iemet pirmos metienus, viņi iegūst pārliecību. Trešdien tie bijām mēs, piektdien – VEF. Nedomāju, ka Iļjins ir labāks spēlētājs par Zaķi. Vairāk nav ko piebilst. Mums daudz svarīgāka ir nākamā spēle."

Viktors Iļjins, "VEF Rīga" centra spēlētājs

"Izanalizējām pirmo spēli, izlabojām taktiskās kļūdas un veicām izmaiņas azsardzībā. Uzskatu, ka mums daudz palīdzēja mājas sienas."

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Sērijas ievadā aizvadījām divas dažādas spēles, kurās VEF izskatījās pēc divām dažādām komandām. Šoreiz bijām asāki, agresīvāki, spēlējām ar lielāku pārliecību. Daudz palīdzēja jaunie spēlētāji, lai gan uzskatu, ka viņi var nospēlēt vēl labāk. Intriga ir atjaunota un mēs cīnīsimies.

Nevaru vārdos aprakstīt brīdi, kad mājās aizbrauca Deriks Nikss. Piemērotākā laikam būtu necenzētu vārdu virkne (joko). Viņš bija mūsu trumpis, kuru noteikti pacenstos izmantot. Citu izteiktu priekšrocību mums nav un tādos apstākļos nevaram tikt uzskatīti par finālsērijas favorītiem.

"Play-off" spēlēs ļoti svarīgas ir spēlētāju rakstura īpašības, gribas spēks, psiholoģiskā gatavība. Tikai pēc tam treneris var kaut ko ieteikt. Mūsu četriem jaunajiem spēlētājiem – Iļjinam, Pasečņikam, Jakovičam, Pļavniekam – tādas pieredzes nebija, taču šoreiz viņi nospēlēja labi."

  +1 [+] [-]

, 2014-05-09 22:10, pirms 10 gadiem
Ja Butauts šādi nomotivēs vēl uz nākamajām 3 spēlēm, tad nav šaubu, ka Ramūnam jāpaliek arī uz nākamo sezonu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-09 22:41, pirms 10 gadiem
Intriga jau nekur nebija pazudusi, tāpēc jau tas ir plejofs, ka viens spēle vēl neko nenozīmē. Ventspils savu nestabilitāti jau parādīja pret Jēkabpili vienu dienu +49 otru zāģis. Es domāju, ka šitādas šūpoles varētu arī turpināties līdz pat 21.maijam, ko arī novēlu visiem basketbola draugiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-05-09 22:54, pirms 10 gadiem
tápat jau ventini bús cempi lai melnai návéi bútu kádi spélétáji
katram uznák melná diena sodien tas bija ventiniem,bet domáju ka sérijá vini uzvarés
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-09 23:05, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja Butauts šādi nomotivēs vēl uz nākamajām 3 spēlēm, tad nav šaubu, ka Ramūnam jāpaliek arī uz nākamo sezonu!
Tas butu tikai logiski, jo tad sim modelim butu ari kada parspektiva- paraditos ticiba sev.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-09 23:06, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Ieteiktu Štelmaheram palūgt Robinsonam, lai tinas uz mājām kā Niks, varbūt tad izdosies paņemt sēriju
nebusi tik bernišķīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-09 23:27, pirms 10 gadiem
Bet trenera maiņa gan ir nepieciešama, pietiks stagnēt.Lai nāk latviešu treneris un latviešu spēlētāji, pietiks ņemt tos meļņus.

     [+] [-]

, 2014-05-09 23:35, pirms 10 gadiem
Butautam šis ir 6 fināls,ir iespēja paņemt 5 titulu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-09 23:49, pirms 10 gadiem
Ja VEFs speles ar pilnu sastavu, uzticoties katram speletajam, (ipasi jaunajiem) tad viss var notikt. Ventini tak kanpi Jekabpili uzveica.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-10 08:10, pirms 10 gadiem
Zaķis vienkarši klauns (koks)

     [+] [-]

, 2014-05-10 10:57, pirms 10 gadiem
AB rakstīja: Ja VEFs speles ar pilnu sastavu, uzticoties katram speletajam, (ipasi jaunajiem) tad viss var notikt. Ventini tak kanpi Jekabpili uzveica.
varētu padomāt, ka vefam bija tīrā pastaiga? Pa daži punkti uzveic amatierus. Te neko nevar saprast, lai gan izskatās, ka Ventiņiem būtu jāņem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja